Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Εύκολα και γρήγορα σιροπιαστά

Εύκολα και γρήγορα σιροπιαστά

 Υπάρχουν αρκετά αγαπημένα σιροπιαστά γλυκά που τα γνωρίζουμε πάνω από 4 δεκαετίες και καταναλώνονται μέχρι σήμερα, κυρίως σε χώρες της μέσης Ανατολής, της Β. Αφρικής αλλά και στην Ελλάδα. Παρακάτω θα αναφέρουμε ένα εύκολο και γευστικότατο σιροπιαστό γλυκό που θα γίνει το αγαπημένο σας

Συστατικά

 

 

Οδηγίες

0 από 9 βήματα ολοκληρώθηκαν

  1. Βάζουμε το νερό μαζί με την ζάχαρη (500 γρ) να βράσουν για 5 λεπτά, από την στιγμή που θα αρχίσουν να κοχλάζουν.
  2. Χτυπάμε το αυγό μαζί με την ζάχαρη (2 κουταλιές) να αφρατέψει.
  3. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το σπορέλαιο, το μπέϊκιν, τις βανίλιες, το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά.
  4. Με τα χέρια μας ενσωματώνουμε το αλεύρι.
  5. Παίρνουμε μία μικρή ποσότητα και την βάζουμε σε φόρμα σιλικόνης.
  6. Πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι και ξεφορμάρουμε σε λαδωμένο ταψί.
  7. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν ξανθό χρώμα.
  8. Όσα είναι καυτά σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι.
  9. Σερβίρουμε αφού κρυώσουν.
  10. Τέλος διακοσμούμε με ινδική καρύδα ή φιστίκια  Αιγίνης ή με οτιδήποτε άλλο φανταστείτε.
  11. Δείτε το βίντεο

Εύκολα και γρήγορα σιροπιαστά

Πηγή

About Μαρία Νικολοπούλου