Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

4 Σημάδια ότι Έχετε έναν Τοξικό Φίλο και τι Πρέπει να Κάνετε

4 Σημάδια ότι Έχετε έναν Τοξικό Φίλο και τι Πρέπει να Κάνετε

Εάν μια σχέση είναι ευτυχισμένη ή όχι είναι υποκειμενικό, αλλά αν κάποιος νιώθει εκτός εαυτού τότε υπάρχει πρόβλημα. Μια τοξική φιλία μπορεί να προκαλεί άγχος ή συναισθηματικό πόνο

Έτσι, εάν υποψιάζεστε ότι μπορεί να έχετε έναν τοξικό φίλο, αλλά δεν είστε σίγουροι, δείτε μερικά από τα παρακάτω σημάδια.

Ποτέ δεν ρωτάει τι κάνετε. Εάν έχετε έναν φίλο που μιλάει πάντα για τον εαυτό του, μπορεί να υποθέσετε ότι απλά είναι εγωκεντρικός. Όμως αν αυτό συμβαίνει συνέχεια μπορεί να είναι εξαντλητικό για εσάς και να σας ρουφάει όλη την ενέργεια.

Σας κριτικάρει συνέχεια. Εάν πείτε στο φίλο σας ότι δεν θέλετε να ακούσετε τη γνώμη του, αλλά εκείνος συνεχίζει να σας κριτικάρει, τότε αυτό είναι ασέβεια. Ένας πραγματικός φίλος λέει πάντα την αλήθεια, αλλά θα αφήσει επίσης το θέμα όταν του ζητήσετε.

Πάντα προσπαθεί να σας ξεπεράσει. Μήπως έχετε έναν φίλο που προσπαθεί πάντα είναι καλύτερος από εσάς; Τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σας ζηλεύει ή να είναι ανασφαλής, αλλά σίγουρα είναι τοξικός.

Σας αφήνει συναισθηματικά αποστραγγισμένους. Ο χρόνος που ξοδεύετε με έναν πραγματικό φίλο θα πρέπει να σας κάνει να νιώθετε ενθουσιώδεις και χαρούμενους. Αλλά ένας τοξικός φίλος θα κάνει το αντίθετο, εξαντλώντας σας τόσο συναισθηματικά όσο και σωματικά.

Πώς να αντιμετωπίσετε μια τοξική φιλία. Μπορεί να διστάζετε να τερματίσετε τη φιλία με έναν τοξικό άνθρωπο, ειδικά εάν τον γνωρίζετε για πολύ καιρό. Τότε τι μπορείτε να κάνετε; Εδώ είναι μερικά πράγματα που μπορεί να σας βοηθήσουν.

Δώστε του την ευκαιρία να σας πει αυτό που πιστεύει. Αντί να λέτε στον φίλο σας ότι σας αγνοεί όταν μιλάτε, δοκιμάστε κάτι σαν: “Μερικές φορές όταν μιλάμε, φαίνεται σαν να μην με ακούς. Είναι σωστό; “Αυτό θα ελαχιστοποιήσει την πιθανότητα να νιώσει ότι τον κρίνετε και μπορεί να τον κάνετε να μοιραστεί τα πράγματα από τη δική του οπτική.

Αξιολογήστε πώς θέλετε να είναι η σχέση σας. Αν ο φίλος σας δεν είναι δεκτικός, θα χρειαστεί να κάνετε κάποιες αλλαγές, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να ελαχιστοποιήσετε την αρνητική επίδραση που έχει επάνω σας.

Και τέλος εάν δείτε πως τα πράγματα δεν πάνε καλά, όσο και αν προσπαθείτε, τότε τερματίστε αυτή τη φιλία.

About Μαρία Νικολοπούλου