Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Πολύχρωμες πιπεριές :Μεζές ή συνοδευτικό για τα Καλοκαιρινά σας τραπεζώματα

Πολύχρωμες πιπεριές :Μεζές ή συνοδευτικό για τα Καλοκαιρινά σας τραπεζώματα

Μεζές ή συνοδευτικό για τα Καλοκαιρινά σας τραπεζώματα

Για τις πιπεριές – Υλικά (για 6 άτομα):
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
4 μεγάλες πιπεριές (κόκκινες, κίτρινες και πορτοκαλί)
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
2-3 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
μια καλή χούφτα κάππαρη, ξεπλυμένη
2-3 κ.σ. χοντροκομμένο φρέσκο μαϊντανό
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:
Με ένα πινελάκι αλείψτε καλά τις πιπεριές γύρω γύρω με 1-2 κ.σ. λάδι. Απλώστε τις σε ένα ταψί και ψήστε είτε στην ψησταριά είτε κάτω από δυνατό γκριλ, γυρνώντας τες συχνά, μέχρι να μαυρίσουν και να “καψαλισθούν” γύρω γύρω.

Όσο είναι ακόμα καυτές βάλτες τις σε ειδική σακούλα τροφίμων, κλείνετε ερμητικά και τις αφήνετε να “ιδρώσουν” μέχρι να κρυώσουν αρκετά ώστε να μπορείτε να τις πιάσετε με το χέρι.

Ξεφλουδίστε τις πιπεριές, αφαιρέστε το κοτσάνι, τους σπόρους και την εσωτερική τους μεμβράνη, κόψτε σε λωρίδες και απλώστε σε μια πιατέλα.

Σε ένα μπωλ χτυπήστε καλά με έναν αυγοδάρτη το υπόλοιπο λάδι μαζί με το σκόρδο, το ξύδι και αλατοπίπερο.

Ραντίζετε τις πιπεριές με το ντρέσινγκ, πασπαλίζετε με το μαϊντανό και την κάππαρη και σερβίρετε αμέσως.

Για την ψητή φέτα – (Υλικά για 6 άτομα):
400γρ. σκληρή φέτα (2 κομμάτια των 200γρ.), στραγγισμένη
2 μικρές φρέσκιες καυτερές πιπερίτσες, χωρίς τους σπόρους και ψιλοκομμένες
2 κ.γ. φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη (ή 1 κ.γ. ξερή)
4 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.

Τοποθετείτε την κάθε φέτα τυριού σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Σκορπίζετε από πάνω την πιπερίτσα και τη ρίγανη και ραντίζετε με το λάδι.

Τσαλακώνετε το αλουμινόχαρτο πάνω από τη φέτα ώστε να σφραγισθεί αλλά χωρίς να ακουμπάει απ’ ευθείας στο τυρί.

Βάζετε τα δυο πακετάκια σε ένα ταψί και ψήνετε για 10 λεπτά μέχρι να ζεσταθεί καλά το τυρί και να μαλακώσει. Ξεσκεπάζετε, εάν θέλετε, κι αφήνετε για 2-3 λεπτά ακόμα ώστε να ροδίσει ελαφρά το τυρί.

*** Μπορείτε να κάνετε το ίδιο ψήνοντας τη φέτα στη σχάρα της ψησταριάς σας.

delicieuses.forumgreek.com

7 μαμαδίστικες συνταγές που μας θυμίζουν τα παιδικά μας χρόνια…

About Μαρία Νικολοπούλου