Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

5 στοιχεία που φανερώνουν ότι έχεις την “τέλεια σχέση”

5 στοιχεία που φανερώνουν ότι έχεις την “τέλεια σχέση”

Είσαι ερωτευμένη και το ξέρεις. Το ίδιο κι εκείνος. Το νιώθεις. Κάπου όμως αισθάνεσαι κι έναν μικρό φόβο. “Μήπως τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται; Μήπως κάτι λείπει`”. Δες τη λίστα που σου δίνουμε και κάνε το “τσεκ”. Αν είσαι “καλυμμένη από αυτά τα βασικά στοιχεία δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. 10 με τόνο και στους δυο!

1. Περνάτε καλά οι δυο σας

Είναι πρώτα από όλα φίλος σου. Σου αρέσει να περνάτε χρόνο μαζί. Βγαίνεις με τις φίλες σου, φυσικά, αλλά δεν το λαχταράς για να είσαι λίγο μακριά του. Μιλάτε για όλα με την ίδια ευκολία και γελάτε μαζί… Διασκεδάζετε και παίζετε σαν μικρά παιδιά. Βασικό! Από αυτό το σημείο ξεκινά και εκεί επάνω χτίζεται κάθε σημαντική σχέση. Να το θυμάσαι.

 

2. Τον εμπιστεύεσαι

Η εμπιστοσύνη είναι ένα πολύ βασικό στοιχείο κάθε σχέσης. Πάει αγκαζέ με την ειλικρίνεια βέβαια… Φυσικά και πρέπει να κρατά κάποιος μια μικρή “πατηνή”, όμως αν έχεις φτάσει στο σημείο που ούτε αυτή τη θέλεις, τότε σίγουρα προχωράς στον σωστό δρόμο και μακάρι να μην τον χάσεις. Δεν χρειάζεται να ψάξεις κινητά, δεν σου έχει δώσει δικαίωμα. Ούτε κι εσύ.

3. Σέβεστε ο ένας τον χρόνο και τον χώρο το άλλου

Αμοιβαίος σεβασμός. Άλλος ένας θεμέλιος λίθος μιας ουσιαστικής και υγιούς σχέσης. Χωρίς αυτό το στοιχείο δεν πάτε πουθενά και το ξέρεις. Αναγνωρίζεστε ως ίσοι και νοιάζεστε το ίδιο για τις ανάγκες, τα ‘πιστεύω’ και τις σκέψεις του άλλου.

4. Δεν σας λείπει η τρυφερότητα και απολαμβάνετε την οικειότητα

Μπορεί να έχετε “γράψει τα χιλιόμετρά” σας ως ζευγάρι αλλά δεν έχετε “κουραστεί”. Η συνήθεια και η επανάληψη ερμηνεύεται ως ζεστή οικειότητα και την απολαμβάνετε ιδιαίτερα. Εντάξει… Μπορεί να ρίχνετε και κανένα σπίρτο στη φωτιά, αλλά σε γενικές γραμμές δεν αγκωμαχάτε νιώθοντας έντονη την ανάγκη για αλλαγή.. Γιατί αυτό θα ήταν σίγουρα κακό σημάδι.

 

5. Αλληλοθαυμάζεστε και είστε πάντα “εκεί”.

Σε αυτό το σημείο εντάσσονται έννοιες όπως η “ομάδα”, η “συμπαράσταση” και η “ανιδιοτελής αγάπη”. Είστε πάντα στην ίδια πλευρά, έτοιμη να υποστηρίξετε την κάθε προσπάθεια του άλλου χωρίς να ζητήσετε αντάλλαγμα. Ειστε οι πρώτοι που λέτε το “μπράβο” και οι τελευταίοι που εγκαταλείπετε την προσπάθεια όσον αφορά το έτερον ήμισυ.

Αν αναγνωρίζεις όλα αυτά τα στοιχεία λοιπόν, μπορείς να καμαρώσεις ότι κάτι έκανες πολύ καλά… Και να  το απολαύσεις. Αν όχι, δες το σαν ευκαιρία για αλλαγή προσανατολισμού και καλή επιτυχία!

 

About Μαρία Νικολοπούλου