Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Φωτιά στον Βόλο – Βελεστίνο: Συγκλονιστικό βίντεο με τον κτηνοτρόφο προτού καεί

Φωτιά στον Βόλο – Βελεστίνο: Συγκλονιστικό βίντεο με τον κτηνοτρόφο προτού καεί

Οι τελευταίες στιγμές του κτηνοτρόφου που έχασε τη ζωή του από τη φωτιά στο Βελεστίνο. Ζητούσε βοήθεια, του έλεγαν ν’ αφήσει τα ζώα του και να φύγει.

Από την Αττική, τη Ρόδο και την Κέρκυρα στο Βελεστίνο, στον Αλμυρό και στη Λαμία. Στην πιο δύσκολη ημέρα του καλοκαιριού, όπως τη χαρακτήρισε επισήμως η Πυροσβεστική εξαιτίας και των πολύ υψηλών θερμοκρασιών, κι ένα 24ωρο μετά την απώλεια των δύο ιπτάμενων στην Κάρυστο, οι νεκροί στο μέτωπο των πυρκαγιών αυξήθηκαν κατά δύο.

Η γυναίκα που απανθρακώθηκε στο Χοροστάσι Αλμυρού ήταν η χρονικά η πρώτη απώλεια στη διάρκεια της Τετάρτης (26/7). Εγκλωβισμένη στο τροχόσπιτό της, εξαιτίας και των κινητικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε, εντοπίστηκε νεκρή από τους πυροσβέστες.

Απελπισμένος, ζητούσε βοήθεια για να σώσει τα ζώα του

Ο 45χρονος κτηνοτρόφος που έχασε τη ζωή του στον Άγιο Γεώργιο Φερών πάσχιζε επί ώρα να φροντίσει το κοπάδι του. Ο αδερφός του είχε φύγει, αλλά ο ίδιος όχι, ψάχνοντας τρόπο να σώσει τα ζώα του. Το τελευταίο πλάνο του καταγράφηκε από την κάμερα της ΕΡΤ τον δείχνει να περιφέρεται απεγνωσμένα στα χωράφια, ζητώντας βοήθεια από τις δυνάμεις πυρόσβεσης.

«Κινδυνεύει να καεί ένα κοπάδι προβάτων. Είναι εγκλωβισμένα, βλέπετε τον βοσκό που προσπαθεί, φωνάζει εδώ και πάρα πολύ ώρα στους πυροσβέστες να τον βοηθήσουν αλλά αντιλαμβάνεστε όταν οι ανθρώπινες ζωές απειλούνται, η προτεραιότητα είναι εκεί», μετέφερε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ στο ρεπορτάζ από το πύρινο μέτωπο. «Ίσως να είναι τα πράγματα δύσκολα και για τον ίδιο, ίσως πρέπει κάποιος να τον απομακρύνει. Θα καεί, θα γίνουμε μάρτυρες ενός κακού σήμερα. Δεν λέει να αφήσει τα ζώα του και να φύγει», συνέχισε.

Λίγο αργότερα και η ίδια με τον καμεραμάν χρειάστηκε να διακόψουν τη σύνδεση γιατί οι φλόγες πλησίαζαν απειλητικά.

Εκείνη ήταν η τελευταία φορά που τον είδε κάποιος. Εκ των υστέρων επιβεβαιώθηκε πως ήταν ο νεκρός που βρήκαν οι πυροσβέστες σκανάροντας την περιοχή. Δεν είχε δώσει σημεία ζωής και τον αναζητούσαν.

«Θερμά συλλυπητήρια για τον κτηνοτρόφο που κάηκε. Τον κτηνοτρόφο που του φωνάζαμε να φύγει από τα πρόβατα γιατί θα τον έπιανε η φωτιά. Η κάμερα τον έχει απαθανατίσει την ώρα που προσπαθούσε να σώσει τα πρόβατά του και τον αδελφό του να τον τραβάει. Μόλις τώρα συνειδητοποίησα και ταυτοποίησα τον άνθρωπο που φωνάζαμε να φύγει γιατί θα καιγόταν», ανέφερε η δημοσιογράφος μετά την τραγική είδηση του θανάτου του.

www.tovima.gr/

About Μαρία Νικολοπούλου