Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Δήμος Κορίνθου : Έτοιμο σε ένα χρόνο το «Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου (open mall)» – Φωτογραφίες

Δήμος Κορίνθου : Έτοιμο σε ένα χρόνο το  «Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου (open mall)» – Φωτογραφίες

«Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου Κορίνθου (open mall)»

Έτοιμο σε 1,5 χρόνο, σε διαδικασία αξιοποίησης και η Δημοτική Αγορά Κορίνθου

Παρουσιάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο θεατράκι του δημαρχείου αλλά και διαδικτυακά το Marketing Plan του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου Κορίνθου, ένα έργο που υλοποιούν ο Δήμος Κορινθίων και ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου.

Στην εισήγηση του ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος αναφέρθηκε στο έργο, στους στόχους του αλλά και στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του σημειώνοντας πως πρόκειται για ένα έργο που θα καθορίσει την πόλη για τις επόμενες δεκαετίες δίνοντας της ένα εμπορικό κέντρο ενιαίο, σύγχρονο και λειτουργικό.

 ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Στόχος της σημερινής συνάντησης είναι να παρουσιαστεί το marketing plan του Open mall στην Κόρινθο. Να μας πει η εταιρία LEVEL η οποία συνεργάζεται με τους δύο φορείς που θα υλοποιήσουν το έργο, το δήμο και τον εμπορικό σύλλογο,  πως έχει σχεδιάσει την προβολή για το ανοιχτό εμπορικό κέντρο και εγώ να σας πω τα βήματα υλοποίησης.

Έχουμε να δούμε σήμερα παραδείγματα από άλλους δήμους που έχουν εφαρμόσει το πρόγραμμα να δούμε πως αλλάξαν οι πόλεις που συμμετείχαν, να πάρουμε ουσιαστικά και να εφαρμόσουμε καλές πρακτικές. Σκοπός μας είναι να αλλάξει εντελώς το κέντρο της Κορίνθου

Με το marketing plan που θα δούμε σήμερα, με την αρχιτεκτονική μελέτη που θα ολοκληρωθεί την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου  και με την υλοποίηση του έργου – σε συνεργασία με τον εμπορικό σύλλογο θα επιλέξουμε τον χρόνο που θα γίνει η ανακατασκευή των πεζοδρομίων ,η αλλαγή στις προσόψεις των καταστημάτων, η τοποθέτηση πληροφοριακών συστημάτων  και όσα προβλέπονται- θα υλοποιήσουμε το έργο  12-18 μήνες.

Στο τέλος του έργου θα μπορούμε να λέμε ότι έχουμε ένα σύγχρονο εμπορικό κέντρο όπου οι επιχειρήσεις θα λειτουργούν με την φιλοσοφία του mall. Θα συνεργάζονται θα διαφημίζονται , θα προβάλλονται και θα επιτρέπουν στους καταναλωτές να έρθουν εδώ να ψωνίσουν και ταυτόχρονα να περάσουν όμορφα στην πόλη μας. Να συνδυάσουν μια επίσκεψη με αγορές και αναψυχή. Το έργο είναι επιδοτούμενο και έχει προυπολογισμό περίπου 1,5 εκ ευρώ. Θα υλοποιηθεί με τις καλύτερες προδιάγραφες και θα εμπλουτιστεί από το δήμο στους γύρω δρόμους που δεν είχαν περιληφθεί στο πρόγραμμα.

Ο δήμος , έχω δεσμευτεί, με ιδίους πόρους θα συμπεριλάβει όλο το κέντρο της πόλης ώστε να έχουμε ενιαίο λειτουργικό και χρήσιμο κέντρο. Από την πλευρά μας θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, θα επιλέξουμε τους καλύτερους συνεργάτες για την υλοποίηση του έργου  για ένα έχουμε στο τέλος  ένα εξαιρετικό και χρήσιμο έργο το οποίο θα σηματοδοτήσει την πόλη μας για τις επόμενες δεκαετίες.

Οι έμποροι είναι σημαντικό να συμμετέχουν και θεωρώ ότι όλοι ενστερνίζονται την ιδέα της αναβάθμισης των υπηρεσιών της πόλης μας που θα μας επιτρέψουν να προσελκύσουμε επισκέπτες και απο άλλες περιοχές ώστε η  Κόρινθος να γίνει προορισμός εμπορίου»

ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΑΡΗΣ – ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

«Είναι σημαντική ημέρα για τους εμπόρους η σημερινή. Πριν από 10 χρόνια ανακοινώθηκε σαν ιδέα, το 2013 καταθέσαμε με τον κ.Νανόπουλο ως πρόεδρο του Επιμελητήριου την αίτηση για ένταξη όμως τότε πέρασαν με πληθυσμιακά κριτήρια οι μεγάλες πόλεις μόνο. Δεν το εγκαταλείψαμε ως project και μέσα από μεγάλη και έντονη προσπάθεια ενταχθήκαμε για να είμαστε εδώ σήμερα να γράψουμε ιστορία για τον τόπο που γεννηθήκαμε, για το κέντρο που αγαπάμε και πονάμε και θέλουμε το καλύτερο. Τα εμπόδια είναι μεγάλα για την επιχειρηματικότητα όμως είμαστε εδώ για να παλέψουμε. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα ανάπλασης στην ιστορία της πόλης μας το ανοιχτό κέντρο εμπορίου , το διεκδικήσαμε σαν σύλλογος και τα καταφέραμε. Είναι σπουδαία μέρα σήμερα , αλλάζουμε το εμπορικό κέντρο της πόλης.

 

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Ο Δήμαρχος Κορινθίων στην διάρκεια των τοποθετήσεων από εμπόρους και φορείς της πόλης αποκάλυψε πως στο σχέδιο του open mall περιλαμβάνεται και η παλιά δημοτική αγορά, ένα ζήτημα το οποίο συνειδητά είχε τεθεί σε αναμονή.

«Υπάρχει ένα σημαντικό κομμάτι,  η παλιά δημοτική αγορά, συνειδητά και σκόπιμα δεν την αξιοποιήσαμε ως σήμερα γιατί περιμέναμε την πρόταση της εταιρίας για το Open mall. Θέλουμε να μας δώσει η εταιρία την άποψη της για την καλύτερη αξιοποίηση της αγοράς διότι εντάσσεται στο πεδίο ανάπλασης και ανάπτυξης και δεν μπορεί να είναι ασύμβατη η παρέμβαση που θα γίνει εκεί. Ως δήμος προχωρούμε στην αξιοποίηση της ώστε και εκείνη να προσθέσει στο σύνολο αξία. Η μελέτη είναι σε διαδικασία ανάθεσης. σύντομα θα έχουμε ανακοινώσεις.»

Στο Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου Κορίνθου μετέχουν πλέον των 70 επιχειρήσεων του κέντρου. Οι έμποροι συμμετείχαν ενεργά ενώ την ένθερμη στήριξη του στην υλοποίηση του έργου παράλληλα με την αξιοποίηση της δημοτικής αγοράς,  δήλωσε δια του προέδρου του Παναγιώτη Λουζιώτη το Επιμελητήριο Κορινθίας.

 

About Μαρία Νικολοπούλου