Οι λαχταριστές, φρέσκες, γευστικές σαλάτες του webkorinthos θα μας κάνουν να νιώθουμε καλύτερα μέρα με τη μέρα.
Οι σαλάτες, έχοντας ήδη ξεπεράσει τον ρόλο του απλού συνοδευτικού σε ένα γεύμα και έχοντας κηρυχθεί βασικό γεύμα οι ίδιες, μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητά μας, δίνοντας στον οργανισμό μας όλα τα απαραίτητα συστατικά για να κρατηθεί δυνατός και υγιής.
Τα φρέσκα λαχανικά, τα φρούτα, οι λαχταριστές σος, η φέτα και η γραβιέρα, το ελαιόλαδο Χωριό, τα μυρωδικά, τα αλλαντικά, το κοτόπουλο και τα θαλασσινά καθιστούν μια σαλάτα ένα πλήρες γεύμα, στο οποίο ο συνδυασμός λαχανικών με πρωτεΐνη αποτελεί το κοινό πλέον μυστικό για ευεξία και απώλεια βάρους.
Οι σαλάτες λοιπόν δεν στερούνται τίποτα σε γεύση, αντίθετα μας χαρίζουν ενέργεια και μας κάνουν να νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας. Μεσημέρι και βράδυ, ας τις βάλουμε στο μενού μας!
Σαλάτες
Σαλάτα του ψαρά
ΥΛΙΚΑ
Διαδικασία
- Πλένουμε το χταπόδι, αφαιρούμε το δόντι του και χωρίζουμε τα πλοκάμια από το σώμα του.
- Πλένουμε τα καλαμάρια και τραβάμε προσεκτικά το κεφάλι μαζί με το μελάνι τους. Πετάμε το κεφάλι και τα σπλάχνα και τα καθαρίζουμε μέσα έξω με άφθονο τρεχούμενο νερό.
- Σε μια κατσαρόλα βράζουμε 1 λίτρο νερό μαζί με το χυμό 1 λεμονιού, το ξίδι και 1/2 κουταλιά γλυκού αλάτι.
- Προσθέτουμε το χταπόδι και τα καλαμάρια και τα βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 15’- 20’ λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Βράζουμε σε 1/4 λίτρο νερό τα μύδια και τα ραντίζουμε με χυμό 1/2 λεμονιού.
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό με το χυμό 1/2 λεμονιού για 5’.
- Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
- Κόβουμε τα καλαμάρια και το χταπόδι σε μικρά κομματάκια. Ρίχνουμε σε μπολ όλα τα θαλασσινά.
- Προσθέτουμε τον μαϊντανό, το σκόρδο και την πιπεριά. Τα ραντίζουμε με το χυμό 1 λεμονιού, ρίχνουμε το Βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Χωριό και ανακατεύουμε.
- Για να γίνει ακόμη πιο εύγευστη η σαλάτα, προσθέτουμε τις ελιές Καλαμών και σερβίρουμε.
Ανάμικτη σαλάτα κοτόπουλου με σύκα και σάλτσα γιαουρτιού
Χορταστική και πρωτότυπη σαλάτα που συνδυάζει με μοναδικό τρόπο το κοτόπουλο με όσπρια και σύκα.
Δείτε τη συνταγή
Υλικά
- 4 σύκα φρέσκα, πλυμένα και κομμένα στα τέσσερα
- 300γρ. στήθος κοτόπουλου βρασμένο ή ψημένο, κομμένο σε μικρούς κύβους
- 1½ φλιτζάνι ρεβίθια βρασμένα
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 1 αγγούρι μεγάλο, καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές ροδέλες
- 1 ματσάκι ρόκα καθαρισμένη και πλυμένη
- 1 κουτ. γλυκού σουσάμι
- αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
- 200γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- 1 κουτ. σούπας δυόσμο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
Διαδικασία
Αναμιγνύετε σε ένα μεγάλο μπολ το κοτόπουλο, τα ρεβίθια, τα κρεμμυδάκια και το αγγούρι. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και το σουσάμι και ανακατεύετε.
Στρώνετε τα φύλλα της ρόκας σε στενόμακρη πιατέλα και τοποθετείτε εκεί το μίγμα της σαλάτας. Από πάνω τοποθετείτε τα κομμένα σύκα.
Μόλις έρθει η ώρα να σερβίρετε, σε ένα μπολ χτυπάτε με σύρμα όλα μαζί τα υλικά της σάλτσας, μέχρι το μίγμα να γίνει σαν κρέμα, και περιχύνετε τη σαλάτα.
