Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Τα πιο νόστιμα πασχαλινά κουλουράκια με άρωμα πορτοκαλιού

Τα πιο νόστιμα πασχαλινά κουλουράκια με άρωμα πορτοκαλιού

 

Ο εορτασμός του Πάσχα 2020 , είναι ο πιο περίεργος και δύσκολος των τελευταίων δεκαετιών ,λόγω του κορονοϊού και της απομόνωσής μας στο σπίτι,  αυτό όμως δεν σημαίνει  ότι δεν θα ακολουθήσουμε όπως κάθε χρόνο, πολλά έθιμα που σχετίζονται με… το φαγητό! Ένα από αυτά είναι φυσικά, τα πασχαλινά κουλουράκια!

Χρόνια τώρα, οι γιαγιάδες μας, λίγες μέρες πριν την Ανάσταση προετοιμάζονται φουρνίζοντας ζεστά τσουρέκια και κουλουράκια που κάνουν το σπίτι να μοσχοβολάει και μας να μας τρέχουν τα σάλια!

Επειδή όμως πρέπει κι εμείς να παίρνουμε ενεργό ρόλο στις παραδόσεις, σου έχουμε μία πανεύκολη συνταγή για να φτιάξεις τα δικά σου πασχαλινά κουλουράκια με άρωμα πορτοκαλιού.

Πάμε λοιπόν!

ΥΛΙΚΑ :

240 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

160 γρ φυτική μαργαρίνη

160 γρ φρέσκο βούτυρο

50 γρ γάλα

160 γρ αυγά

6 γρ άρωμα πορτοκαλιού

40 γρ εκχύλισμα βανίλιας

800 γρ αλεύρι μαλακό

15 γρ μπέικιν πάουντερ

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

Για την επάλειψη :

5 κρόκους αυγών

1 αυγό ολόκληρο

Για εσάς που αποφασίσατε να μην τα φτιάξετε μόνες σας , σας προτείνουμε τα καλύτερα αρτοποιεία – ζαχαροπλαστεία που θα βρείτε τα πιο νόστιμα παραδοσιακά , πασχαλινά κουλουράκια

foyrnoi 2

Αρτοποιεία Ζαχαροπλαστεία

 

Εκτέλεση:

Στο κάδο του μίξερ ανακατεύουμε στη μεσαία ταχύτητα ( με το φτερό ) το βούτυρο, τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά με το άρωμα και το ξύσμα πορτοκαλιού καθώς και το εκχύλισμα βανίλιας. Έπειτα προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να  ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ αφού τα έχουμε κοσκινίσει. Μόλις ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά και το μείγμα μας είναι έτοιμο , πλάθουμε τη ζύμη σε πλεξούδες ή σε σχέδιο της αρεσκείας μας. Μετά τοποθετούμε τα κουλούρια σε ένα ταψί στρωμμένο με λαδόκολλα και αλείφουμε  τα κουλούρια με τους κρόκους αυγών και το αυγό αφού τα έχουμε ελαφρώς ανακατέψει. Αφού αλείψουμε όλα τα κουλούρια ,επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για ακόμα μία φορά. Έτσι πετυχαίνουμε μία πιο εντυπωσιακή εμφάνιση. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 – 180 βαθμούς και ψήνουμε για 15-20′.

TIPP:

Για ένα πιο γευστικό αποτέλεσμα μπορούμε την ποσότητα ζάχαρης να την αντικαταστήσουμε με ζάχαρη πορτοκαλιού. Αυτό πετυχαίνεται, τοποθετώντας 240γρ κρυσταλλικής ζάχαρης και φλούδες από δύο πορτοκάλια στον κάδο του μπλέντερ. Αφού τα πολτοποιήσουμε ακολουθούμε την παραπάνω διαδικασία.

Πηγή

About Μαρία Νικολοπούλου