Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Κλιματιστικό: Όλα Όσα Πρέπει να Ξέρετε για Οικονομία και Καλύτερη Υγεία

Κλιματιστικό: Όλα Όσα Πρέπει να Ξέρετε για Οικονομία και Καλύτερη Υγεία
 • Υπολογίστε τον συντελεστή απόδοσης.
 • Κάντε συντήρηση κάθε χρόνο, ή και δύο φορές, αναλόγως τη χρήση.
 • Μη βάζετε τον θερμοστάτη πολύ χαμηλά τις ημέρες με καύσων
 • Όσο και να αγαπάμε το καλοκαίρι, η αλήθεια είναι ότι είναι μια δύσκολη εποχή, τουλάχιστον από πλευρά θερμοκρασίας. Άρα, ένα κλιματιστικό είναι η καλύτερη επένδυση για εσάς και τους δικούς σας. Δείτε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να κάνετε τη σωστή επιλογή.Επιλέξτε σωστά Τα βασικά κριτήρια για την επιλογή κλιματιστικού κατά σειρά σπουδαιότητας είναι τα εξής: α) Συντελεστής απόδοσης β) Ποιότητα και ευκολία τεχνικής υποστήριξης γ) Ποιότητα φίλτρων δ) Χαμηλός θόρυβος.

  Υπολογίστε τον συντελεστή απόδοσης O συντελεστής απόδοσης (για ψύξη και θέρμανση) είναι ένας καθαρός αριθμός, ο οποίος μας επιτρέπει να συγκρίνουμε διαφορετικές κλιματιστικές μονάδες, ώστε να αποφασίσουμε ποια είναι αυτή που προσφέρει την μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας. Ο αριθμός προκύπτει αν διαιρέσουμε την ποσότητα ενέργειας που αποδίδει η κλιματιστική μονάδα με την ποσότητα ενέργειας που καταναλώνει. Όσο πιο μεγάλος είναι ο συγκεκριμένος αριθμός, τόσο πιο οικονομική είναι η λειτουργία ενός κλιματιστικού. Επιπλέον τόσο λιγότερο ρεύμα χρειάζεται για να επιτύχει την επιθυμητή θερμοκρασία στον χώρο μας.

  thehomeissue_KlimatistikoOikonomiaYgeia02

  Πρέπει να επιλέξετε το κλιματιστικό σας όχι μόνο βάσει των τετραγωνικών του χώρου αλλά και άλλων θερμαντικών παραγόντων όπως οι λάμπες.

   thehomeissue_ac0-1-620x354

  Επιλέξτε κλιματιστικό με συμπιεστή Inverter Αυτός έχει τη δυνατότητα να μεταβάλλει τη συχνότητα περιστροφής του και κατά συνέπεια την απόδοσή του, καταναλώνοντας ακριβώς όση ενέργεια χρειάζεται. Αυτό σημαίνει ότι η θερμοκρασία του χώρου παραμένει σταθερή, χωρίς τα συνεχή σταματήματα/ξεκινήματα των συμβατικών συμπιεστών, επιτυγχάνοντας εξοικονόμηση ενέργειας.

 • Σωστή (και έγκαιρη) συντήρηση Η συντήρηση μιας κλιματιστικής μονάδας έχει διπλό σκοπό. Την εξασφάλιση της λειτουργίας της, όσον αφορά στην απόδοση, αλλά και στον καθαρισμό, ώστε τυχόν μικροοργανισμοί που αναπτύσσονται στο περιβάλλον εντός της μονάδας να εξουδετερωθούν με τη χρήση κατάλληλων χημικών. Συμβουλή! Κάντε τη τώρα πριν ξεκινήσουν οι μεγάλες ζέστες. Θα ψάχνετε ψυκτικό και δεν θα βρίσκετε!

  thehomeissue_KlimatistikoOikonomiaYgeia04

  Η σωστή και συχνή συντήρηση (1-2 φορές τον χρόνο) σας εξασφαλίζει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του κλιματιστικού και πιο υγιές περιβάλλον.

  Δώστε προσοχή στην αφύγρανση Όταν η μονάδα λειτουργεί σε ψύξη, καθώς ο αέρας περνά μέσα από την μονάδα και ψύχεται, οι υδρατμοί υγροποιούνται και στη συνέχεια απομακρύνονται. Εάν υπάρχει πρόβλημα ξηρότητας μέσα στο σπίτι, τότε θα πρέπει να αναπληρώσετε την υγρασία με κατάλληλη συσκευή, για παράδειγμα με έναν υγραντήρα.

  Κλιματιστικά και υγεία Οι κλιματιστικές μονάδες, εφόσον χρησιμοποιούνται σύμφωνα με τις οδηγίες της κατασκευάστριας εταιρείας, όπως είναι η ορθή τοποθέτηση από εξειδικευμένο συνεργείο, η αποφυγή απευθείας έκθεσης σε ρεύμα αέρα, και φυσικά ο τακτικός καθαρισμός και συντήρηση, δεν παρουσιάζουν κανένα κίνδυνο για την υγεία.

ΨΥΧΟΓΙΟΣ Α.Ε.

 

 

About Μαρία Νικολοπούλου