Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Μακαρονόπιτα σκέτη “κόλαση”

Μακαρονόπιτα σκέτη “κόλαση”

Οι μακαρονόπιτες  αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους  αφού είναι σκέτη κόλαση κάθε φορά. Σήμερα θα φτιάξουμε μία αφράτη μακαρονόπιτα με μπεσαμέλ και χωριάτικο φύλλο που θα γλείφουμε και τα δάχτυλά μας.

Υλικά

  • Πενες 300 γραμμάρια
  • Ελαιολαδο 1 κουταλιά της σούπας

Για την μπεσαμέλ

  • Ελαιολαδο 50 γραμμάρια
  • Αλεύρι Για Όλες Τις Χρήσεις 40 γραμμάρια
  • Γάλα Φρέσκο 500 γραμμάρια ελαφρύ
  • Αλατι Κατά βούληση
  • Πιπέρι Κατά βούληση
  • Μοσχοκάρυδο Κατά βούληση
  • Γραβιέρα 1 γεμάτη χούφτα τριμμένη

Για την γέμιση της μακαρονόπιτα

  • Φέτα 1 τέταρτο του κιλού περίπου σπασμένη

Για το φύλλο

  • Χωριάτικο Φύλλο 2

Για το άλειμμα

  • Ελαιολαδο 3-4 κουταλιές της σούπας
  • Γάλα Φρέσκο 1 φλιτζανάκι του καφέ

 

Την φτιάξαμε και οφείλουμε να ομολογήσουμε πως την προτιμούμε … Ακόμη και για το Κυριακάτικο τραπέζι. Είναι εύκολη, ιδανική ακόμη και για αρχάριους στην κουζίνα και η γεύση της;… Δεν παίζεται!

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την μακαρονόπιτα:

συνταγή-για-μακαρονόπιτα-

Εκτέλεση για την μακαρονόπιτα

Αρχικά βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό, αλ ντέντε. Μόλις βράσουν τις σουρώνουμε και τις βάζουμε και πάλι στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τις πένες 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Ξεκινάμε να φτιάχνουμε την μπεσαμέλ. Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε 50 γραμμάρια ελαιόλαδο, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το ελαφρύ φρέσκο γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε επίσης το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.

Μόλις η μπεσαμέλ ξεκινά και πήζει κλείνουμε την φωτιά γιατί την θέλουμε αρκετά ρευστή για να ποτίσει τις πένες μας. Μόλις κλείσουμε την φωτιά. προσθέτουμε στην μπεσαμέλ την τριμμένη γραβιέρα, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Παίρνουμε ένα πυρέξ μεσαίου μεγέθους και στρώνουμε ένα χωριάτικο φύλλο για πίτες. Απλώνουμε από πάνω μία στρώση πένες και σπάζουμε λίγη φέτα. Πάνω από την φέτα απλώνουμε μία στρώση μπεσαμέλ. Πάνω από την μπεσαμέλ άλλη μία στρώση πένες και φέτα και τελειώνουμε με μπεσαμέλ.

Κλείνουμε με το δεύτερο χωριάτικο φύλλο και αλείφουμε την μακαρονόπιτα με ελαιόλαδο το οποίο το έχουμε ανακατέψει με γάλα φρέσκο. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου για περίπου 45 λεπτά.

Tips για την μακαρονόπιτα

Μπορούμε να βάλουμε 2-3 αυγά στην μπεσαμέλ.

 

About Μαρία Νικολοπούλου