Υλικά
-
2 πακέτα μακαρόνια για παστίτσιο
-
1 κιλό κιμά ανάμεικτο
-
1 κρεμμύδι ξερό
-
Ρίγανη
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
-
1 φύλλο Δάφνη
-
Κόκκινη γλυκιά πιπερίτσα
-
Ελάχιστο κουρκουμά
-
Ελαιόλαδο
-
Νοστιμιά Maggi
-
Σάλτσα (εγώ βάζω σπιτική)
-
Μοσχοκάρυδο
-
Τριμμένο τυρί φέτα
-
Τριμμένο κασέρι (ότι επιθυμείτε)
-
Τριμμένη μυζήθρα
-
Βούτυρο αγελαδινό
-
Μπεσαμελ
-
4 ποτήρια γάλα
-
1,5 ποτήρι νερό
-
1/2 περίπου σακουλάκι σιμιγδάλι ψιλό
-
4 αυγά
-
Αλάτι
-
1 κ.σ. Βιτάμ
-
Κασέρι τριμμένο
-
Φέτα τριμμένη
-
Μυζήθρα τριμμένη
Εκτέλεση
Δείτε και αυτήν την συνταγή
https://webkorinthos.gr/%CF%80%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B9%CE%BF-%CE%BC%CE%B5-%CF%80%CE%AD%CE%BD%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BA%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%AC/
-
Βράζουμε τα μακαρόνια και τα σουρωνουμε.
-
Ρίχνουμε τα μισά στο ταψι και τα υπόλοιπα τα αφήνουμε στην άκρη.
-
ΚΙΜΑΣ: Κόβουμε το κρεμμύδι κομματάκια μέσα σε τηγάνι με ελαιόλαδο και σοτάρουμε. Ρίχνουμε τον κιμά μας και τα μπαχαρικά μας και με ένα πιρούνι ζουπαμε τον κιμά.
-
Μόλις πάρει το χρώμα του ρίχνουμε την σάλτσα και λίγο νεράκι και αφήνουμε να σιγοβρασει μέχρι να ρουφήξει τα υγρά του, όχι τελείως.
-
Όταν είναι έτοιμος ρίχνουμε την μισή ποσότητα επάνω στα μακαρόνια και στην συνέχεια τοποθετούμε από πάνω τα υπόλοιπα μακαρόνια και πάνω από αυτά και τον υπόλοιπο κιμά.
-
Ρίχνουμε φέτα, κασέρι και μυζήθρα και ξεκινάμε την ετοιμασία για την μπεσαμελ.
-
ΜΠΕΣΑΜΕΛ: ρίχνουμε το γάλα στην κατσαρόλα και το αλάτι.
Μόλις αρχίζει και βράζει ρίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς.
-
Μόλις δέσει το κατεβάζουμε από την φωτιά ρίχνουμε το Βιτάμ και τα αυγά και ανακατεύουμε καλά. ρίχνουμε κασέρι, φέτα και μυζήθρα και ανακατεύουμε.
-
Τέλος τοποθετούμε την μπεσαμελ στο ταψί και ρίχνουμε επίσης κασέρι,μυζήθρα και κομματάκια βούτυρο αγελαδινό.
-
Το βάζουμε στο φούρνο στους 200° με 220° (ανάλογα με την κουζίνα)
-