Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

5 Καλοκαιρινά γλυκά χωρίς μίξερ!

5 Καλοκαιρινά γλυκά χωρίς μίξερ!

Τι καλύτερο από το να φτιάξεις γλυκό χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιήσεις μίξερ; Ούτε φασαρία, θα λερώσεις και λιγότερα σκεύη και άρα λιγότερο πλύσιμο. Πέρα από αυτό είναι πάρα πολύ βολικό σε μας που δεν έχουμε μίξερ και κάπως πρέπει να φτιάξουμε τα γλυκά μας- δεν γίνεται τρεις την ώρα να είμαστε στο ζαχαροπλαστείο. Εξάλλου τα σπιτικά γλυκά έχουν άλλη χάρη.

Σήμερα, λοιπόν, θα σου δείξω συνταγές για καλοκαιρινά γλυκά χωρίς μίξερ. Σου έχω και γλυκά ψυγείου, αλλά και γλυκά φούρνου για να σου αποδείξω ότι τα πράγματα μπορούν να είναι πολύ απλά, όποιο δρόμο και να επιλέξεις. Είσαι έτοιμη να δούμε τις συνταγές; Για πάμε!

Εύκολα καλοκαιρινά γλυκά!

 

Ζελέ με φρούτα και γιαούρτι

ζελέ με φρούτα και γιαούρτι, ediva.gr

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 1 διπλο πακέτο ζελέ φράουλα
  • 1 διπλό πακέτο ζελέ ανανά
  • φρούτα εποχής (κεράσια, ροδάκινα κλπ)
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό

Φτιάξε το ζελέ φράουλα σύμφωνα με τις οδηγίες που γράφει στο κουτί και μοίρασε το σε 8 ποτηράκια ή μπολάκια. Βάλτα στο ψυγείο για να αρχίσουν να πήζουν. Στο μεταξύ, κόψε τα φρούτα σε κομματάκια. Μόλις έχει πήξει ελαφρώς το ζελέ φράουλας, ρίξε τα κομμάτια από τα φρούτα μέσα στα μπολάκια. Άφησε τα στο ψυγείο μέχρι να σφίξει εντελώς το ζελέ. Αφού σφίξουν, βγάλτα από το ψυγείο και ξεκίνα να ετοιμάζεις το ζελέ ανανά.

 

Αυτή τη φορά αντί για ένα ποτήρι παγωμένο νερό, πρόσθεσε το γιαούρτι. Μεγάλη προσοχή όταν προσθέσεις το γιαούρτι στο ζελέ, το μείγμα να μην είναι πολύ ζεστό για να μην κόψει το γιαούρτι. Ρίξε το μείγμα με το γιαούρτι πάνω από τα μπολάκια με το ζελέ φράουλα. Βάλε τα μπολάκια πίσω στο ψυγείο για να παγώσουν περίπου για 3 ώρες!

 

Μάφιν από παγωτό

μάφιν με 2 υλικά

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 250γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 500ml. παγωτό βανίλια

Πανεύκολο και το απόλυτο καλοκαιρινό μάφιν. Βγάλε το παγωτό από την κατάψυξη και άστο να μαλακώσει ένα 10λεπτό. Άνοιξε τον φούρνο στους 200 να προθερμαίνεται. Αφού μαλακώσει το παγωτό ρίξε μέσα το αλεύρι και με μια σπάτουλα ανακάτεψε το μείγμα. Στη συνέχεια ρίξτο σε φορμάκια για μάφιν. Ψήσε τα μάφινς με παγωτό σου για 20 λεπτά. Πίστεψε με θα εκπλαγείς με την νοστιμιά τους!

