Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

5 ζουμερά και δροσερά γλυκά με καλοκαιρινά φρούτα

5 ζουμερά και δροσερά γλυκά με καλοκαιρινά φρούτα

Το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου για να φάνε τα παιδιά φρούτα καθώς υπάρχουν σε αφθονία, είναι δροσερά και αποτελούν ένα ιδανικό σνακ για την παραλία ή το summer camp τη στιγμή που θέλουν να ξεγελάσουν την πείνα τους με κάτι ελαφρύ.

Ανανάςροδάκινο, νεκταρίνι, πεπόνι, κεράσια έχουν τη τιμητική τους και το Infokids.gr σας προτείνει 5 συνταγές για να φτιάξετε άκρως καλοκαιρινά ζουμερά και δροσερά γλυκά. Μπείτε στη κουζίνα παρέα με τα πιτσιρίκια σας, περάστε δημιουργικό χρόνο μαζί τους, πειραματιστείτε με τις συνταγές και φτιάξτε όμορφα γλυκάκια. Οι επιλογές μας είναι light, φρουτένιες και αρωματικές! Είμαστε σίγουροι ότι θα σας ενθουσιάσουν όλα τόσο σε εμφάνιση όσο και σε γεύση!

Κρέμα ροδάκινου

Υλικά:

450 γρ. γάλα φρέσκο

300 γρ. ροδάκινα (ώριμα), καθαρισμένα και πολτοποιημένα στο μούλτι

2 τεμ. ασπράδια αυγών

50 γρ. κορν φλάουρ

100 γρ. ζάχαρη

 

foyrnoi 2

Αρτοποιεία Ζαχαροπλαστεία τα καλύτερα της Κορινθίας

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και τα πολτοποιημένα ροδάκινα και τοποθετούμε στη φωτιά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη μαζί με το κορν φλάουρ και τα ασπράδια των αυγών. Όταν το γάλα αρχίσει να βράζει, αδειάζουμε το 1/3 μέσα στο μείγμα των ασπραδιών, ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα στο βρασμένο γάλα ενώ είναι ακόμη στη φωτιά. Ανακατεύουμε γρήγορα έως ότου η κρέμα δέσει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αδειάζουμε σε ένα μπολ και σκεπάζουμε με μεμβράνη, που να εφάπτεται πάνω στην κρέμα, ώστε να μη σχηματιστεί κρούστα. Αφήνουμε χλιαρύνει και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Όταν κρυώσει, τη χτυπάμε με σύρμα ή στο μίξερ έτσι ώστε να αποκτήσει λεία υφή. Μοιράζουμε σε μπολ.

Ζελέ φρούτων σε πεπόνι

Yλικά:

2 στρογγυλά πεπόνια βάρους 1 κ. το καθένα
1 κουτί έτοιμο  ζελέ  κεράσι
1 κουτί έτοιμο ζελέ φράουλα
200 γρ. κεράσια φρέσκα*/ 200γρ. νεκταρίνια σε κυβάκια/ 200 γρ. σταφύλια (όποιο άλλο φρούτο επιθείτε σε κυβάκια)

Εκτέλεση

Κόβουμε κατά μήκος τα πεπόνια, έτσι ώστε να έχουμε τέσσερα μισά. Κόβουμε μια λεπτή φέτα από τη φλούδα κάθε μισού, ώστε να στέκεται σε μια οριζόντια επιφάνεια. Βγάζουμε του σπόρους και τη σάρκα, αφήνοντας μια λεπτή στρώση πάχους 1 1/2 εκ. Ξεσποριάζουμε τα κεράσια με το ειδικό εργαλείο και κόβουμε τη σάρκα του πεπονιού σε κυβάκια. Ετοιμάζουμε ξεχωριστά το κάθε ζελέ, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Ρίχνουμε στα δύο μισά τα κεράσια και γεμίζουμε τις κοιλότητες με το ζελέ πεπόνι. Στα άλλα δύο μισά ρίχνουμε τα κομματάκια του πεπονιού και γεμίζουμε με το ζελέ κεράσι. Βάζουμε στο ψυγείο για 5 -6 ώρες. Σερβίρουμε κόβοντας σε φέτες.

