Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Στέλιος Παρλιάρος : Παραδοσιακό ρωσικό γλυκό

Στέλιος Παρλιάρος : Παραδοσιακό ρωσικό γλυκό

Παραδοσιακό ρωσικό γλυκό που σερβίρουν στο πασχαλινό τραπέζι. Υπήρχε δε από τον 17ο αιώνα.

Ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη το τυρί με την άχνη και το πολύ μαλακό βούτυρο. Προσθέτουμε τους κρόκους. Όταν σχηματιστεί μια λεία κρέμα, ρίχνουμε και τα φρουί γλασέ ή τα γλυκά του κουταλιού. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Καλύπτουμε με τουλπάνι μια βαθιά και στενή φόρμα (π.χ. για μπόμπες ή ακόμα και γυάλα), αφήνοντας τις άκρες να εξέχουν. βάζουμε μέσα το μείγμα και καλύπτουμε με τις άκρες από το τουλπάνι. Αφήνουμε στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον, να σφίξει. Ξεφορμάρουμε και αφαιρούμε το τουλουπάνι. Διατηρούμε το γλυκό στο ψυγείο.

  • 1 κιλό τυρί κρέμα
  • 100 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 100 γρ. βούτυρο αγελάδας, πολύ μαλακό (εκτός ψυγείου για αρκετές ώρες)
  • 800 γρ. φρουί γλασέ (ποικιλία) ψιλοκομμένα ή γλυκά του κουταλιού πλυμένα, στραγγιγμένα και κομμένα σε κύβους
  • 3 τεμ. κρόκοι αυγών
  • Δείτε επίσης:

Θέλετε γλυκά με άρωμα φρέσκου βουτύρου, να σου θυμίζουν παλιά, κλασική Ελλάδα;

About Μαρία Νικολοπούλου