Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

6 Κομψές ιδέες για τη διακόσμηση μικρών χώρων!

6 Κομψές ιδέες για τη διακόσμηση μικρών χώρων!

Η διακόσμηση μικρών χώρων μπορεί να γίνει πραγματικά μια πρόκληση. Αφενός γιατί δε μπορείς να διακοσμήσεις ακριβώς όπως θα ήθελες λόγω μεγέθους και αφετέρου γιατί πρέπει να σκεφτείς τρόπους για να δείχνει το σπίτι πιο ευρύχωρο. Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο περίπλοκα αφού υπάρχουν πολλές απλές ιδέες!

Μην ανησυχείς λοιπόν που το σπίτι σου είναι μικρό! Μπορείς να το κάνεις να δείχνει στιλάτο και άνετο με 6 κομψές ιδέες για τη διακόσμηση μικρών χώρων!

6  Tips για να διακοσμήσεις τα μικρά δωμάτια!

Σπίτι στην Κορινθία

1. Προτίμησε τη minimal διακόσμηση

σαλόνι minimal διακόσμηση

Αν το σπίτι σου είναι μικρό τότε το καλύτερο στυλ διακόσμησης που μπορείς να διαλέξεις είναι το minimal. Ένα minimal σπίτι είναι κομψό χωρίς όμως να είναι παραφορτωμένο, πράγμα που αποδεικνύει ότι η ομορφιά κρύβεται στην απλότητα! Προτίμησε λοιπόν να κρατήσεις τα διακοσμητικά στοιχεία στο minimum αλλά να επενδύσεις στην ποιότητα κι όχι στην ποσότητα.

Έπιπλα στην Κορινθία

2. Διακόσμησε με καθρέπτες

καναπές πολλοί καθρέπτες τοίχος

Οι καθρέπτες είναι ένα must διακοσμητικό πάντα αλλά ακόμα περισσότερο όταν τα δωμάτια σου δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλα. Κι αυτό γιατί οι καθρέπτες κάνουν το χώρο να μοιάζει μεγαλύτερο και πιο ευχάριστο ανακλώντας το φως. Κρέμασε λοιπόν έναν μεγάλο καθρέπτη στο δωμάτιο και θα καταλάβεις απευθείας τη διαφορά. Μια ακόμα εντυπωσιακή ιδέα είναι το να φτιάξεις ένα gallery wall από καθρέπτες που θα δώσει τρομερό στυλ στο σαλόνι ή το υπνοδωμάτιο.

3. Εκμεταλλεύσου τους τοίχους

σαλόνι ράφια βιβλία διακόσμηση μικρών χώρων

Σε ένα μικρό σπίτι, το να εκμεταλλευτείς τους τοίχους μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά. Κι αυτό γιατί μπορείς να κρεμάσεις πράγματα που υπό άλλες συνθήκες θα τα είχες στο πάτωμα, πράγμα που θα μπούκωνε το χώρο. Ο κατάλληλος τρόπος να εκμεταλλευτείς τους τοίχους και να τους χρησιμοποιήσεις ακόμα και σαν αποθηκευτικό χώρο δεν είναι άλλος από τα ράφια! Κρέμασε λοιπόν ράφια πάνω στα οποία μπορείς να αποθηκεύσεις βιβλία, μικροπράγματα ή και να εκθέσεις τα διακοσμητικά σου!

4. Προτίμησε έπιπλα με αποθηκευτικό χώρο

ξύλινο κρεβάτι αποθηκευτικό χώρο

Τα έπιπλα που έχουν αποθηκευτικό χώρο είναι ότι πρέπει για τα μικρά σπίτια! Έτσι, ένα καναπές ή ένα κρεβάτι που έχουν στο κάτω μέρος του χώρο είναι εξαιρετικά χρήσιμα. Μπορείς λοιπόν στα σημεία αυτά να αποθηκεύσεις πράγματα που δε χρησιμοποιείς καθημερινά, όπως σεντόνια και κουβέρτες. Με τον τρόπο αυτό θα γλιτώσεις αρκετό χώρο από τα συρτάρια σου!

ediva.gr

About Μαρία Νικολοπούλου