Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Ξεχάστε όσα ξέρατε Οι Τηγανιτές Πατάτες κάνουν Καλό ! Η συνταγή που θα σας Αφήσει Άφωνους!

Ξεχάστε όσα ξέρατε Οι Τηγανιτές Πατάτες κάνουν Καλό ! Η συνταγή που θα σας Αφήσει  Άφωνους!

Είναι παχυντικές, το ξέρουμε, και αν αποφασίσετε να φάτε μερικές καλό θα είναι να αξίζουν τον κόπο. Οι τηγανιτές πατάτες είναι το αγαπημένο φαγητό του μισού πλανήτη και πρέπει να ξέρετε πώς να φτιάχνετε την καλύτερη δυνατή εκδοχή τους.

Παρακάτω θα δείτε μια συνταγή που φτιάχνουν στα καλύτερα εστιατόρια. Δεν θα σας δυσκολέψει. Απλά θα σας βοηθήσει να φτιάξετε τις πιο νόστιμες πατάτες.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:

  • 8 φλ. νερό
  • 1 κιλό πατάτες
  • 3/4 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 3/4 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
    • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

     

    Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Στο μεταξύ βράστε το νερό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βάλτε παγάκια σε ένα μεγάλο μπολ και αφήστε το στην άκρη.

    Καθαρίστε τις πατάτες σας αν θέλετε αλλά να ξέρετε πως αν αφήσετε τη φλούδα θα γίνουν ακόμα πιο νόστιμες. Κόψτε τις πολύ ψηλές, σαν μικρά μπαστουνάκια.

    Ρίξτε το 1/4 από τις πατάτες σας στο βραστό νερό και μαγειρέψτε για 2 λεπτά. Μεταφέρετέ τις μόλις τελειώσει το δίλεπτο στον πάγο. Κάντε την ίδια διαδικασία με όλες τις πατάτες σας.

    Βγάλτε τις πατάτες από τον πάγο και απλώστε τις σε ένα κομμάτι λαδόκολας. Στεγνώστε τις με χαρτί κουζίνας καλά. μεταφέρετέ τις σε ένα μπολ.

     

    τηγανιτές πατάτες

    Φτιάξτε τις πιο τραγανές τηγανιτές πατάτες.

    Ανακατέψτε την παρμεζάνα, το αλάτι και το σκόρδο σε ένα μικρό μπολ. Ρίξτε λάδι στις πατάτες σας και πασπαλίστε με το μείγμα της παρμεζάνας.

    Βάλτε τις πατάτες σας στον φούρνο και ψήστε για 25-28 λεπτά. Βγάλτε τις και πασπαλίστε με μαϊντανό. Σερβίρετε.

     

About Μαρία Νικολοπούλου