Γλυκό ψυγείου με νεκταρίνια

Υλικά:
1 1/2 φλτζ. τριμμένα μπισκότα πτι μπερ

250 γρμ βούτυρο ανάλατο λιωμένο

1/2 κ.τ.γ κανέλα

μερικά γαρύφαλλα

1 συσκευασία τυρί κρέμα

1/2 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη

2 φλτζ. σαντιγί

1 βανίλια

4 νεκταρίνια ξεφλουδισμένα, ώριμα και κομμένα σε φέτες

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο. Σε ένα ταψί βάλτε το μείγμα και φτιάξτε τη μπισκοτένια βάση.Με το μίξερ φτιάξτε την κρέμα σας. Ανακατέψτε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Έπειτα προσθέστε τη σαντιγί και συνεχίστε το ανακάτεμα. Βάλτε λίγη στρώση επάνω στα μπισκότα από την κρέμα που φτιάξατε και βάλτε από πάνω τις φέτες με τα νεκταρίνια. Καλύψτε με την υπόλοιπη κρέμα και πασπαλίστε από πάνω με τριμμένα μπισκότα. Τοποθετήστε στο ψυγείο για όλο το βράδυ και την επόμενη μέρα είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Γιαουρτένιο γλυκό ψυγείου με ανανά

Υλικά:

600 ml γάλα

5 κουταλιές της σούπας κούσταρ πάουντερ

3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ

2 φακελάκια ζελέ με γεύση ανανά

1 κονσέρβα ανανά σε ροδέλες (με το  χυμό του)

Εκτέλεση:

Για να φτιάξετε την κρέμα, κρατάτε στην άκρη μια κούπα γάλα και το υπόλοιπο το βάζετε σε μία κατσαρόλα για να βράσει μαζί με την ζάχαρη. Ανακατέψτε συνεχώς για να μην κολλήσει και να μην «κόψει». Στο φλιτζάνι με το γάλα που έχετε κρατήσει, διαλύστε το κούσταρ πάουντερ. Μόλις βράσει το γάλα στην κατσαρόλα, ρίξτε το φλιτζάνι με το γάλα και το κούσταρ πάουντερ και βγάλτε το σκεύος από την φωτιά ανακατεύοντας γρήγορα για να δέσει καλά η κρέμα! Στον χυμό από τον ανανά, βουτήξτε ένα-ένα τα μπισκότα και δημιουργήστε δύο στρώσεις. Περιχύστε την κρέμα και στρώστε ομοιόμορφα πάνω από τα μπισκότα. Βάλτε στο ψυγείο το γλυκό για 45 λεπτά μέχρι να κρυώσει εντελώς. Στρώστε τα κομμάτια ανανά πάνω από την κρέμα και φτιάξτε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο.Αφήστε το ζελέ να κρυώσει 10 λεπτά πριν το περιχύσετε προσεκτικά πάνω απ’ το γλυκό. Βάλτε το στο ψυγείο για άλλη μία ώρα ή μέχρι να «δέσει» το ζελέ.

Πανακότα Κεράσι

Υλικά:

400 γρ.κεράσια
400 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης
200 γρ. γάλα
120 γρ. ζάχαρη
4 φύλλα ζελατίνας
2-3 γαρύφαλλα
1/3 κ.γ. κανέλα

1 λοβό βανίλιας

Εκτέλεση:

Πλένουμε τα κεράσια και αφαιρούμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο. Κόβουμε περίπου τα μισά σε κομματάκια. Βάζουμε τα 3 φύλλα ζελατίνας σε ένα βαθύ πιάτο με λίγο νερό να μουλιάσει. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και την κρέμα με τη ζάχαρη, τα κομμένα κεράσια και τον λοβό της βανίλιας (σχισμένο στη μέση, ξυσμένα τα σποράκια μέσα στην κατσαρόλα). Μόλις το γάλα αρχίσει να τρεμουλιάζει αποσύρουμε από τη φωτιά την κατσαρόλα, αφαιρούμε τον λοβό της βανίλιας και προσθέτουμε τα 3 φύλλα ζελατίνας (που έχουμε προηγουμένως στραγγίξει καλά). Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί τελείως. Μεταφέρουμε το μείγμα στα φορμάκια και όταν κρυώσει τα βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες το λιγότερο. Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε τα γαρύφαλλα, την κανέλα και τα υπόλοιπα κεράσια και τα βάζουμε να σιγοβράσουν 1′. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το τελευταίο φύλλο ζελατίνας (μουλιασμένο κι αυτό σε κρύο νερό), ανακατεύοντας να διαλυθεί καλά. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο. Την ώρα του σερβιρίσματος ξεφορμάρουμε την πανακότα στα πιάτα και γαρνίρουμε με τη σάλτσα με τα κεράσια.

About Μαρία Νικολοπούλου