Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Συνταγή μαγειρίτσας: Πελοποννήσου – Με ποδαράκια αρνίσια – Με μανιτάρια και ….

Συνταγή μαγειρίτσας: Πελοποννήσου – Με  ποδαράκια αρνίσια – Με μανιτάρια και ….

Ανάλαφρη να διαφορετική μαγειρίτσα για εκείνους που δεν αγαπούν το αρνί

Για τη συνταγή

  • 1 συκώτι αρνίσιο μαζί με το πνευμόνι
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοτριμμένο
  • 2 – 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
  • 2 – 3 φλιτζάνια κοτόπουλο
  • 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και πολτοποιημένες
  • αλάτι, πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 2 φλιτζάνια στραγγιστό γιαούρτι

 Τα καλύτερα κρεοπωλεία της Κορινθίας θα τα βρείτε εδώ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Κόβετε τα συκωτάκια και το πνευμόνι σε πολύ μικρά κομμάτια. Τα αλατίζετε και τα αφήνετε να στραγγίσουν σε ένα τρυπητό για 15 λεπτά.
2. Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Ρίχνετε τα συκωτάκια και τα σοτάρετε για 4-5 λεπτά. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε τον ζωμό, σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 10 λεπτά.
3. Προσθέτετε την πολτοποιημένη ντομάτα, το φρέσκο κρεμμυδάκι, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε και συνεχίζετε το ψήσιμο της μαγειρίτσας σε μέτρια θερμοκρασία για 20 λεπτά.
4. Σερβίρετε την μαγειρίτσα ζεστή και στο κέντρο κάθε πιάτου βάζετε με κουταλιά γιαούρτι.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Δοκιμάστε μαζί με τα κρεμμυδάκια να βάλετε και λίγο ψιλοκομμένο λάπαθο όπως κάνουν στην Λάρισα

Μαγειρίτσα με Ποδαράκια

Αποτέλεσμα εικόνας για μαγειριτσα με ποδαρακια

Μια πάρα πολύ νόστιμη και ιδιαίτερα χορταστική συνταγή. Η μαγειριτσα με ποδαράκια θα σε μαγέψει με την υπέροχη γεύση της καθώς και με το ιδιαίτερο άρωμά της. Όποιος τη δοκιμάσει θα ενθουσιαστεί. Ότι πρέπει για το φετινό Πάσχα.

Υλικά

  • 2 συκωταριές ζεματισμένες για 10 λεπτά σε νερό με ξύδι
  • 1 αντεριά καθαρισμένη καλά και ζεματισμένη για 10 λεπτά σε νερό με ξύδι
  • 10 ποδαράκια αρνίσια πλυμμένα καλά και καψαλισμένα
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 10 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 μαρούλια ψιλοκομμένα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 αυγά
  • 1 1/2 λεμόνι χυμό

Διαδικασία

Βήμα 1

Αφού κρυώσουν τα εντόσθια τα ψιλοκόβεις.

Βήμα 2

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με το λάδι σωτάρεις τα εντόσθια και τα ποδαράκια.

Βήμα 3

Προσθέτεις τα κρεμμυδάκια, αλάτι, πιπέρι και 500 ml νερό.

Βήμα 4

Αφήνεις να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα.

Βήμα 5

Προσθέτεις τον άνηθο και το μαρούλι.

Βήμα 6

Φροντίζεις το νερό να είναι 1 δάχτυλο πιο πάνω από τα υλικά σου.

Βήμα 7

Μόλις μαλακώσουν τα χορταρικά και το κρέας είναι έτοιμο, κατεβάζεις από τη φωτιά και αφήνεις να κάτσει 10 λεπτά.

Βήμα 8

Ετοιμάζεις το αυγολέμονο.

Βήμα 9

Χτυπάς δυνατά τα αυγά και μετά προσθέτεις το χυμό λεμονιού.

Βήμα 10

Ρίχνεις και λίγο ζουμί απο τη σούπα καθώς και το κορν φλαουρ διαλυμένο σε λίγο νεράκι.

Βήμα 11

Περιχύνεις τη σούπα σου με το αυγολέμονο και ανακατεύεις καλά.

