Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Αυτές είναι οι δοκιμασμένες συμβουλές για ευτυχισμένο γάμο

Αυτές είναι οι δοκιμασμένες συμβουλές για ευτυχισμένο γάμο

Για να ζεις έναν ευτυχισμένο γάμο δεν αρκεί η αγάπη. Η Terri Orbuch, Ph.D., καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Όκλαντ και συγγραφέας του βιβλίου 5 Simple Steps to Take Your Marriage From Good to Great, μας δίνει τις δικές της δοκιμασμένες συμβουλές για ευτυχισμένο γάμο.

«Όλες οι σχέσεις έχουν τα προβλήματά τους», είτε λόγω της ανίας είτε λόγω της καθημερινότητας που επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά. «Τα ζευγάρια που δεν κάνουν κάτι γι’ αυτό βλέπουν σταδιακά την ευτυχία να βγαίνει από το παράθυρο της κρεβατοκάμαράς τους.

Δες τις συμβουλές για ευτυχισμένο γάμο που προτείνει η Orbuch:

Κάνε κάθε μέρα μια μικρή πράξη που δείχνει εκτίμηση και ενδιαφέρον

«Η έρευνά μου δείχνει πως όταν δείχνεις συχνά στο σύντροφό σου εκτίμηση, φροντίδα και ενδιαφέρον, είναι διπλάσιες οι πιθανότητες να πετύχει η σχέση σου» εξηγεί η Orbuch. Δείξε όλα τα παραπάνω με μερικές απλές κινήσεις -όχι απαραίτητα ρομαντικές- όπως ανάβοντας μόλις ξυπνάς την καφετιέρα για να βρει έτοιμο καφέ, στέλνοντάς του ένα σέξι μήνυμα ή ακόμη και λέγοντάς του «σ’ αγαπώ» μια στιγμή που δεν θα το περιμένει.

Untitled-1

Γάμος-Βάπτιση στη Κορινθία

Εφάρμοσε τον κανόνα των 10 λεπτών

Η επικοινωνία είναι βασική σε κάθε σχέση και για να κρατήσεις έναν δυνατό γάμο δεν αρκεί να συζητάτε ποιος θα κατεβάσει τα σκουπίδια ή θα πληρώσει τους λογαριασμούς, επισημαίνει η ειδικός. «Πραγματική επικοινωνία είναι όταν μοιράζεσαι με τον σύντροφό σου προσωπικά όνειρα, στόχους, όλα εκείνα που σε αγχώνουν και όλα όσα σε εμπνέουν. Αυτή, οδηγεί σε ευτυχισμένους, υγιείς γάμους».

Η στρατηγική της: «Εφαρμόστε τον κανόνα των 10 λεπτών: Κάθε μέρα, μίλα με τον σύντροφό σου για τουλάχιστον 10 λεπτά για κάτι εκτός από τα παρακάτω τέσσερα θέματα: δουλειά, οικογένεια και παιδιά, δουλειές του σπιτιού ή τη σχέση σας».

Μην αφήνεις τα μικρά πράγματα να χαλάνε τη σχέση σας

Η τελειότητα είναι υποκειμενική και αυτό ισχύει και για τους γάμους. Ίσως ο αγαπημένος σου να έχει μια πιο χαλαρή στάση όταν έρχεται η σειρά του να πλύνει τα πιάτα ή ίσως εσύ τρελαίνεσαι όταν βλέπεις βρόμικη κάλτσα έξω από το καλάθι των αχρήστων. «Διευθέτησε τα μικρά πράγματα που σε εκνευρίζουν ή σε ενοχλούν στο σύντροφό σου» συμβουλεύει η Orbuch. «Αν δεν αντιμετωπίζεις τα μικρά θέματα όταν προκύπτουν, μπορεί να μεγαλώνουν σαν χιονοστιβάδα και να γίνονται μεγάλα θέματα που θα είναι πολύ πιο δύσκολο να επιλυθούν. Μην τα αφήνεις να γιγαντώνονται μέσα σου και να συσσωρεύονται».

Σπάσε τη ρουτίνα

«Για να απολαμβάνεις έναν ευτυχισμένο γάμο είναι σημαντικό να κάνεις τακτικά μικρές αλλαγές ή να ταράζεις τα νερά ώστε να μην κυριαρχεί στην καθημερινότητά σας η ρουτίνα» μας προτρέπει η ειδικός. Μερικές ιδέες: Γραφτείτε μαζί σε ένα μάθημα, ξυπνήστε νωρίτερα για να περπατήσετε το πρωί ή καθιερώστε μια μέρα που θα είναι το ραντεβού σας.

About Μαρία Νικολοπούλου