Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

7 από τις πιο ωραίες βεράντες του κόσμου! Πάρτε ιδέες για τις ηλιόλουστες μέρες που έρχονται! (Φωτογραφίες)

7 από τις πιο ωραίες βεράντες του κόσμου! Πάρτε ιδέες για τις ηλιόλουστες μέρες που έρχονται! (Φωτογραφίες)

Χαλαρώστε και απολαύστε μερικές βεράντες απ’ όλο τον κόσμο για την υπέροχη αισθητική τους και τη διαφορετικότητά τους. Οι εξωτερικοί χώροι έχουν την τιμητική τους αυτή την εποχή και όταν η διακόσμηση της βεράντας προδιαθέτει για στιγμές χαλάρωσης μάλλον δεν υπάρχει καλύτερος χώρος για να περάσει κανείς κάθε ώρα της μέρας αλλά και… της νύχτας.

Μπορεί στα μέρη μας να μη συνηθίζουμε να βάζουμε κούνιες, στο εξωτερικό, όμως, δεν νοείται εξωτερικός χώρος δίχως μια κούνια ή ένα κάθιμα με κάποιου είδους αιώρηση. Η απόλαυση που προσφέρει μια κούνια είναι μοναδική και το ταξίδι που είναι ικανή να κάνει για λογαριασμό του αναβάτη δεν μπορεί να συγκριθεί με κάτι.

Ολα για τα λουλούδια σας στην Κόρινθο εδώ

Μια μίνιμαλ βεράντα που έχει μόνο δύο κούνιες, καλάθια στην απόχρωση του λευκού, συνδυάζονται άψογα με τα εξίσου υπόλοιπα λευκά στοιχεία του χώρου αλλά και του ανοιχτού κρεμ του ντεκ δαπέδου. Μια τέτοια βεράντα προδιαθέτει για στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας ενώ δεν αποκλείεται να υπάρχει επιπλέον χώρος για άλλες εξωτερικές δραστηριότητες.

Από μια βεράντα ίσως να μην είναι και πολλά αυτά που αναζητούμε. Το στιλ όμως με το οποίο κάθε βεράντα μπορεί να διακοσμηθεί δεν μπορεί να υπολογιστεί.

Επιπλα κήπου – Είδη  σκίασης  εδώ

 

ΧΩΡΕΝΜΗΣΣ

4dbd6c78666630f53c1a4adbaf6fe5bd--side-yards-front-yards

Μια μικρή βεράντα με ιδιαίτερο χαρακτήρα, όπως αυτή της εικόνας, προσανατολίζει τον παρατηρητή προς το Γαλλικό Νότο. Η απλότητα των επίπλων και η λειτουργικότητα αυτών είναι ικανή να φιλοξενήσει περισσότερο κόσμο απ’ όσο φαίνεται πως μπορεί.

Το σοκολατί των ξύλινων κύριων επιφανειών δένει αρμονικά με την ποικιλία των ζωηρών χρωμάτων που έχουν επιλεχθεί για τα υφάσματα. Το τεχνητό σκίαστρο προσφέρει παιχνιδίσματα του φωτός ανάλογα με τη θέση του ήλιου. Μια εξαιρετική επιλογή για τον απόλυτο συνδυασμό φωτός και καλοκαιρινού αέρος.

Η ρομαντική εκδοχή μιας βεράντας επιβάλει την ένταξη στοιχείων σε αυτή που υπό διαφορετικές συνθήκες κάτι τέτοιο θα έμοιαζε κιτς. Τα φλοράλ μοτίβο για τα υφάσματα θεωρούνται βέβαια. Αυτό όμως κάνει αμέσως εντύπωση θα ήταν ένας πολυέλαιος έναντι οποιασδήποτε άλλης φωτιστικής πηγής.

Όσα στοιχεία χαρακτηρίζουν το κίνημα του Ρομαντισμού του 18ουαιώνα μπορούν να ενταχθούν σε μια τέτοιου είδους βεράντα.

