Εάν δε μπορείς να συνδυάσεις αυτά τα δύο με μια τέλεια σάλτσα, κάνεις την γκουρμεδιά της ημέρας. Ας δούμε πέντε εύκολες συνταγές με κοτόπουλο που θα σε βοηθήσουν να το πας σε άλλο επίπεδο με τον πιο εύκολο τρόπο:
Κοτόπουλο με βίδες και σάλτσα γιαουρτιού μουστάρδας
Κοτόπουλο με βίδες και σάλτσα μουστάρδας. Μια εύκολη, γρήγορη συνταγή για ένα υπέροχο φαγητό που θα σίγουρα θα απολαύσετε.
Υλικά συνταγής
1 πακέτο ζυμαρικό βίδες
1 κύβο κότας
300 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου κομμένο σε στενόμακρες λωρίδες
1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό (200 γρ.)
1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 κ.γ. σκόνη κάρυ
3 κ.σ. μουστάρδα απαλή
λίγο άνηθο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Βράζετε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο, με χοντρό αλάτι νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους. Κρατάτε κατά μέρος 1 φλιτζάνι (200 ml) από το νερό τους, τα στραγγίζετε και τα διατηρείτε ζεστά. Διαλύετε το κύβο κότας μέσα στο νερό από τα ζυμαρικά και το αφήνετε και αυτό στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τις λωρίδες κοτόπουλου για 2-3 περίπου λ, ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Τις σπρώχνετε με την κουτάλα στην άκρη του σκεύους, προσθέτετε τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτετε το σκόρδο και το σοτάρετε για άλλο 1/2 λεπτό (όχι παραπάνω, για να μη γίνει σκούρο και πικρίσει). Σβήνετε με το κρασί, αφήνετε να εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ και ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και το κάρυ.
Ανακατεύετε για 1 λ, μέχρι το κάρυ να βγάλει το άρωμά του και προσθέτετε το νερό που κρατήσατε στην άκρη από το βράσιμο των ζυμαρικών με το κύβο κότας. Σκεπάζετε το σκεύος σας και σιβογράζετε, σε χαμηλή φωτιά, για 15-20 λ.
Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνετε τη μουστάρδα, τη κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε το μείγμα στο σκεύος με τη το κοτόπουλο και ανακατεύετε απαλά.
Προσθέτετε τα στραγγισμένα ζυμαρικά στη σάλτσα και μαγειρεύετε για ακόμη 1 λ, μέχρι να ζεσταθούν και καλυφρούν καλά με τη σάλτσα. Ρίχνετε τον άνηθο, ανακατεύετε και σερβίρετε αμέσως πασπαλίζοντας προαιρετικά με τριμμένη κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα.
Κοτόπουλο με πέννες και λιαστή ντομάτα
Μια συνταγή για ένα γρήγορο, εύκολο για αρχάριους, νοστιμότατο πιάτο για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι. Κοτόπουλο με πέννες, λιαστές ντομάτες, κουκουνάρια και εστραγκόν σε κρεμώδη σάλτσα με τυρί.
Υλικά συνταγής
- 1/2 πακέτο (250 γρ.) πέννες
- 200 γρ. φιλέτο κοτόπουλου κομμένο σε κύβους ή μακρόστενα κομματάκια
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες
- 1 κ.σ. κουκουνάρι
- 1 κ.γ. ψιλοκομμένο εστραγκόν
- 1 φλ. του τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 1 φλιτζανάκι του καφέ λευκό κρασί
- 2 κ.σ. γραβιέρα γλυκιά τριμμένη
- αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Βράζετε τις πέννες, σε μπόλικο, κοχλαστό, αλατισμένο νερό για 8 λ. Κρατάτε από τη κατσαρόλα 1 φλ. τσαγιού από το νερό που τις βράσατε και τις στραγγίζετε.
- Στην ίδια κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο για 3-4 λ περίπου μέχρι να ροδίσει απ” όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το κρεμμυδάκι, τη λιαστή ντομάτα, το κουκουνάρι και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 1 λ ακόμα.
- Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί, ρίχνετε τη κρέμα γάλακτος, το νερό που κρατήσατε από τις πέννες, αλατοπίπερο και το εστραγκόν. Βράζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.
- Ρίχνετε στη κατσαρόλα τις πέννες και το τριμμένο τυρί, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε το φαγητό πασπαλισμένο (προαιρετικά) με επιπλέον τριμμένη γραβιέρα.
Παπαρδέλες με κοτόπουλο και γιαούρτι
Μια συνταγή για ένα πολύ εύκολο, γρήγορο, νόστιμο και χορταστικό φαγητό για όλη την οικογένεια. Κοτόπουλο με γιαούρτι με παπαρδέλες.
Υλικά συνταγής
- 1/2 κιλό φιλέτο στήθους κοτόπουλο
- 1 πακέτο παπαρδέλες
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδου, τριμμένες
- 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
- 1 1/2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κύβο ζωμό κότας διαλυμένο σε 3/4 φλ.βραστό νερό
- 200 γρ. ντομάτα τριμμένη στο τρίφτη
- 3/4 φλ. τσαγιού στραγγιστό γιαούρτι
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε λωρίδες ή κυβάκια και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
- Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε το κοτόπουλο μέχρι να ψηθεί ομοιόμορφα απ’ όλες τις πλευρές. Το τοποθετούμε σε ένα πιάτο και αφήνουμε στην άκρη.
- Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για ακόμη 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε την πάπρικα και το αλεύρι και ανακατεύουμε διαρκώς με σπάτουλα μέχρι να δέσουν όλα μαζί. Σιγά σιγά ρίχνουμε το ζωμό και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να σφίξει.
- Προσθέτουμε τη ντομάτα και μαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά. Τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι εκτός φωτιάς και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η σάλτσα. Τοποθετούμε στη σάλτσα το κοτόπουλο.
- Μαγειρεύουμε σε μια κατσαρόλα τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες. Αφού τα στραγγίξουμε, τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά. Εναλλακτικά σερβίρουμε τις παπαρδέλες και τις περιχύνουμε με το κοτόπουλο και τη σάλτσα του.
Κοτόπουλο με κρεμώδη σάλτσα μανιταριών, μουστάρδας και τυριού
Υλικά συνταγής
- 2 στήθη φιλέτα κοτόπουλο χωρίς πέτσα
- 1/2 φλ. τσαγιού για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 400 γρ. λευκά φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 1-2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 1 1/2 φλ. τσαγιού κρασί ή ζωμό κοτόπουλου
- 2 κ.γ. θυμάρι αποξηραμένο
- 1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
- 2 κ.σ. μουστάρδα (κατά προτίμηση Dijon)
- 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- αλάτι πιπέρι
- λίγα φρέσκα φυλλαράκια μαϊντανού για γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζετε τα στήθη κοτόπουλου ανάμεσα σε μεμβράνη ή λαδόκολλα και τα χτυπάτε με το ειδικό εργαλείο ή με την ανάποδη ενός κατσαρολιού για να λεπτύνουν και να έχουν πάχος 1 εκ. Τα κόβετε κατά μήκος στη μέση και τα αλατοπιπερώνετε.
- Σε ένα πιάτο βάζετε το αλεύρι και “ταμπονάρετε” τα στήθη κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές, φρονίζοντας να τινάξετε το περίσσευμα αλευριού.
- Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, ζεσταίνετε το βούτυρο και το ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθούν σοτάρετε το κοτόπουλο για 5 λ περίπου από κάθε πλευρά μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.(Δεν χρειάζεται να μαγειρευτούν τελείως τα στήθη διότι θα μαγειρευτούν πλήρως αργότερα.) Τα μεταφέρετε σε πιατέλα και τα αφήνετε στην άκρη.
- Χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία και προσθέτετε στο τηγάνι τα μανιτάρια. Τα αλατοπιπερώνετε ελαφρώς και τα σοτάρετε ανακατεύοντας για 3 λ μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτετε το σκόρδο, συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λ και σβήνετε με το κρασί (Εναλλακτικά ρίχνετε το ζωμό κοτόπουλου).
- Πασπαλίζετε με το θυμάρι και ξύνετε με σπάτουλα τα καψαλισμένα κομμάτια κοτόπουλου στη βάση του τηγανιού. Ξαναβάζετε το κοτόπουλο στο τηγάνι και σιγοβράζετε για 15-20 λ. Αφαιρείτε πάλι το κοτόπουλο από το τηγάνι και ρίχνετε στο τηγάνι τη κρέμα γάλακτος, τη μουστάρδα και τη παρμεζάνα και ανακατεύετε στη φωτιά μέχρι να αναμειχθούν καλά.
- Βάζετε και το κοτόπουλο στο τηγάνι, το σκεπάζετε με τη σάλτσα. Το αφήνετε 1/2 λ και μετά σερβίρετε τα στήθη, περιχύνοντάς τα με τη κρεμώδη σάλτσα μανιταριών. Απολαύστε τα με σπαγγέτι ή πιλάφι ή πουρέ.
Κοτόπουλο με πιπεριές και πάπρικα
Κοτόπουλο με πιπεριές και πάπρικα. Μια συνταγή για ένα πλήρες γεύμα, με νόστιμο κοτόπουλο με την υπέροχη γεύση της κίτρινης πιπεριάς και της πάπρικας.
Υλικά συνταγής
- 1 κοτόπουλο 1.000-1.200 γρ.περίπου, σε μερίδες
- 2 κίτρινες πιπεριές σε φέτες
- 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ξερά, σε φέτες
- 1 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 κοφτή κ. σ. ντοματοπελτέ
- 1/2 κ.γ. ζάχαρη
- 2 κ.γ. κοφτά πάπρικα
- 1/2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
- αλεύρι για το πανάρισμα
- ελαιόλαδο
- αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Κόβετε το κοτόπουλο σε μερίδες. Σε βαθύ σκεύος ανακατεύετε αλεύρι με λίγο αλάτι και πιπέρι και αλευρώνετε τα κομμάτια του κοτόπουλου. Τα τηγανίζετε σε ζεστό λάδι μέχρι να ροδίσουν και “θωρακιστούν” απ” όλες τις πλευρές και τα μεταφέρετε σε κατσαρόλα.
- Προσθέτετε στο ίδιο τηγάνι 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τις φέτες πιπεριάς, ανακατεύοντας για 2-3 λ ή μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε τις ντομάτες, το πελτέ, τη ζάχαρη, τη πάπρικα και βράζετε τη σάλτσα για 10 λ περίπου σε μέτρια φωτιά.
- Μεταφέρετε τη σάλτσα στη κατσαρόλα με το κοτόπουλο, προσθέτετε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και το αφήνετε να σιγοβράσει για 1 ώρα περίπου. Το σερβίρετε με ρύζι πιλάφι.
Βρήκαμε όλες τις συνταγές στο sintayes.gr