Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

5+1 Συμβουλές διακόσμησης για να φέρεις την άνοιξη στο σπίτι σου!

5+1 Συμβουλές διακόσμησης για να φέρεις  την άνοιξη στο σπίτι σου!

Για πολλούς από εμάς, η άνοιξη αποτελεί μια εποχή πολύ ξεχωριστή από τις άλλες. Γιατί λοιπόν να μην της δώσουμε μια θέση στο σπίτι μας, κάνοντας μια όμορφη ανοιξιάτικη διακόσμηση; Αυτός είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να καλωσορίσουμε την εποχή και να αλλάξουμε διάθεση. Υπάρχουν πολλές ανοιξιάτικες ιδέες που δεν κοστίζουν τίποτα.

Το πιο αγαπημένο στοιχείο της άνοιξης, που είναι και οικονομικό, είναι τα λουλούδια. Λουλούδια σε βάζα, σε γλάστρες, σε παραστάσεις στους τοίχους. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να προσεγγίσεις τα φλοράλ σχέδια στην ανοιξιάτικη διακόσμηση σπιτιού. Αλλά ακόμα κι αν δε σου αρέσουν πολύ τα φλοράλ σχέδια, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για να ανανεωθείς. Παρακάτω συγκεντρώσαμε τις αγαπημένες μας ιδέες για να φέρουμε την άνοιξη στη διακόσμηση του σπιτιού. Πάμε να δούμε μερικές!

Top 11 ιδέες για ανοιξιάτικη διακόσμηση σπιτιού εύκολα & οικονομικά!

#1 Αληθινά λουλούδια

Τα ζωντανά λουλούδια, φέρνουν ισορροπία και αρμονία στον χώρο σε αντίθεση με τα ψεύτικα. Σίγουρα δε μπορούμε να φανταστούμε την εποχή της άνοιξης, χωρίς βάζα με πολύχρωμα φυτά στο σπίτι. Πέρα από την αισθητική και την αρμονία που προσφέρουν στον χώρο, πολλά ανοιξιάτικα λουλούδια έχουν υπέροχο άρωμα, και μπορούν να έχουν και άλλες ιδιότητες. Για παράδειγμα, ο βασιλικός και η λεβάντα είναι δύο πολύ αγαπημένα φυτά που απωθούν τα έντομα, χαρίζοντας εκπληκτικό άρωμα.

 

2 Φλοράλ ταπετσαρία τοίχου

Ψάχνεις έναν άλλο τρόπο για να γεμίσεις το σπίτι με λουλούδια αλλά έχεις αλλεργία; Εκτός από τα ψεύτικα λουλούδια, το να διακοσμήσεις έναν τοίχο του σπιτιού με φλοράλ ταπετσαρία είναι η εναλλακτική ιδέα που χρειάζεσαι. Μάλιστα, κοστίζει λιγότερο από το να βάψεις έναν τοίχο, ενώ σου προσφέρονται και πολλές επιλογές, σε πραγματικά μεγάλη ποικιλία. Όταν τη βαρεθείς, ή θελήσεις να αλλάξεις στυλ διακόσμησης, μπορείς πολύ εύκολα να την αφαιρέσεις και να βάλεις μια άλλη ταπετσαρία στη θέση της.

3 Ελαφριές κουρτίνες

Όταν σχεδιάζουμε τη χειμωνιάτικη διακόσμηση του σπιτιού μας, συνήθως φροντίζουμε να υπάρχουν βαριά υφάσματα, όπως κουρτίνες, χαλιά και καλύμματα για καναπέδες. Ο λόγος είναι ότι τα βαριά υφάσματα βοηθούν να μονώσουμε το σπίτι και να έχουμε περισσότερη ζέστη.

Για την ανοιξιάτικη διακόσμηση, ακολουθούμε την αντίθετη λογική. Ο χώρος χρειάζεται να αναπνέει και να ταιριάζει με την ατμόσφαιρα που υπάρχει έξω Για τον λόγο αυτό, θέλουμε οι κουρτίνες μας να είναι όσο πιο ελαφριές γίνεται, ιδανικά να είναι από ύφασμα γάζας, ή τούλι. Ειδικά για τις κουρτίνες σαλονιού, θα βρεις τεράστια ποικιλία ιδεών για να ικανοποιήσεις την αισθητική σου.

4 Ακάλυπτο δάπεδο

Η άνοιξη είναι και η εποχή που βγάζουμε τα χαλιά1 Το πάτωμα σου δε χρειάζεται ένα μεγάλο και χοντρό χαλί, όπως χρειαζόταν τον χειμώνα. Την άνοιξη ο καιρός γίνεται όλο και καλύτερος, καθώς προετοιμάζεται για το καλοκαίρι και το δάπεδο σου βρίσκει πια την ευκαιρία να αποκαλυφθεί.

Φυσικά, αν το δάπεδο έχει κάποιο ελάττωμα, το οποίο θέλεις να κρύψεις, μπορείς και πάλι να τοποθετήσεις ένα μικρό χαλάκι. Ωστόσο, δεν υπάρχει λόγος να κρύβεις το πάτωμα του σπιτιού σου, ειδικά αν πιστεύεις ότι μπορεί να συμβάλει στη διακόσμηση σου. Τι εννοούμε με αυτό; Ένα δάπεδο από ξύλο, μάρμαρο, ή στρωμένο με περίτεχνα πλακάκια αξίζει να φαίνεται, γιατί προσθέτει κάτι παραπάνω στην αισθητική του χώρου.

5 Διακόσμηση σε κάθε χώρο

Η συμβουλή αυτή στοχεύει στο να σου θυμίσει την ανάγκη να φροντίσεις και τους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού. Για παράδειγμα, η κουζίνα είναι ένας χώρος που συχνά δε συνυπολογίζεται στην αλλαγή διακόσμησης. Παρόλα αυτά, είναι πιο εύκολο απ’ ό,τι νομίζεις να δώσεις ανοιξιάτικη διάθεση στην κουζίνα σου. Σου προτείνουμε να βάλεις ένα μεγάλο βάζο με λουλούδια στο τραπέζι της κουζίνας, είτε 1- 2 γλαστράκια με φυτά σε κάποιο ράφι.

 

Διακόσμηση κουζίνας

6 Μινιμαλιστικό ύφος

Η εποχή αυτή σου δίνει την τέλεια ευκαιρία να δοκιμάσεις το μινιμαλιστικό ύφος για τη διακόσμηση σου. Τι εννοούμε με αυτό; Όπως αναφέραμε προηγουμένως, την άνοιξη μπορείς να βάλεις πιο ελαφριές κουρτίνες και να απαλλαγείς από χαλιά και υφάσματα. Αυτό που μένει είναι να διακοσμήσεις τον χώρο σου λιτά, χωρίς υπερβολικά στοιχεία, με απλές γραμμές και σχέδια και σε σχετικά λίγα χρώματα. Φυσικά, και σε αυτή την περίπτωση μπορείς να έχεις ένα μεγάλο βάζο με λουλούδια σε κάθε δωμάτιο, ώστε να σου μεταδίδουν θετική ενέργεια και να είναι ένα στοιχείο που ξεχωρίζει.

 

About Μαρία Νικολοπούλου