 

Οι κύριες αποχρώσεις είναι πάντα το λευκό σε συνδυασμό με παστέλ αποχρώσεις του ροζ, του μπεζ, του λιλά και του δροσερού της μέντας. Κρυστάλλινοι πολυέλαιοι, κλουβιά πουλιών με  περίτεχνες καμπύλες, ακόμη και μικρά αγαλματίδια μπορούν να αποτελέσουν μέρος μιας τέτοιας βεράντας.

Υπάρχουν κι εκείνοι βέβαια που αντιλαμβάνονται τη βεράντα ως άμεσα εξαρτώμενο μέρος του σπιτιού και αδυνατούν να διαφοροποιήσουν το στιλ της διακόσμησης.

Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Μάλιστα, ειδικότερα για μικρά μπαλκόνια διαμερισμάτων είναι η απόλυτη λύση αφού με αυτό τον τρόπο το σύνολο του σπιτιού φαινομενικά μεγαλώνει.

 

Μια βεράντα με σοβαρό ύφος προσεγγίζει περισσότερο το ύφος ενός καθιστικού. Τόσο οι σκούρες επιφάνειες των επίπλων αλλά και των ξύλων που δαπέδου και της πέργολας όσο και των, κατά πλειοψηφία, σκούρων υφασμάτων διαταράσσονται από μικρές ανοιχτόχρωμες πινελιές που εντοπίζονται στο χαλί του δαπέδου αλλά και των μικρότερων μαξιλαριών στους καναπέδες της συγκεκριμένης εικονιζόμενης βεράντας.

Από το σοβαρό και το σκούρο στο αέρινο και ανοιχτόχρωμο. Οι ανοιχτές αποχρώσεις επιλέγονται κυρίως για τους εξωτερικούς χώρους κατά τους θερινούς μήνες. Δεν είναι μόνο ο καιρός που προδιαθέτει για κάτι τέτοιο αλλά και η διάθεση.

Τους μήνες που ο καιρός «γελά» και ο ήλιος χαϊδεύει απαλά τις ψυχές των ανθρώπων η ανάγκη για χαρούμενες νότες στους χώρους όπου κινούμαστε όλο και μεγαλώνει.

Σε μια τόσο ανοιχτή βεράντα, όπως αυτή της εικόνας, η ένταξη συγκεκριμένων στοιχείων παίζει ρόλο καθοριστικό. Μπορεί το λευκό να κυριαρχεί η δύναμή του όμως μπορεί εύκολα να συγκριθεί με τις έντονες κίτρινες πινελιές που βρίσκονται διάσπαρτες στο χώρο αλλά και τις κάθε λογής ρίγες του ασπρόμαυρου.

Boho. Μια διαχρονική τάση που υιοθετείται ευχάριστα από τους περισσότερους κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Η boho αισθητική προστάζει άνεση, χρώματα, μοτίβο, αέρινα υφάσματα και ποικιλία υφών. Ένας μικρός επίγειος παράδεισος για πολλούς.

Η πολυεπίπεδη βεράντα της εικόνας παρακάτω υποστηρίζει το στιλ της boho αισθητικής σε όλα όσα αυτή προστάζει.

Διάσπαρτα πουφ και ριγέ καλοκαιρινό χαλί έτοιμα να φιλοξενήσουν τους καλεσμένος που ενδεχομένως θα απαρνούνταν την άνεση των κλασσικών επίπλων.

 

Σε δεύτερο πλάνο η σταθερή κατασκευή του καθιστικού είναι εξίσου διακοσμημένη με πολύχρωμες μαξιλάρες. Φαίνεται όμως πως οι boho διακοσμητικές πινελιές περιορίστηκαν στα πλαίσια της διακριτικής και μινιμαλιστικής προσέγγισης της τάσης αυτής.

 travelstyle.gr

About Μαρία Νικολοπούλου