Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Μοσχάρι κοκκινιστό με χοντρά μακαρόνια

Μοσχάρι κοκκινιστό με χοντρά μακαρόνια

Ένα από τα κλασικά κυριακάτικα πιάτα στην Ελλάδα και όχι τυχαία αφού είναι πεντανόστιμο και ιδανικό για όλη την οικογένεια.

Το κρέας  μπορεί να γίνει  με μοσχάρι νουά ή χοιρινό κρέας.

Ίσως η πιο «τέλεια» σάλτσα για μακαρόνια που έχεις φάει.  Σκούρο χρώμα και γυαλιστερό, παχιά στην υφή της αλλά με μια γεύση που δεν την έχω ξαναβρεί ποτέ και πουθενά.

Υλικά: (για 4-5 μερίδες περίπου)
1 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κρέας νουά
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 κουταλιά της σούπας αλεύρι
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό
1 φλιτζάνι του τσαγιού κόκκινο κρασί
1 κιλό ντομάτες
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
3-4 κόκκοι μπαχάρι
2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
1 πακέτο μακαρόνια χοντρά
1 φλιτζάνι του τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο για το σερβίρισμα

 

Δείτε επίσης: 

Kυριακάτικο τραπέζι με παρέα – Όλο το μενού

Προετοιμασία:
Κόβουμε τις σκελίδες του σκόρδου σε μικρές φετούλες, χαράζουμε το κρέας σε διάφορα σημεία και τις βάζουμε στα ανοίγματα. Ρίχνουμε αλάτι,  πιπέρι και αλευρώνουμε με την μισή κουταλιά αλεύρι.
Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας για 4 με 5 λεπτά.
Στην συνέχεια ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2 με 3 λεπτά. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί.
Τρίβουμε τις ντομάτες και τις ρίχνουμε μέσα κι αυτές μαζί με την μια κουταλιά ζάχαρη, την κανέλα, τα μπαχάρια και τα δυο φλιτζάνια νερό. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράζει για περίπου 2 ώρες.
Όταν είναι έτοιμο, βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα και το κόβουμε σε φετούλες προσεκτικά.
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο τους.
Όταν είναι έτοιμα και αφού τα στραγγίσουμε, τα ανακατεύουμε με την σάλτσα από το κρέας.
Σερβίρουμε το κρέας με τα μακαρόνια με μπόλικο τριμμένο τυρί.

About Μαρία Νικολοπούλου