Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

 Νοσοκομείο Covd-19 και στην Κόρινθο; – Έχουν αναλογιστεί τους κινδύνους θέτουν  Ιατρικό – Νοσηλευτικό προσωπικό και όλους τους Κορίνθιους;;;

 Νοσοκομείο Covd-19 και στην Κόρινθο; – Έχουν αναλογιστεί τους  κινδύνους θέτουν  Ιατρικό – Νοσηλευτικό προσωπικό και όλους τους Κορίνθιους;;;

Ήδη γίνεται σχετική προεργασία στο Νοσοκομείο Κορίνθου, όπως ενημέρωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

To σχέδιο βάσει του οποίου το Νοσοκομείο Κορίνθου  θα διαχειρίζεται στο εξής τα ύποπτα και τα επιβεβαιωμένα περιστατικά Covid-19 που χρήζουν νοσηλείας συζητούν οι αρμόδιοι φορείς , ως συνέχεια της πρόσφατης οδηγίας της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας και της πρότασης της Επιτροπής Ενδονοσοκομειακών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

Ειδικότερα,  όπως ενημερώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μετά την Καλαμάτα, σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει, ήδη , γίνεται προεργασία προκειμένου και το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Κορίνθου να λειτουργήσει ως νοσοκομείο covid-19.

«Σε μια τέτοια περίπτωση, το εν λόγω νοσηλευτικό ίδρυμα θα υποστηριχθεί όπως επιβάλλεται από την Περιφέρεια η οποία σε κάθε περίπτωση θα ενισχύσει και τα υπόλοιπα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα στην περιοχή της»   , σημείωσε από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Συνάντηση με τους Ιατρικούς Συλλόγους

Στο μεταξύ, ο περιφερειάρχης είχε το μεσημέρι σήμερα, Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, στην Τρίπολη, συνάντηση με τους προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στη συνάντηση εκφράστηκε εκ μέρους των συλλόγων η ανάγκη να ενισχυθούν τα δημόσια νοσοκομεία της Περιφέρειας με προσωπικό και εξοπλισμό, ενώ αναγνωρίστηκε η προσπάθεια της περιφερειακής αρχής προς αυτή την κατεύθυνση.

Εμείς , για όσους επεξεργάζονται το παραπάνω σενάριο θέλουμε να επισημάνουμε τους κινδύνους για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και όλων των πολιτών  του νομού Κορινθίας .

Καταθέτουμε τον έντονο προβληματισμό μας , ως συνέχεια των διαπιστώσεων για μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό στο Νοσοκομείο Κορίνθου , κάτι που καθιστά προβληματική τη λειτουργία του -όπως υποστηρίζουν  και πολλοί γιατροί  ακόμα και σε συνθήκες ομαλούς λειτουργίας.

Επισημενουμε πως ένα βαριά υποστελεχωμένο, με εξουθενωμένους και λίγους γιατρούς και υγειονομικούς, αυτό ισοδυναμεί με έγκλημα  από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας που θα βαρύνει  και όσους αποδεχθούν μια τέτοια απόφαση .

Θα πρέπει λοιπόν καλά να το σκεφτούν  όσοι θεσμικοί φορείς συμμετέχουν σε μια τέτοια αποδοχή  , μετατροπής του Νοσοκομείου Κορίνθου νοσοκομείο Covd-19 …. Μία τέτοια απόφαση ίσως αποβεί ολέθρια για το μέλλον του νοσοκομείου και εγένει όλων των Κορινθίων .

 

About Μαρία Νικολοπούλου