Κέικ καρότο

κέικ καρότου

 

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 350γρ.καρότο τριμμένο
  • 260γρ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 1κ.γ μαγειρική σόδα
  • λίγο χυμό λεμονιού (για να διαλύσεις τη μαγειρική σόδα)
  • 2κ.γ baking powder
  • 1/2 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ κανέλα
  • 1κ.γ μοσχοκάρυδο
  • 200γρ. ζάχαρη
  • 100ml. λάδι
  • 250ml. κρέμα καρύδας

Διέλυσε τη μαγειρική σόδα στο λεμόνι και σε ένα μεγάλο μπολ ρίξε το λάδι, τη ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και τη μαγειρική σόδα. Ανακάτεψε με μια ξύλινη κουτάλα ή με σπάτουλα σιλικόνης. Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι,το αλάτι και το baking powder. Ξεκίνα να ρίχνεις στο μπολ με τη ζάχαρη και το λάδι το μείγμα με το αλεύρι και σιγά σιγά και το γάλα καρύδας.

Αφού τα ανακατέψεις όλα, ρίξε και το τριμμένο καρότο και ανακάτεψε. Ρίξε το μείγμα σε ένα ταψάκι 23εκ. για κέικ και ψήσε το κέικ καρότου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180. Αφού ψηθεί μπορείς να να στρώσεις από πάνω μια κρέμα με τυρί κρέμα που θα την έχεις ανακατέψει με λίγη ζάχαρη άχνη και μια βανιλίνη. Θα γλείφετε τα δάχτυλα σας!

Μαλακό, ευάερο και νόστιμο κέικ…χωρίς μίξερ

Υλικά

Κρέμα:
1 αυγό
50 γρ Ζάχαρη
125 ml. γάλα
1/2 κουταλιά της σούπας αλεύρι
0,5 γρ βανιλλίνη
25 γρ βούτυρο

Ζύμη:
2 μεσαία αυγά
120 γρ. Σαχάρα
40 ml γάλα
80 γρ. κρέμα γάλακτος
80 γρ. φυτικό έλαιο (90 ml.)
220 γρ αλεύρι σίτου
0,5 γρ βανιλλίνη
8 γρ. μπεικιν (1,5 κουταλάκι του γλυκού)

Εκτέλεση

Για τη κρέμα

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε ένα αυγό,ζάχαρη,βανιλλίνη,αλεύρι και χτυπάμε με ένα σύρμα
χειρός. Μόλις κρεμώσει το μείγμα προσθέτουμε το γάλα και χτυπάμε.
Βάζουμε το κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιωσει εντελώς
Βάλτε την κρέμα σε μια σακούλα κορνέ.

Σε ένα μπολ προσθέτουμε 2 αυγά , ζάχαρη, γάλα, γιαούρτι, ηλιέλεαιο και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Κοσκινίζουμε μέσα στο μείγμα το αλεύρι, βανιλλίνη,μπεικιν παουντε και ανακατευουμε μέχρι να πάρουμε μία λεία και ελαστική ζύμη

Βουτυρώνουμε μία αποσπώμενη φόρμα 18 εκ και πασπαλίζουμε την βάση με αλεύρι γυρνάμε γύρω γύρω την φόρμα να αλευρωθεί παντού. Αδειάζουμε μεσά το λείο μείγμα.

Από πάνω φτιάχνουμε με το κορνέ πλέγμα με την κρέμα

και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Βγάζουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη

 

Σοκολατένια sandwich με μαρμελάδα

σοκολατένια σάντουιτς με πτι μπερ

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 15 μπισκότα πτι-μπερ
  • 10 κ.γ μαρμελάδα της αρεσκείας σου
  • 250γρ. κουβερτούρα
  • 1κ.γ σπορέλαιο

Λιώσε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και έπειτα πρόσθεσε το σπορέλαιο. Άφησε την κουβερτούρα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Σε 5 μπισκότα άλειψε τα από πάνω με μαρμελάδα. Από πάνω τους βάλε ακόμα μια στρώση μπισκότα και μαρμελάδα και τέλος σκέπασε τα με τα υπόλοιπα πτι-μπερ- ουσιαστικά θα έχεις 5 τριώροφα σαντουιτσάκια. Πάρε μια πιάστρα και πιάσε ένα σαντουιτσάκι και βούτα το στη σοκολάτα. Βάλτο πάνω σε μια σχάρα με ένα ταψί από κάτω για να στραγγίξει και να στεγνώσει- ή εναλλακτικά σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα. Κάνε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα!

ediva.gr

About Μαρία Νικολοπούλου