Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Συνταγές για λαχταριστά γλυκά με κρέμα

Συνταγές για λαχταριστά γλυκά με κρέμα

Οι περισσότεροι ομολογουμένως δηλώνουν την αγάπη τους για την σοκολάτα και θέλουν να την απολαμβάνουν σε όλες τις μορφές της. Υπάρχουν, ωστόσο, και εκείνοι που προτιμούν τα “λευκά” γλυκά, εκείνα δηλαδή που βασίζονται στην κρέμα. Βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε πέντε γλυκά που θα κλέψουν την παράσταση ακόμα και στις επικείμενες γιορτινές μέρες!

Πάβλοβα με φράουλες

Υλικά:

1 μεγάλη στρογγυλή έτοιμη μαρέγκα
250 γραμ κρέμα γάλακτος
1 πρέζα βανίλια
4κ.σ. ζάχαρη άχνη
20 ολόκληρες καλά καθαρισμένες φράουλες

Για τη σάλτσα
20 μεγάλες καθαρισμένες φράουλες
1 σφινάκι λεμοντσέλο
4 κ.σ. ζάχαρη

Εκτέλεση:

foyrnoi 2

Αρτοποιεία Ζαχαροπλαστεία

Ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος στο μίξερ και τη χτυπάτε μέχρι να γίνει μια σφικτή σαντιγί. Ρίχνετε σιγά-σιγά την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια. Βάζετε την έτοιμη σαντιγί στο ψυγείο να περιμένει.

Παίρνετε τη μεγάλη στρογγυλή μαρέγκα και τη βάζετε σε ένα μεγάλο δίσκο. Ρίχνετε τη μισή σαντιγί και την απλώνετε με ένα μαχαίρι. Καρφώνετε επάνω της τις 20 ολόκληρες φράουλες. Ρίχνετε από πάνω την υπόλοιπη μισή σαντιγί να σκεπάσει τις φράουλες. Ξαναβάζετε το γλυκό στο ψυγείο.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα. Ρίχνετε στο μπλέντερ τις 20 καθαρισμένες φράουλες, το σφινάκι του λεμοντσέλο και 4 κουτ σούπας ζάχαρη. Τα κτυπάτε μέχρι να γίνουν μια ομοιογενής σάλτσα. Όταν είναι να σερβίρετε βγάζετε το γλυκό από το ψυγείο και το περιχύνετε με τη σάλτσα.

Συνταγή: eliasmamalakis.gr

Μιλφέιγ με αφράτη κρέμα βανίλια και κρέμα γάλακτος

Υλικά:

1 φύλλο σφολιάτα (εμπορίου)
1 λίτρο γάλα
1 1/3 φλ. ζάχαρη
1 1/3 φλ. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
2 κ.σ. βούτυρο γάλακτος
1 κλωνάρι βανίλιας
4 αυγά
2 φλ. κρέμα γάλακτος
άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Στρώνετε λαδόκολλα σε λαμαρίνα. Απλώνετε επάνω τη σφολιάτα. Με πιρούνι την τρυπάτε παντού και την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220οC, στον αέρα, για 10 λεπτά. Βγάζετε τη σφολιάτα από τον φούρνο και την αναποδογυρίζετε με τη βοήθεια της λαδόκολλας. Με γάντια κουζίνας στα χέρια πατάτε καλά τη σφολιάτα να ξεφουσκώσει και πετάτε τη λαδόκολλα. Χαμηλώνετε το φούρνο στους 170οC και συνεχίζετε το ψήσιμο για περίπου 20΄, μέχρι να ροδίσει καλά. Αφήνετε τη σφολιάτα να κρυώσει.

Βάζετε το μισό από το γάλα σε κατσαρόλα να ζεσταθεί και προσθέτετε τη βανίλια, αφού πρώτα την χαράξετε κατά μήκος. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλεύρι και το υπόλοιπο κρύο γάλα με μίξερ χειρός. Αφαιρείτε τη βανίλια και με τη μύτη ενός μαχαιριού ξύνετε τον καρπό της και τον ρίχνετε στο γάλα. Λίγο λίγο, και πάντα ανακατεύοντας με σύρμα, πρσθέτετε το μείγμα χτυπημένων αυγών στο ζεστό γάλα. Ανακατεύετε μέχρι να δέσει η κρέμα. Μόλις δέσει την αποσύρετε από τη φωτιά.

Προσθέτετε το βούτυρο για να λιώσει όσο είναι ζεστή. Ανακατεύετε με σύρμα. Τη βάζετε σε μπολ φαρδύ και καλύπτετε με μεμβράνη κολλώντας τη στην επιφάνεια της κρέμας για να μην κάνει πέτσα. Αφήνετε να κρυώσει καλά. Χτυπάτε την κρέμα σε παχύρρευστη μορφή.

Ξαναχτυπάτε την κρέμα βανίλιας, αφού κρυώσει, με μίξερ χειρός για να αφρατέψει και προσθέτετε την παχύρρευστη κρέμα ανακατεύοντας, για να ενωθούν τα υλικά, απαλά με σπάτουλα. Κόβετε κατά μήκος την ψημένη σφολιάτα σε 3 ίσα μέρη. Βάζετε σε πιατέλα το πρώτο φύλλο, απλώνετε το ½ της κρέμας, βάζετε το δεύτερο, απλώνετε την υπόλοιπη κρέμα και τέλος καλύπτετε με το τρίτο φύλλο σφολιάτας. Αχνίζετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε. Καλό είναι να “στήνετε” το μιλφέιγ την τελευταία στιγμή για να μη νοτίζουν τα μπισκότα. Επίσης, να αποφεύγετε να το βάζετε στο ψυγείο για τον ίδιο λόγο.

Συνταγή: argiro.gr

About Μαρία Νικολοπούλου