Βήμα 12

Αφήνεις να πάρει πάλι μια βράση και προσθέτεις πιπέρι κατά βούληση.

Βήμα 13

Συγχαρητήρια η μαγειριτσα με ποδαρακια είναι έτοιμη. Καλή όρεξη.

Μαγειρίτσα Πελοποννήσου

Μια πολύ παραδοσιακή και νόστιμη συνταγή. Η μαγειριτσα πελοποννησου θα συναρπάσει όλη την οικογένεια και τους φίλους. Γευστικότατη σούπα, πολύ θρεπτική ιδανική για το φετινό Πάσχα. Δοκίμασέ την και περιμένω να μου γράψεις εδώ παρακάτω στη σελίδα τα σχόλιά σου.

 

Υλικά

  • 1 συκωταριά ζεματισμένη σε βραστό νερό για 10 λεπτά, στραγγισμένη και ψιλοκομμένη
  • 1 αντεριά καθαρισμένη καλά και ζεματισμένη για 10 λεπτά και ψιλοκομμένη
  • 300 γραμμάρια φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 μαρούλι ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μυρώνια
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • 200 ml λευκό κρασί
  • ρύζι για σούπα ανάλογα πόσο πηχτή σου αρέσει
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 κρόκους αυγού
  • 1 λεμόνι χυμό

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα με το βουτυρο σωτάρεις τα κρεμμυδάκια, το μαρούλι, τον άνηθο, τα συκωτάκια, τα εντεράκια και το αλεύρι.

Βήμα 2

Σβήνεις με το κρασί και προσθέτεις 1 1/2 περίπου λίτρο νερό βραστό.

Βήμα 3

Μόλις πάρει βράση ρίχνεις το ρύζι, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζεις για περίπου 20 λεπτά.

Βήμα 4

Σε ένα μπωλ χτυπάς τους κρόκους με το λεμόνι και λίγο από το ζουμί της σούπας.

Βήμα 5

Περιχύνεις με αυτό τη σούπα και ανακατεύεις καλά.

Βήμα 6

Συγχαρητήρια η μαγειριτσα πελοποννησου είναι έτοιμη. Καλή όρεξη.

ΠΗΓΉ

Μαγειρίτσα με μανιτάρια

Υλικά για 6 άτομα
700 γραμ. διάφορα μανιτάρια
10 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 φλιτζ. του καφέ ελαιόλαδο
1 φλιτζ. του καφέ ρύζι για σούπα
5 φρέσκα φύλλα μαρουλιού
200 γραμ. αντίδια
1 φλιτζ. του καφέ άνηθο
2 αυγά
χυμό από 1½ λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
Παίρνουμε τα μανιτάρια και τα σκουπίζουμε καλά με ένα βρεγμένο πανί. Αν είναι μεγάλα τα κόβουμε σε κομμάτια. Πλένουμε καλά τα αντίδια και τα φύλλα μαρουλιού και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Τα αφήνουμε να περιμένουν.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα. Τα σωτάρουμε ελαφρά και προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα μανιτάρια. Δυναμώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να απορροφηθούν τα περισσότερα υγρά της κατσαρόλας.
Προσθέτουμε μέσα τα φύλλα μαρουλιού και τα αντίδια. Ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν τα χορταρικά. Προσθέτουμε 2-3 ποτήρια νερό, αλατίζουμε και αφήνουμε τη σούπα μας να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά της ώρας.
Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο, χτυπώντας χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών. Προσθέτουμε το λεμόνι, 2-3 κουτάλες από το μίγμα της σούπας και κατόπιν ρίχνουμε το αυγολέμονο μέσα στη σούπα. Ανακατεύουμε καλά, αφήνουμε να πάρει μια βράση και η ψευτομαγειρίτσα μας είναι έτοιμη.
Σημείωση. Εάν θέλετε να γίνει εντελώς ελαφριά η μαγειρίτσα, αυγοκόψτε τη μόνο με ασπράδια αυγών. Έτσι δεν θα έχει ίχνος χοληστερίνης και θα είναι κατάλληλη και για τον πιο ιδιότροπο καλεσμένο μας.

 

About Μαρία Νικολοπούλου