Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

7 εκπαιδευτικές σελίδες και εφαρμογές που θα κάνουν το παιδί σας καλύτερο μαθητή

7 εκπαιδευτικές σελίδες και εφαρμογές που θα κάνουν το παιδί σας καλύτερο μαθητή

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε  7 εκπαιδευτικές διαδικτυακές σελίδες και εφαρμογές που θα μετατρέψουν το διάβασμα του μαθητή σε μια αξέχαστη εμπειρία που σπάει τα στερεότυπα συνδυάζοντας μάθηση και ψυχαγωγία.

Μέσω αυτών των ιστοσελίδων, λογισμικών και παιχνιδιών,  οι μαθητές μαθαίνουν να ερευνούν και να χρησιμοποιούν σωστά τις πηγές μάθησης, ανακαλύπτουν τη γνώση βιωματικά και συμβάλλουν ενεργά στη δομή της μάθησης, εφαρμόζουν δημιουργικά τις γνώσεις τους στη ζωή τους και στις σχέσεις τους και συνθέτουν κριτικά τις εμπειρίες τους. Απολαμβάνουν ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό περιβάλλον με βάση το οποίο μπορούν να κατανοήσουν τη διδακτέα ύλη και να αναπτύξουν δεξιότητες και γνώσεις μέσω μιας σύγχρονης διαδραστικής πλατφόρμας με πληθώρα κειμένων, παραδειγμάτων, βιβλιογραφικών πηγών, εικόνων, μουσικής, βίντεο κ.α.

SchoolAR

Η πρώτη δωρεάν εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας για σχολικά βιβλία, SchoolAR, θα σας ταξιδέψει στο ηλιακό μας σύστημα. Ως βάση για τον σχεδιασμό της εφαρμογής SchoolAR – Γεωγραφία, επιλέχθηκε η πρώτη ενότητα του σχολικού εγχειριδίου της Γεωγραφίας ΣΤ δημοτικού που έχει τίτλο «Η Γη ως ουράνιο σώμα». Απολαύστε τους τρισδιάστατους πλανήτες, παρατηρήστε την περιστροφή τους γύρω από τον ήλιο και παρακολουθήστε ενημερωτικά βίντεο από τις εικονικές οθόνες που εμφανίζονται πάνω στο βιβλίο. Τέλος μπορείτε να δοκιμάσετε τις γνώσεις σας απαντώντας σε διάφορα κουίζ.  Η εφαρμογή είναι προϊόν συνεργασίας του δημιουργού και σχεδιαστή καθηγητή πληροφορικής Γεωργίου Σωτήρη με την ερευνητική ομάδα του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Ρόδου, ‘Media Pedagogy Research Group‘.

PAIDI

Παιδί  στην Κόρινθο

Stintaxi.com

Στην ιστοσελίδα ψηφιακής και έντυπης υποστήριξης μαθημάτων του Δημοτικού Σχολείου,stintaxi.com, που έχει δημιουργήσει ο δάσκαλος Παύλος Κώτσης θα βρείτε πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό για μαθήματα όλων των τάξεων του Δημοτικού.

Ο Γραφούλης και η Γραφούλα

Ο Γραφούλης και η Γραφούλα είναι ένα ιστολόγιο των Αντώνη Περισυνάκη και Νεκταρίας Πετρουλάκη όπου μπορείτε να βρείτε δωρεάν Φύλλα Εργασίας και Ασκήσεις για τη Γλώσσα και τα Μαθηματικά των Πρώτων Τάξεων του Δημοτικού Σχολείου.

Λεξοπαιχνίδι

Το Λεξοπαιχνίδι είναι μια νέα και πρωτότυπη εφαρμογή για κινητές συσκευές (κατεβάστε την εδώ για συσκευές με λογισμικό Android, κι εδώ για iPhone και iPad). Περιέχει μικρά παιδαγωγικά παιχνίδια, τα οποία παίζονται ατομικά ή με την επίβλεψη γονέα και συνδυάζει την διασκέδαση με την εξάσκηση του μυαλού.  Η εφαρμογή απευθύνεται σε μαθητές των πρώτων τάξεων του δημοτικού, καθώς και σε μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες. Τα παιδιά αυτά δυσκολεύονται συχνά να κατανοήσουν την τμηματική φύση των λέξεων, δηλαδή ότι κάθε λέξη αποτελείται από φωνήματα και συλλαβές.  Προκειμένου να επιτύχει στα παιχνίδια της εφαρμογής, το παιδί πρέπει να εφαρμόσει τα παραπάνω, δηλαδή να «σπάσει» τη λέξη στα μικρότερα στοιχεία από τα οποία αποτελείται (φωνήματα) και να τα επεξεργαστεί, ενεργοποιώντας συγχρόνως και άλλες γνωστικές διεργασίες (μνήμη, προσοχή, αντίληψη και μάθηση). Η Επιστημονική επιμέλεια έγινε από την Κατερίνα Τσίτση, Ψυχολόγος-Παιδοψυχολόγος (MSc), εξειδικευμένη στις μαθησιακές δυσκολίες

Μathitoxwra

Στο mathitoxwra.weebly.comθα βρείτε πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό για όλες τις τάξεις του Δημοτικού και για τα περισσότερα μαθήματα. Την επιμέλεια του υλικού έχει η Γαλάνη Αλεξάνδρα, Εκπαιδευτικός του  3ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου.

10′ στην ορθογραφία

Στόχος της εφαρμογής 10′ στην ορθογραφία είναι η εξάσκηση στην ελληνική ορθογραφία.  Παράλληλα αναπτύσσονται οι ακόλουθες επιμέρους δεξιότητες: γραφή και αναγνώριση λέξεων, ταχύτητα αντίδρασης, λογική σκέψη και παρατηρητικότητα. Απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού και είναι κατάλληλη για μαθησιακές δυσκολίες, δυσλεξία, λογοθεραπεία. Περιλαμβάνει 3 εκπαιδευτικές δραστηριότητες και 3 εκπαιδευτικά παιχνίδια για την εξάσκηση στην ορθογραφία στα ελληνικά.

Χαρακτηριστικά

• Προσαρμογή στις ανάγκες του παιδιού:
• Επιλογή λέξεων με βάση το πρώτο γράμμα τους.*
• Επιλογή εμφάνισης των λέξεων με μόνο κεφαλαία ή μόνο πεζά γράμματα.*
• Αλλαγή των χρωμάτων της εφαρμογής.
• Οπτική και ηχητική επιβράβευση.
• Παρακίνηση του παιδιού να προσπαθήσει ξανά στις περιπτώσεις λανθασμένων απαντήσεων.
• Βοήθεια σε κάθε τμήμα της εφαρμογής.
• Το παιδί έχει τη δυνατότητα αποθήκευσης λέξεων στις «αγαπημένες λέξεις» ώστε να μπορεί να τις δει ξανά εμπεδώνοντας την ορθογραφία τους.
• Η πρόσβαση στα εκπαιδευτικά παιχνίδια επιτυγχάνεται με συλλογή πόντων από τις σωστές απαντήσεις στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Λογισμικό για την Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή

Το παιδαγωγικό λογισμικό για το μάθημα της Κοινωνικής και Πολιτικής Αγωγής στο Δημοτικό Σχολείο που έχει εγκρίνει το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, είναι διαθέσιμο online. Μπορείτε να βρείτε το λογισμικό εδώ

 

ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ πράξη & ομιλία

ΜΕΛΗΜΑ ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΟΜΙΛΩ – ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ

Το Infokids.gr

About Μαρία Νικολοπούλου