Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Ουκρανία: Επικίνδυνη αναζωπύρωση της σύγκρουσης- Μεγάλες εκρήξεις και ένταση εχθροπραξιών – Χιλιάδες εγκαταλείπουν την περιοχή

Ουκρανία: Επικίνδυνη αναζωπύρωση της σύγκρουσης- Μεγάλες εκρήξεις και ένταση εχθροπραξιών – Χιλιάδες εγκαταλείπουν την περιοχή

Ιδιαίτερα τεταμένη είναι η κατάσταση στην Ανατολική Ουκρανία, δημιουργώντας το έδαφος για μια γενικότερη ανάφλεξη, στο πλαίσιο της ιμπεριαλιστικής αντιπαράθεσης ανάμεσα στο ευρωατλαντικό μπλοκ και τη Ρωσία.

Οι αρχές στις λεγόμενες «Λαϊκές Δημοκρατίες» του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ ανακοίνωσαν την Παρασκευή μαζική απομάκρυνση των αμάχων προς τη Ρωσία, στο Ροστόφ, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα, καταγγέλλοντας ότι «ο Ουκρανός Πρόεδρος θα δώσει πολύ σύντομα διαταγή για επίθεση και εφαρμογή ενός σχεδίου εισβολής».

Περίπου 25.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν το Λουγκάνσκ με ίδια μέσα, ενώ περίπου 10.000 θα φύγουν με οργανωμένες αυτοκινητοπομπές, δήλωσε ο Γ. Κατσαβάλοφ, υπουργός Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων των αρχών των φιλορώσων αυτονομιστών.

Τα επεισόδια στις δύο περιοχές έχουν πυκνώσει. Στο Λουγκάνσκ σημειώθηκε το βράδυ έκρηξη σε έναν αγωγό φυσικού αερίου, ο οποίος τυλίχθηκε στις φλόγες. Είχε προηγηθεί μια μεγάλη έκρηξη στο Ντoνέτσκ, κοντά σε κυβερνητικό κτίριο.

Οι παρατηρητές του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) ανακοίνωσαν σήμερα πως διαπιστώνουν «θεαματική αύξηση» των παραβιάσεων της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στην ανατολική Ουκρανία, καθώς αναζωπυρώθηκε η σύγκρουση ανάμεσα στους φιλορώσους αυτονομιστές και τα κυβερνητικά στρατεύματα.

Τα γεγονότα στην Ουκρανία θα μπορούσαν για την Ελλάδα να αποβούν καθοριστικά … με πισωγύρισμα πρώτα απ’ όλα της οικονομίας στις μέρες των μνημονίων ,γι΄αυτό απαιτείται καμία συμμετοχή  της Ελλάδας στον πόλεμο,  καθώς οι ανταγωνισμοί στην περιοχή έχουν χτυπήσει «κόκκινο» και η εμπλοκή της χώρας μας σε αυτούς, με ευθύνη των έως σήμερα κυβερνήσεων, εκθέτει τον λαό μας σε τεράστιους κινδύνους.

(Πηγές: Tass, Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ,902,  AFP9)

About Μαρία Νικολοπούλου