Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Μπεζέδες με γέμιση κρέμας και σοκολάτα

Μπεζέδες με γέμιση κρέμας και σοκολάτα

Είναι η βάση για λαχταριστά μακαρόν, αέρινη πάβλοβα, αφράτα σουφλέ και κάθε λογής γλυκές λιχουδιές. Μιλάμε για την μαρέγκα που για να την φτιάξετε το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μερικά ασπράδια αβγών, ζάχαρη και φυσικά υπομονή και μεράκι.

Τι είναι η μαρέγκα

Είναι οι γνωστοί μας μπεζέδες. Πρόκειται για μίγμα από ασπράδια αβγών και ζάχαρη χτυπημένα σε αφρό και χρησιμοποιείται για να διογκώσει και να κάνει τα γλυκά πιο ανάλαφρα. Η προσθήκη της ζάχαρης σταθεροποιεί και γλυκαίνει τον αφρό. Υπάρχουν τρία βασικά είδη μαρέγκας: Η γαλλική, η ελβετική και η ιταλική.

Βάζουμε τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι στο μίξερ και ξεκινάμε να τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα.
Το αλάτι βοηθάει για να σφίξει πιο γρήγορα η μαρέγκα.
Χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να γίνει λαμπερή και γυαλιστερή η μαρέγκα.
Στο σημείο αυτό ρίχνουμε και την άχνη αλλά από τη στιγμή αυτή και μετά δεν χτυπάμε πολύ. Ίσα ίσα να ενσωματωθεί η άχνη στο μείγμα και να σφίξει καλά η μαρέγκα μας.
Στρώνουμε ταψιά με λαδόκολλα.
Αφαιρούμε από το μίξερ και βάζουμε τη μαρέγκα σε κορνέ με τη βοήθεια του οποίου φτιάχνουμε ‘’φωλιές’’ μαρέγκας μέσα στις οποίες θα βάλουμε την κρέμα μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100ο C στον αέρα για τουλάχιστον 2 ώρες ανάλογα βέβαια το μέγεθός τους. Για μαρέγκες διαμέτρου 1-2 εκ. οι 2 ώρες είναι αρκετές.
Θέλουμε το εξωτερικό τους να είναι ψημένο αλλά μέσα να είναι μαστιχωτές.
Για την κρέμα
Βάζουμε τη σοκολάτα σε ένα μεγάλο μπολ.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά την κρέμα γάλακτος.
Μόλις πάρει βράση αφαιρούμε από τη φωτιά και την αδειάζουμε μέσα στο μπολ με τη σοκολάτα.
Με μία σπάτουλα ανακατεύουμε από το κέντρο προς τα έξω μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Για τη σαντιγί
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα την κρέμα γάλακτος και μόλις αρχίσει και αφρατεύει ρίχνουμε σιγά σιγά την άχνη και χτυπάμε έως ότου πάρουμε μία σφιχτή γυαλιστερή σαντιγί.
Για τη συναρμολόγηση
Βάζουμε το μείγμα της γέμισης σε ένα κορνέ.
Γεμίζουμε την κάθε φωλιά με το μείγμα .
Γεμίζουμε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με τη σαντιγί και στολίζουμε τις φωλιές της μαρέγκας με τη σαντιγί.
Στο τέλος πασπαλίζουμε με λίγο καβουρδισμένο αμύγδαλο από πάνω.

About Μαρία Νικολοπούλου