Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Λικέρ Ρόδι πολύ γρήγορο…

Λικέρ Ρόδι πολύ γρήγορο…

Το λικέρ ρόδι άρεσε πολύ στη γιαγιά μου, γι’ αυτό και δεν έλειπε ποτέ από το σπίτι μας. Μάλιστα το έφτιαχνε με δύο τρόπος: το κλασικό λικέρ ρόδι που το άφηνε να γίνει στον ήλιο, και αυτό εδώ, που το έκανε βραστό στην κατσαρόλα, ρυθμίζοντας με το χρόνο που το έβραζε, τη δύναμη και τη γλύκα του.

Υλικά 

Για το λικέρ ρόδι

  • 6 ρόδια (καθαρισμένα)
  • 1/2 lt κονιάκ
  • 1 lt τσίπουρο ή βότκα
  • 600 γρ. ζάχαρη
  • 1 ξύλο κανέλας

Καθαρίζουμε πρώτα τα ρόδια.

Τα τοποθετούμε σε ένα γυάλινο δοχείο που να κλείνει αεροστεγώς.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κονιάκ, το τσίπουρο και τη ζάχαρη, καθώς και το ξύλο κανέλας.

Αφήνουμε το λικέρ να ωριμάσει για 20-25 ημέρες ανακινώντας τακτικά το γυάλινο δοχείο για να λιώσει η ζάχαρη.

Το σουρώνουμε σε διπλό τουλπάνι και το μοιράζουμε σε μπουκάλια του λικέρ.

Αν θέλουμε να εντυπωσιάσουμε ακόμα περισσότερο προσθέτουμε στο λικέρ ρόδι 2 κ.σ. γρεναδίνη για να αποκτήσει βαθύ ρόδινο χρώμα.

Λικέρ Ρόδι πολύ γρήγορο, φτιαγμένο στην κατσαρόλα

Λικέρ ρόδι βραστό

Υλικά

•    1½ νεροπότηρο σπόρους ροδιού (3 – 4 ρόδια)
•    1 νεροπότηρο ζάχαρη
•    1 νεροπότηρο τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο ή βότκα
•    2 γαρύφαλλα
•    1 ξύλο κανέλλας

Εκτέλεση

 

Διαλέγουμε τρία – τέσσερα κατακόκκινα (αν βρούμε), ώριμα και γλυκά, αλλά όχι παραγινομένα ρόδια, τα πλένουμε εξωτερικά, τα τοποθετούμε σε ένα μπολ και αφαιρούμε τους σπόρους.
Λικέρ Ρόδι πολύ γρήγορο, φτιαγμένο στην κατσαρόλα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Λικέρ Ρόδι πολύ γρήγορο, φτιαγμένο στην κατσαρόλα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα τους σπόρους απ᾿ τα ρόδια, μαζί με τα υγρά που έχουν βγάλει, το τσίπουρο, τη ζάχαρη, την κανέλλα και τα γαρύφαλλα.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και όταν αρχίσουν να βράζουν, μετράμε 2′ – 3′ και σβήνουμε την φωτιά.Αφήνουμε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι της κουζίνας μέχρι να σταματήσει ο βρασμός, έπειτα την αποσύρουμε σε μιαν άκρη, κι όταν παγώσει, τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να σταθεί για 24 ώρες.
Λικέρ Ρόδι πολύ γρήγορο, φτιαγμένο στην κατσαρόλα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Λικέρ Ρόδι πολύ γρήγορο, φτιαγμένο στην κατσαρόλα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Μόλις περάσουν οι 24 ώρες, αδειάζουμε την κατσαρόλα σε τρυπητό που έχουμε στρώσει διπλό τουλπάνι (λεπτό ύφασμα), για να σουρώσουμε τους σπόρους και μετά στρίβουμε και στείβουμε το τουλπάνι, ώστε να πάρουμε όλο το λικέρ.
Λικέρ Ρόδι πολύ γρήγορο, φτιαγμένο στην κατσαρόλα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
Λικέρ Ρόδι πολύ γρήγορο, φτιαγμένο στην κατσαρόλα - από «Τα φαγητά της γιαγιάς»
faghta-giagias.blogspot.com

 

About Μαρία Νικολοπούλου