Για το θράψαλο είχα τη χειρότερη άποψη: ένα ιμιτασιόν καλαμάρι! Τη γνώμη αυτή την σχημάτισα χωρίς να έχω ιδία (γευστική) άποψη, αφενός μεν από απόψεις τρίτων (πολύ σκληρό, σαν λάστιχο, κλπ), αλλά και από τη “χυδαία” μεταχείριση του στα ιχθυοπωλεία (βουνά από θράψαλα στην τιμή των 4,70€ το κιλό).
Τα τελευταια καλοκαίρια όμως ξεπέρασα την αρνητικότητά μου, 2-3 φορές σε ψαροταβέρνες της περιοχής, δοκιμάζοντας Κορινθιακό χοντρό θράψαλο, τηγανητό ή γεμιστό μου άλλαξαν γνώμη σε σημείο να το προτιμώ από το καλαμάρι .
Δείτε μια υπέροχη συνταγή με θράψαλα:
Υλικά..
1 κιλό καλαμαράκια μέτριου μεγέθους καθαρισμένα.
300 γραμμάρια φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο.
μια κούπα ρύζι γλασέ .
1 νεροπότηρο ούζο.
Εκτέλεση
Κόβουμε τα πλοκάμια του καλαμαριών πολύ ψιλά βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τα ρίχνουμε μέσα προσθέτουμε το κρεμμυδάκι τον άνηθο ψιλοκομμένο τα φέρνουμε μια δυο βόλτες και στη συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι σβήνουμε με το μισό ούζο.
Στη συνέχεια γεμίζουμε τα καλαμαράκια με το υλικό αυτό και τα τοποθετούμε σε μια μικρή γάστρα,ρίχνουμε λαδάκι, αλάτι, πιπέρι, και νεράκι 4 κούπες τα σκεπάζουμε και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 160 βαθμούς πάνω κάτω για μια ώρα περίπου ,10 λεπτά πριν τα αποσύρουμε από το φούρνο ρίχνουμε το υπόλοιπο ούζο.
Οπωροπωλεία – Υχθυοπωλεία … τα καλύτερα της Κορινθίας
Καλή επιτυχία..