Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Δύο καλοκαιρινές συνταγές με μπεσαμέλ για το Κυριακάτικο τραπέζι

Δύο καλοκαιρινές συνταγές με  μπεσαμέλ για το Κυριακάτικο τραπέζι

Για το καλοκαιρινό οικογενειακό τραπέζι της Κυριακής,  βρήκαμε δύο  συγκλονιστικές συνταγές στις οποίες πρωταγωνίστρια που κλέβει την παράσταση είναι η αφράτη, μελωμένη, πεντανόστιμη μπεσαμέλ!

Δοκιμάστε τις και πείτε μας…

Λαζάνια με μανιτάρια και μπεσαμέλ

Υλικά:

2 πακέτα λαζάνια
5 μακρόστενες μελιτζάνες
3 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε λωρίδες
1 πιπεριά κίτρινη κομμένη σε λωρίδες
Μανιτάρια κομμένα σε λωρίδες
μαϊντανός ψιλοκομμένος
200 γρ. κασέρι τριμμένο
1 κρεμμύδι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλάτι – πιπέρι

Για τη μπεσαμέλ:

8 κ.σ. κορν φλάουρ ή αλεύρι
3 κ.σ. βούτυρο
1 λίτρο γάλα φρέσκο
3 αυγά
αλάτι – πιπέρι
μοσχοκάρυδο
1 φλυτζ. τυρί τριμμένο

Εκτέλεση:

Κόβετε τις μελιτζάνες σε λωρίδες, τις αλατίζετε και τις αφήνετε για 30 λεπτά σε ένα σουρωτήρι. Τις ξεπλένετε, τις σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας και τις ακουμπάτε σε λαδόκολλα. Τις αλείφετε με το ελαιόλαδο και τις ψήνετε στο γκριλ για 4-5 λεπτά.

Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο ρίχνετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τα μανιτάρια, τις πιπεριές και τα σοτάρετε για 8-10 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε. ​Σε ένα πυρέξ στρώνετε μια σειρά από λαζάνια.

Βάζετε την μισή ποσότητα από όλα τα υλικά, καλύπτοντας την επιφάνεια των ζυμαρικών. Τοποθετείτε άλλη μια στρώση από λαζάνια και επαναλαμβάνετε την διαδικασία με τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με το μαϊντανό. Στρώνετε άλλη μια σειρά από λαζάνια.

 

Περιχύνετε τη μπεσαμέλ καλύπτοντας όλη την επιφάνεια του πυρέξ, έτσι ώστε να φτάσει η μπεσαμέλ μέχρι κάτω. Ψήνετε για 30 λεπτά. Τέλος πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί και ψήνετε το φαγητό στο γκριλ μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Για τη μπεσαμέλ: Βάζετε το γάλα, το κορν φλάουρ το βούτυρο, το αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο σε μία κατσαρόλα και ανάβετε το μάτι της κουζίνας. Με έναν αυγοδάρτη ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να χυλώσει. Ρίχνετε το τριμμένο τυρί και αφού κρυώσει λίγο η μπεσαμέλ προσθέτετε τα αυγά χτυπημένα και ανακατεύετε καλά.

Συνταγή: ekriti.gr

Μοσχάρι με πατάτες και μπεσαμέλ

Υλικά:

750 γρ. μοσχάρι σε κύβους
250 γρ. αρακά
2 μεγάλες πατάτες σε κύβους
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μεγάλο καρότο σε κύβους
3 μεγάλες ντομάτες σε κύβους
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 πράσινες πιπεριές σε κύβους
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 λίτρο γάλα
2 αυγά
1 ποτήρι τριμμένο κεφαλοτύρι
6 κουταλιές μαργαρίνη
αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση:

Σοτάρετε σε λίγη μαργαρίνη το κρέας, προσθέτετε το κρεμμύδι, λίγο νερό και αφήνετε να βράσει μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του. Όταν το κρέας είναι σχεδόν έτοιμο προσθέτετε σοταρισμένα το καρότο, τις πατάτες, τον αρακά, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Τα αφήνετε να βράσουν για λίγο ακόμη μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και αδειάζετε το φαγητό σε πυρίμαχα ατομικά σκεύη ή σε ένα μεγάλο, καλύπτοντάς το με τη ντομάτα και την πιπεριά.

Για τη μπεσαμέλ, λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο, προσθέτετε το αλεύρι και το αφήνετε να ψηθεί χωρίς να πάρει χρώμα ανακατεύοντας συνέχεια. Βράζετε το γάλα, το ρίχνετε σιγά σιγά στο αλεύρι και ανακατεύετε. Μόλις πήξει το βγάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τα αυγά χτυπημένα, αλάτι και πιπέρι. Αδειάζετε το μείγμα στα πυρίμαχα σκεύη, προσθέτετε το κασέρι και ψήνετε στον φούρνο στους 180°C.

Συνταγή: letscook.gr

About Μαρία Νικολοπούλου