Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Παύλος Καράγιωργας: Γιατί κύριε Δήμαρχε;

Παύλος Καράγιωργας: Γιατί κύριε Δήμαρχε;
ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ;
Γράφει ο Παύλος Καράγιωργας
Κύριε Δήμαρχε, τον Φλεβάρη του 2019, στη προεκλογική περίοδο των Δημοτικών Εκλογών έγινε στην Αρχαία Κόρινθο μια πολύ σημαντική εκδήλωση στην οποία ο ΑρχαιοΚορίνθιος Αρχιτέκτονας και Μηχανικός κύριος Δημήτρης Μπάρτζης, παρουσίασε μια πολύ σοβαρή μελέτη για την αξιοποίηση του Ξενία σε ενιαίο χώρο με την κατασκευή ενός υπαίθριου Θεάτρου 1.000 θέσεων.
Στη παρουσίαση του έργου παρευρεθήκατε οι τρεις υποψήφιοι Δήμαρχοι του Δήμου μας.
Και οι τρεις, όπως κι όλοι εμείς, χειροκροτήσαμε τον νεαρό συμπατριώτη μας για την σπουδαία εργασία την οποία παρουσίασε.
Και οι τρεις υποψήφιοι συμφωνήσατε ότι όποιος εκλεγεί θα κάνει όλες τις ενέργειες για να κατασκευαστεί το έργο που τόσο ανάγκη έχει ο δήμος μας. Και τα χειροκροτήματα ακούστηκαν ακόμα πιο δυνατά!
Το σχέδιο υποβλήθηκε στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ( ΚΑΣ) προεγκρίθηκε και έφτασε στη τελική φάση της οριστικής έγκρισης. ΞΕΝΙΑ και ΘΕΑΤΡΟ. Όμως στη τελική συνεδρίαση του ΚΑΣ, στην οποία παρευρεθήκατε ως Δήμαρχος, και προς γενική κατάπληξη όλων ακυρώσατε το Θέατρο και ζητήσατε την αξιοποίηση μόνο του Ξενία.
Στη συνέχεια, καταθέσατε προϋπολογισμό στην οικονομική επιτροπή του δήμου να εγκρίνει τη δαπάνη για την αξιοποίηση του Ξενία.
Ρωτάω: Γιατί το κάνατε αυτό; Γιατί ακυρώσατε το θέατρο;
Γνωρίζετε ότι το ΘΕΑΤΡΟ είναι ο ΘΡΟΝΟΣ του ΛΑΟΥ;
Γνωρίζετε ότι το ΘΕΑΤΡΟ είναι ανάγκη για τον ΑΝΘΡΩΠΟ όπως είναι Ο ΑΕΡΑΣ, το ΨΩΜΙ και το ΝΕΡΟ;
Εκεί στο χώρο του Ξενία σταθήκατε έστω για μια στιγμή να δείτε το γκρεμισμένο αρχαίο θέατρο των 17.500 θέσεων;
Είδατε δίπλα στο αρχαίο θέατρο το ωδείο των 2.500 θέσεων ;
Ακούσατε ποτέ τον απόηχο της μουσικής που βγαίνει από τα χορικά των αρχαίων τραγωδιών που για πρώτη φορά παρουσιάστηκαν στην Αρχαία Κόρινθο ;
Γνωρίζετε ότι για περισσότερα από σαράντα χρόνια αρκετοί κορίνθιοι έχουμε αγωνιστεί για να κατασκευαστεί ένα υπαίθριο θέατρο στο δήμο μας;
Γνωρίζετε ότι στο πρόχειρο υπαίθριο θέατρο των 800 θέσεων των Εξαμιλίων, στα χρόνια που λειτούργησε, χιλιάδες Κορίνθιοι κάθε καλοκαίρι παρακολουθούσαν θαυμάσιες θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις;
Κύριε Δήμαρχε, πιστεύω πως σε όλη την Ελλάδα δεν θα υπάρχει Δήμαρχος που να έχει ακυρώσει την κατασκευή ενός θεάτρου στη πόλη του.
Αυτό το καταφέρατε μόνο εσείς. ΓΙΑΤΙ;

About Μαρία Νικολοπούλου