Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Παστίτσιο “θεϊκό”!

Παστίτσιο “θεϊκό”!
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή Παστίτσιο υπέροχο. Υπέροχο παστίτσιο που έχει περάσει από γενιά σε γενιά!

Υλικά

1 μεγάλο ταψί
  1. 2 πακέτα μακαρόνια για παστίτσιο
  2. 1 κιλό κιμά ανάμεικτο
  3. 1 κρεμμύδι ξερό
  4. Ρίγανη
  5. Αλάτι
  6. Πιπέρι
  7. 1 φύλλο Δάφνη
  8. Κόκκινη γλυκιά πιπερίτσα
  9. Ελάχιστο κουρκουμά
  10. Ελαιόλαδο
  11. Νοστιμιά Maggi
  12. Σάλτσα (εγώ βάζω σπιτική)
  13. Μοσχοκάρυδο
  14. Τριμμένο τυρί φέτα
  15. Τριμμένο κασέρι (ότι επιθυμείτε)
  16. Τριμμένη μυζήθρα
  17. Βούτυρο αγελαδινό
  18. Μπεσαμελ
  19. 4 ποτήρια γάλα
  20. 1,5 ποτήρι νερό
  21. 1/2 περίπου σακουλάκι σιμιγδάλι ψιλό
  22. 4 αυγά
  23. Αλάτι
  24. 1 κ.σ. Βιτάμ
  25. Κασέρι τριμμένο
  26. Φέτα τριμμένη
  27. Μυζήθρα τριμμένη

Εκτέλεση

Δείτε και αυτήν την συνταγή

https://webkorinthos.gr/%CF%80%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AF%CF%84%CF%83%CE%B9%CE%BF-%CE%BC%CE%B5-%CF%80%CE%AD%CE%BD%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%80%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BA%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CF%85%CF%81%CE%B9%CE%AC/

  1. Βράζουμε τα μακαρόνια και τα σουρωνουμε.

  2. Ρίχνουμε τα μισά στο ταψι και τα υπόλοιπα τα αφήνουμε στην άκρη.

  3. ΚΙΜΑΣ: Κόβουμε το κρεμμύδι κομματάκια μέσα σε τηγάνι με ελαιόλαδο και σοτάρουμε. Ρίχνουμε τον κιμά μας και τα μπαχαρικά μας και με ένα πιρούνι ζουπαμε τον κιμά.

  4. Μόλις πάρει το χρώμα του ρίχνουμε την σάλτσα και λίγο νεράκι και αφήνουμε να σιγοβρασει μέχρι να ρουφήξει τα υγρά του, όχι τελείως.

  5. Όταν είναι έτοιμος ρίχνουμε την μισή ποσότητα επάνω στα μακαρόνια και στην συνέχεια τοποθετούμε από πάνω τα υπόλοιπα μακαρόνια και πάνω από αυτά και τον υπόλοιπο κιμά.

  6. Ρίχνουμε φέτα, κασέρι και μυζήθρα και ξεκινάμε την ετοιμασία για την μπεσαμελ.

    Παστίτσιο με Μπεσαμέλ Σιμιγδάλι 🍛 φωτογραφία βήματος 6
    Παστίτσιο με Μπεσαμέλ Σιμιγδάλι 🍛 φωτογραφία βήματος 6
  7. ΜΠΕΣΑΜΕΛ: ρίχνουμε το γάλα στην κατσαρόλα και το αλάτι.

    Μόλις αρχίζει και βράζει ρίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς.

  8. Μόλις δέσει το κατεβάζουμε από την φωτιά ρίχνουμε το Βιτάμ και τα αυγά και ανακατεύουμε καλά. ρίχνουμε κασέρι, φέτα και μυζήθρα και ανακατεύουμε.

  9. Τέλος τοποθετούμε την μπεσαμελ στο ταψί και ρίχνουμε επίσης κασέρι,μυζήθρα και κομματάκια βούτυρο αγελαδινό.

    Παστίτσιο με Μπεσαμέλ Σιμιγδάλι 🍛 φωτογραφία βήματος 10
    Παστίτσιο με Μπεσαμέλ Σιμιγδάλι 🍛 φωτογραφία βήματος 10
  10. Το βάζουμε στο φούρνο στους 200° με 220° (ανάλογα με την κουζίνα)

    Παστίτσιο με Μπεσαμέλ Σιμιγδάλι 🍛 φωτογραφία βήματος 11
    Παστίτσιο με Μπεσαμέλ Σιμιγδάλι 🍛 φωτογραφία βήματος 11
    Παστίτσιο με Μπεσαμέλ Σιμιγδάλι 🍛 φωτογραφία βήματος 11

About Μαρία Νικολοπούλου