Σαλάτα με καρπούζι, ντοματίνια και μανούρι
Το καλοκαίρι στο πιάτο σε μια δροσερή σαλάτα. Δείτε τη συνταγή
Υλικά
- 400γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 400γρ. καρπούζι χωρίς σπόρους, σε μικρούς κύβους (στο ίδιο μέγεθος περίπου με τα ντοματίνια)
- 1 μικρό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
- 100γρ. μανούρι ή φέτα χοντροσπασμένη
- 1 κουτ. σούπας φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
- ½ κουτ. γλυκού σουσάμι μαύρο
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βάζετε σε ένα βαζάκι με καπάκι το ελαιόλαδο, το ξίδι, αλάτι, πιπέρι και το δεντρολίβανο, κλείνετε και κουνάτε δυνατά ενωθούν τα υλικά.
Βάζετε σε μια σαλατιέρα ανακατεύετε τα ντοματίνια, το καρπούζι, το κρεμμύδι, τη μισή φέτα ή το μανούρι, περιχύνετε με το dressing και ανακατεύετε. Πασπαλίζετε από πάνω με το υπόλοιπο τυρί, το μαύρο σουσάμι και σερβίρετε αμέσως.
Σαλάτα με σταφύλια, σαλάμι Λευκάδας και φέτα
Τώρα που βρίσκετε σταφύλια στην αγορά είναι ευκαιρία να φτιάξετε αυτή την υπέροχη σαλάτα που τα “παντρεύει” μοναδικά με μαρούλι, φέτα και το απίστευτα γευστικό σαλάμι Λευκάδας.
Δείτε τη συνταγή
Υλικά
- 5 φύλλα μαρουλιού πλυμένα καλά
- 30 ρόγες από σταφύλι φράουλα ή σουλτανίνα ή 1 κουτ. σούπας σουλτανίνα
- 10 λεπτές φέτες σαλάμι Λευκάδας, κομμένες στη μέση
- 150γρ. φέτα, σε κυβάκια
- 1 φλιτζανάκι του καφέ άνηθο ψιλοκομμένο
Για τη βινεγκρέτ
- 1 φλιτζανάκι του καφέ φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- 2 κουτ. σούπας καλό κρασόξιδο
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
- αλάτι, πιπέρι
Βάζετε όλα τα υλικά της βινεγκρέτ στο μπλέντερ και τα χτυπάτε καλά μέχρι να γίνουν ομοιογενής σάλτσα. Φυλάτε τη βινεγκρέτ σε ένα μπολ.
Ψιλοκόβετε το μαρούλι και, αφού το στραγγίσετε καλά, το βάζετε σε μια σαλατιέρα. Ρίχνετε μέσα τον άνηθο και ανακατεύετε.
Προσθέτετε το σαλάμι, τις ρόγες του σταφυλιού και τη φέτα. Κάνετε ένα πρόχειρο ανακάτεμα και περιχύνετε με τη βινεγκρέτ. Ένα τελικό ανακάτεμα και η σαλάτα σας είναι έτοιμη.
Σαλάτα με ντοματίνια, ανθότυρο και καππαρόφυλλα
Δροσερή καλοκαιρινή σαλάτα, όλο άρωμα και γεύση. Το βαλσαμικό ξίδι δίνει στη σαλάτα σας μια οξύτητα που της πάει πολύ. Το ίδιο και το φρέσκο ζυμωτό ψωμί, αλλά και το παξιμάδι.
Δείτε τη συνταγή
Υλικά
- 600γρ. ντοματίνια
- 200γρ. ανθότυρο φρέσκο
- 20 καππαρόφυλλα
- 2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
- ελαιόλαδο
- αλάτι
Διαδικασία
Πλένετε καλά τα ντοματίνια και τα αφήνετε να στεγνώσουν. Ύστερα τα κόβετε στη μέση.
Τρίβετε το ανθότυρο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Ξεπλένετε τα καππαρόφυλλα με κρύο νερό και τα αφήνετε να στεγνώσουν.
Βάζετε σε μια σαλατιέρα τα ντοματίνια, τα αλατίζετε και τους ρίχνετε μπόλικο ελαιόλαδο και το ξίδι. Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε τα καππαρόφυλλα περιμετρικά, ώστε να ακουμπούν στα τοιχώματα της σαλατιέρας. Τέλος, ρίχνετε στη μέση τον τριμμένο ανθότυρο. Διατηρείτε τη σαλάτα στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.
Σαλάτα με πεπόνι, προσούτο, χαλούμι και βασιλικό
Μια απολαυστική σαλάτα με καλοκαιρινό προφίλ, που θα ταιριάξει τέλεια με ένα ποτήρι δροσερό λευκό κρασί. Δείτε τη συνταγή
Πηγή olivemagazine.gr