Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

4 Tips που θα Κάνουν την Επιστροφή στο Σχολείο… Παιχνιδάκι!

4 Tips που θα Κάνουν την Επιστροφή στο Σχολείο… Παιχνιδάκι!
 • Διακοπές, θάλασσα, δραστηριότητες, ύπνος πέρα του κανονικού ωραρίου είναι λίγα μόνο από τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν τις καλοκαιρινές διακοπές.
 • Τι γίνεται όμως όταν φτάνει ο Σεπτέμβριος και τα παιδιά πρέπει να επιστρέψουν στο σχολείο
 • Όταν κλείνουν τα σχολεία ξεκινά η περίοδος την ανεμελιάς και του παιχνιδιού – για παιδιά και γονείς. Διακοπές, θάλασσα, δραστηριότητες, ύπνος πέρα του κανονικού ωραρίου είναι λίγα μόνο από τα χαρακτηριστικά που συνθέτουν τις καλοκαιρινές διακοπές.Τι γίνεται όμως όταν φτάνει ο Σεπτέμβριος και τα παιδιά πρέπει να επιστρέψουν στο σχολείο; Είναι μια μετάβαση στην οποία πρέπει να ανταποκριθούν τα παιδιά και οι γονείς έτσι ώστε να επιστρέψουν στην καθημερινότητα και να υποδεχτούν την αρχή της νέας σεζόν. Η μετάβαση αυτή μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα ευχάριστη για τα παιδιά, υπάρχουν όμως μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε έτσι ώστε να γίνει ομαλά.

  ΠΟΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ – TΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ:

  Δημιουργήστε μια καθημερινή ρουτίνα πριν ξεκινήσει το σχολείο Τα παιδιά ανταποκρίνονται ιδιαίτερα καλά στις ρουτίνες με τις οποίες νιώθουν άνετα. Το μυαλό και το σώμα τους ανταποκρίνονται και προετοιμάζονται για να μπουν και πάλι στην καθημερινότητα του σχολείου. Κάντε μικρά βήματα και δημιουργήστε αυτή τη ρουτίνα πριν ξεκινήσουν τα μαθήματα έτσι ώστε όταν έρθει η ώρα να είναι έτοιμα.

  επιστροφή στο σχολείο

  Τα παιδιά ανταποκρίνονται ιδιαίτερα καλά στις ρουτίνες με τις οποίες νιώθουν άνετα.

   Συμπεριλάβετε τα παιδιά στις προετοιμασίες Όπως και οι ενήλικες, έτσι και τα παιδιά δυσκολεύονται να επιστρέψουν στο καθημερινό πρόγραμμα. Αν, ωστόσο, τους επιτρέψετε να συμμετέχουν στην προετοιμασία, τους δίνετε την ευκαιρία να πάρουν τον χρόνο τους και να διασκεδάσουν. Διαλέξτε μαζί ένα καινούργιο τάπερ για το κολατσιό τους ή επιλέξτε μαζί τους τη νέα τσάντα του σχολείου. Σε γενικές γραμμές αναθέστε τους να κάνουν κάτι έτσι ώστε να νιώσουν κομμάτι της προετοιμασίας.

  επιστροφή στο σχολείο

  Διαλέξτε μαζί ένα καινούργιο τάπερ για το κολατσιό τους ή επιλέξτε μαζί τους τη νέα τσάντα του σχολείου.

 • ekp2

                Ότι αφορά την Εκπαίδευση στην Κορινθία

  Περιορίστε σταδιακά τον χρόνο που περνάνε με την τεχνολογία

 • Κατά τη διάρκεια των διακοπών τα παιδιά βλέπουν τηλεόραση και περνάνε αρκετό χρόνο μπροστά στις οθόνες παίζοντας διάφορα παιχνίδια. Ξεκινήστε να περιορίζετε αυτόν τον χρόνο και πριν το καταλάβουν θα έχουν βρεθεί και πάλι στα θρανία σε μία εντελώς νέα συνθήκη.
 • επιστροφή στο σχολείο

  Ξεκινήστε να περιορίζετε τον χρόνο που περνάνε στις οθόνες και ετοιμάστε τα για την επιστροφή στο σχολείο.

   

  Προετοιμάστε τα πνευματικά με διακριτικότητα Διαβάστε τους κάποια ιστορία πριν τον ύπνο με θέμα την επιστροφή στο σχολείο. Διαλέξτε επεισόδια από την αγαπημένη τους σειρά με θέμα το σχολείο. Η επιστροφή είναι δύσκολη, αν ωστόσο έχουν μπει ήδη στο κλίμα τα πράγματα θα είναι ευκολότερα γι αυτά, αλλά και για εσάς.

  επιστροφή στο σχολείο

About Μαρία Νικολοπούλου