Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Κεμπάπ… για την Παρεΐστικη βραδιά των εκλογών

Κεμπάπ… για την Παρεΐστικη βραδιά των εκλογών
  • Μια ωραία ιδέα για το βράδυ που θα συγκεντρωθείτε με φίλους για να δείτε τα εκλογικά αποτελέσματα είναι το κεμπάπ  με συνοδευτικά λαχανικών.
  • Υλικα:
  • 500γρ. κιμάς αρνίσιος
  • 500γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • ⅓ φλιτζ. μαντζουράνα φρέσκια ή 1 κ.σ. μαντζουράνα αποξηραμένη
  • 1 αυγό μεγάλο
  • 1 κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο
  • ⅓ φλιτζ. δυόσμος
  • ⅓ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Διαδικασία συνταγής

  1. Σε μπολ βάζουμε τον κιμά, τη μαντζουράνα και όλα τα υπόλοιπα υλικά, μαζί.
  2. Ζυμώνουμε καλά, για αρκετά λεπτά, ώστε το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί. Ζυμώνουμε με βρεγμένα χέρια.
  3. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο, για τουλάχιστον 1 ώρα.
  4. Πλάθουμε με βρεγμένα χέρια, ισόπαχα σε κυλινδρικό σχήμα, ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να τους δώσουμε. Έτσι θα ψηθούν ομοιόμορφα.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 °C.
  6. Ψήνουμε στο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180 °C, σε ταψάκι με ελάχιστο νερό και λάδι. Όταν τα κεμπάπ μας πάρουν χρώμα, μετά από περίπου 30 λεπτά, τα βγάζουμε από το φούρνο.
  7. Εναλλακτικά, λαδώνουμε καλά τη σχάρα του φούρνου μας και τοποθετούμε τα κεμπάπ πάνω στη σχάρα. Κάτω από τη σχάρα τοποθετούμε ταψάκι με νερό ώστε να τρέχουν μέσα τα ζουμιά από τα κεμπάπ. Ψήνουμε στους 180 °C.
  8. Σερβίρουμε τα κεμπάπ μας ζεστά με πιτούλες και λαχανικά

    Κολοκυθάκια με σως γιαουρτιού

    1. 1 κιλό κολοκυθάκια μικρά
    2. 1 γιαούρτι στραγγιστό 4 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος

      a-dsc_0522

      • 4 κ.σ. ελαιόλαδο εξαιρετικά παρθένο
      • 1 κ.γ. μουστάρδα
      • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
      • αλάτι
      • πιπέρι

    Διαδικασία συνταγής

    1. Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια εξωτερικά αλλά δεν κόβουμε τις άκρες. Σε νερό που κοχλάζει, βάζουμε τα κολοκυθάκια με λίγο αλάτι να βράσουν για περίπου 10 λεπτά ανάλογα το μέγεθος.
    2. Στραγγίζουμε τα κολοκυθάκια και κόβουμε τις άκρες. Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε φέτες. Σε μπολ χτυπάμε το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τον άνηθο, το αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και ανακατεύουμε.
    3. Σερβίρουμε ζεστά ή κρύα.

    Ψητές πιπεριές και μανιτάρια στο φούρνο

    ΚΑΒΟΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ

    Υλικά συνταγής

    • 6-8 πιπεριές κόκκινες
    • 15 μανιτάρια λευκά
    • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 1 λεμόνι (ο χυμός του)
    • αλάτι
    • πιπέρι
    • Διαδικασία συνταγής

      1. Καθαρίζουμε τις πιπεριές από το κοτσάνι και τις βάζουμε σε ταψί μαζί με τα μανιτάρια. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο, περιχύνουμε με λίγο νεράκι και ψήνουμε στο φούρνο για 1 ώρα περίπου στο πάνω κάτω στους 180οC.
      2. Χτυπάμε το ελαιόλαδο, το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι και περιχύνουμε τα λαχανικά. Σερβίρουμε ζεστά ή κρύα.
      3. .cooklos.gr

About Μαρία Νικολοπούλου