Κοτόπουλο κοκκινιστό με χοντρά μακαρόνια, κόκκινη σάλτσα και κανελομυζήθρα. Δεν ξέρω τι να πρωτοπώ για αυτό το κοτόπουλο. Μου έρχονται στο μυαλό οι λέξεις θεϊκό, πεντανόστιμο, το καλύτερο που έχω φάει ποτέ, γεύση της γιαγιάς, μυρωδάτο, πάλι πεντανόστιμο . Έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από τη φωτογράφιση και μπορώ πολύ εύκολα να θυμηθώ αυτή τη γεύση. Μακάρι να υπήρχε ένας τρόπος να σας μεταδώσω την απίστευτη μυρωδιά του καμένου βούτυρου που ανακατεύτηκε με την κανέλα και έδεσε τόσο όμορφα. Το κοτόπουλο της Γωγώς, μπήκε στο top 5 των αγαπημένων μου συνταγών και αν τη δοκιμάσετε θα μπει σίγουρα και στο δικό σας.
Κρεοπωλεία τα καλύτερα της Κορινθίας
Συνταγή
Koτόπουλο Κοκκινιστό με χοντρά μακαρόνια
- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
- Χρόνος μαγειρέματος: 50 λεπτά
Υλικά
- 1 πακέτο μακαρόνια χοντρά No 2
- 2 μπουτάκια κοτόπουλου με το καπάκι
- 1 μικρό κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 1 συσκευασία ντομάτα κονκασέ
- 1 πρέζα ζάχαρη
- Αλάτι & Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- 1/4 τριμμένη μυζήθρα ξερή
- 2 κ.γλ τριμμένη κανέλα
- 1 κ. σ βούτυρο πρόβειο
- Λίγα φύλλα βασιλικού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σοτάρουμε το κοτόπουλο σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο και μόλις ροδοκοκκινίσει καλά το βάζουμε σε μια πιατέλα.
2. Στο ίδιο ελαιόλαδο σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, μέχρι να καραμελώσουν (περίπου 4-5 λεπτά). Βάζουμε ξανά μέσα το κοτόπουλο.
3. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την ντομάτα, την ζάχαρη, την μισή κανέλα και αλατοπιπερώνουμε. Συμπληρώνουμε με το χλιαρό νερό κι αφήνουμε να σιγοβράσει για μια ώρα περίπου.
4. Στο μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια με αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώνουμε, πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και αφήνουμε σε ζεστό μέρος.
5. Όταν το φαγάκι μας είναι έτοιμο, βάζουμε σε ένα μπολάκι τριμμένη μυζήθρα με την υπόλοιπη κανέλα.Τα ανακατεύουμε καλά και ξεκινάμε την διαδικασία ανακατέματος. Παράλληλα βάζουμε σε ένα μπρίκι το πρόβειο βούτυρο να λιώσει και να κάψει καλά.
6. Στην κατσαρόλα που βράσαμε τα μακαρόνια, βάζουμε μια στρώση από τη σάλτσα κοτόπουλου. Στρώνουμε από πάνω μια στρώση μακαρόνια και πασπαλίζουμε με κανελομυζήθρα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά.
7. Πειρχύνουμε την μακαρονάδα με το πρόβειο βούτυρο (προσοχή πρέπει να είναι πολύ καυτό) και το ακούμε να “τσιτσιρίζει” όπως πέφτει πάνω στο φαγητό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την κουνάμε καλά, για να πάει παντού το βούτυρο.
8. Σερβίρουμε αμέσως με τα μπούτια κοτόπουλου και επιπλέον σάλτσα και μυζήθρα.