Μυστικά για να πετυχαίνουν πάντα τα κεφτεδάκια.
Τα κεφτεδάκια είναι τα αλμυρά… σοκολατάκια. Όλοι τα αγαπούν και κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα. Όλοι ξέρουν μία συνταγή, όμως η κλασσική της γιαγιάς είναι εκείνη που υπόσχεται την επιτυχία του πιάτου.
Υλικά
Κρεοπωλεία τα καλύτερα της Κορινθίας
2 φέτες ξερό ψωμί 2 ποτήρια γάλα 700 γραμμάρια κιμά (μείξη βοδινού και αρνίσιου κιμά, καλύτερα)1 κουταλιά δυόσμος, ψιλοκομμένος 1 κουταλιά μαϊντανός ψιλοκομμένος 2 αυγά 1 μεγάλο κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο 2 κουταλιές ελαιόλαδο Αλάτι, πιπέρι, ελάχιστο χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Μουλιάστε το ξερό ψωμί στο γάλα, σε βαθύ μπολ -Το γάλα είναι μεγάλο μυστικό για μαλακούς κεφτέδες
Μη βάλετε υπερβολικό ψωμί, αποτυγχάνουν οι κεφτέδες Βάλτε τον κιμά σε μπολ, προσθέστε δυόσμο, μαϊντανό, αυγά, κρεμμύδι, χοντρό αλάτι, πιπέρι, λίγο χυμό λεμονιού και το ψωμί που έχει προηγουμένως στίψει καλά
Αναμείξτε τα υλικά πολύ καλά, με τα χέρια, χωρίς ωστόσο να σφίξετε πολύ το μείγμα Με τα χέρια σχηματίστε κεφτεδάκια, στο μέγεθος που τα θέλετε Βάλτε τα στο τηγάνι και σε 10 λεπτά θα είναι έτοιμα.
pagenews.gr