Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Το ωραιότερο κέικ με γέμιση κρέμας και μήλου

Το ωραιότερο κέικ με γέμιση κρέμας και μήλου
    Εδώ και πέντε μέρες, κάθε πρωί η ίδια σκέψη: Τι θα κάνω τα μήλα στο καλάθι , που τα βλεπω να μαλακώνουν και δεν ξέρω πώς να τα “πειράξω” για να μη πεταχτούν.   Οπότε έψαξα για την συνταγή που θα μου έκανε κλικ …Η δοκιμή του έγινε προχθές πριν καλά καλά χαράξει, για να γλυκάνει τους  αγαπημένους μου φίλους.
Όχι απλώς πέτυχε, δεν έμεινε ούτε γωνίτσα!
Υλικα για το κέικ
1 κούπα ηλιέλαιο
1 κούπα ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
½ κούπα ζάχαρη καστανή
3 μεγάλα αυγά
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. κανέλα
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
½ κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
½ κ.γ. αλάτι 4 κούπες ψιλοκομμένα μήλα Golden ή Granny Smith
1 κούπα ψιλοκομμένα πεκάν ή καρύδια ή και τα δύο  

foyrnoi 2

Αρτοποιεία Ζαχαροπλαστεία … Τα καλύτερα της Κορινθίας

 

Για το frosting
300 γρ. κρέμα τυρί (θερμοκρασία δωματίου)
150 γρ. βούτυρο (όχι μαργαρίνη, θερμοκρασία δωματίου)
300 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. κανέλα
Λίγη βανίλια 1 πρέζα αλάτι Επιπλέον και αν το επιθυμούμε, λίγο μαύρο ρούμι ή κονιάκ για το ράντισμα του κέικ 
  Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας, στον αέρα, στους 175°C. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε τις δύο ζάχαρες και το ηλιέλαιο και ξεκινάμε να ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε τα αυγά.
Ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τη βανίλια, το αλάτι, τη σόδα και τα μπαχαρικά.
Ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε.
Τέλος, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα μήλα και τα καρύδια ή πέκαν και η ζύμη μας είναι έτοιμη. Μοιράζουμε τη ζύμη σε δύο καλά λαδωμένα στρογγυλά ταψάκια (διαμέτρου περίπου 23-25 εκ.) και ψήνουμε τους δύο δίσκους κέικ για περίπου 35 λεπτά. Φροντίζουμε να μην τα παραψήσουμε και τσεκάρουμε συχνά. Αφήνουμε τους δίσκους να κρυώσουν καλά. Στη συνέχεια φτιάχνουμε το frosting/κρέμα.  
Στον κάδο του μίξερ και χρησιμοποιώντας το σύρμα, ρίχνουμε το τυρί κρέμα και αρχίζουμε να το ανακατεύουμε στη δυνατή ταχύτητα, να μαλακώσει καλά και να αφρατέψει ελαφρώς.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το βούτυρό μας, αρκεί να είναι πολύ μαλακό.
Αν δεν έχει μαλακώσει πολύ στη θερμοκρασία δωματίου, ίσως θα πρέπει να το ζεστάνουμε ελαφρώς, αλλά όχι να λιώσει. Έχει σημασία το βούτυρο να μην είναι σκληρό.
Χτυπάμε τυρί κρέμα και βούτυρο για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ενωθούν ελαφρώς και σιγά σιγά αρχίζουμε να προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη. Βοηθάμε με μια σπάτουλα στα τοιχώματα του κάδου, προσθέτουμε το αλάτι, τη βανίλια και την κανέλα και συνεχίζουμε το χτύπημα για ένα περίπου λεπτό, μέχρι η κρέμα μας να γίνει αφράτη, λεία και βελούδινη. Προσοχή, δεν χτυπάμε την κρέμα πολύ. Μόλις τα υλικά ενωθούν και χτυπηθούν για ένα λεπτό, είναι έτοιμη.
Σε μια πιατέλα, τοποθετούμε τον πρώτο δίσκο του κέικ μας και αν το θέλουμε, ραντίζουμε με λίγο ρούμι ή κονιάκ. Απλώνουμε το 1/3 περίπου της κρέμας/frosting και τοποθετούμε και τον δεύτερο δίσκο, ακολουθώντας πάλι τη διαδικασία του ραντίσματος με το αλκοόλ.
Με την υπόλοιπη κρέμα, «τυλίγουμε» το κέικ μας. Πασπαλίζουμε από πάνω με πέκαν ή καρύδια και είναι έτοιμο. Αν δεν καταναλωθεί άμεσα, το διατηρούμε για μία με δύο ημέρες στο ψυγείο. (Στην αγορά κυκλοφορούν ιδιαίτερα αρωματικά ρούμια με μπαχαρικά που θα δώσουν στο γλυκό μια ξεχωριστή χειμωνιάτικη νότα) Πηγή: www.lifo.gr

About Μαρία Νικολοπούλου