Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Β.Νανόπουλος”Με νερό από την Στυμφαλία  υδροδοτούνται μόνο η πόλη της Κορίνθου, η Αρ.Κόρινθος και ο Σολομός”

Β.Νανόπουλος”Με νερό από την Στυμφαλία  υδροδοτούνται μόνο η πόλη της Κορίνθου, η Αρ.Κόρινθος και ο Σολομός”

Με αφορμή  την διαφημιστική καμπάνια για την προσοχή κατανάλωσης νερού στον δήμο Κορινθίων ,  επικοινωνήσαμε με τον  δήμαρχο Βασίλη Νανόπουλο  για περισσότερες διευκρινήσεις σε ότι αφορά την ποιότητα και ποσότητα του νερού που υπάρχει στον δήμο.

Ο Δήμαρχος κάνοντας αποκλειστικές δηλώσεις,  αποκάλυψε πως υπάρχει τεράστιο πρόβλημα νερού στις πηγές της Στυμφαλίας και υπάρχουν δυσοίωνες προβλέψεις,  πως αν συνεχιστεί το πρόβλημα ίσως να προκύψουν διακοπές νερού σε όλη την επικράτεια του Δήμου κατά περιοχές , γι΄αυτό και υπάρχει μεγάλη ανάγκη σεβασμού και προσοχής στην κατανάλωση του.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Νανόπουλου , με νερό από την Στυμφαλία  υδροδοτούνται μόνο η πόλη της Κορίνθου , η Αρχαία Κόρινθος και ο Σολομός.

Όλα τα υπόλοιπα  τοπικά διαμερίσματα υδροδοτούνται και από γεωτρήσεις που η ποιότητα του νερού είναι μεταβλητή και  γι΄ αυτό τον λόγο , συστήνει στους δημότες των περιοχών αυτών να μην το χρησιμοποιούν ως πόσιμο νερό.

Σχολιάζοντας τις προσπάθειες που διενεργεί ο ίδιος και οι συνεργάτες του, μας είπε  πως εργάζονται νυχθημερόν για να αποφευχθεί ή να μειωθεί,  το πολύ κακό σενάριο των  διακοπών  του νερού , που λόγω των καιρικών συνθηκών (της μείωσης νερού από τις πηγές)  αλλά και του δήμου Σικυωνίων που υδροδοτείται με μία ποσότητα,  πιθανότατα να βιώσουμε στο Δήμο Κορινθίων διακοπές νερού παντού.

Στην συνέχεια μας δήλωσε πως η ΔΕΥΑ Δήμου Κορινθίων  διενεργεί καθ’όλη τη διάρκεια του έτους όλους τους προβλεπόμενους δειγματοληπτικούς ελέγχους για το πόσιμο νερό σε συνεργασία με ιδιωτικά διαπιστευμένα εργαστήρια βάση της νομοθεσίας  περί ποιότητας νερού ανθρώπινης κατανάλωσης.

About Μαρία Νικολοπούλου