Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Πέντε χρήσιμες συμβουλές για τους υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους

Πέντε χρήσιμες συμβουλές για τους υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους

Το webkorintos αρωγός στον αγώνα των δημοτικών συμβούλων και αφουγκραζόμενo την αγωνία των  υποψήφιων και αφού ήρθε σε επικοινωνία με αντιπροσωπείες επικοινωνιολόγων από όλη την επικράτεια, δημοσιεύει τον ΑΠΟΛΥΤΟ ΟΔΗΓΟ επιτυχίας στις Δημοτικές Εκλογές.

Προτείνουμε στους υποψήφιους να ακολουθήσουν ευλαβικά τα παρακάτω  βήματα.

  1. Όλα ξεκινούν από τη σωστή προεκλογική φωτογραφική πόζα

Υποψήφιοι, στο 2023 η εικόνα είναι το παν. Ξεκινήστε μια κλασσική πόζα (σταυρωμένα χέρια, φουσκωμένο στήθος, αγέρωχο βλέμμα) και συνεχίστε με κοντινά πλάνα με το κεφάλι γερμένο δεξιά ή αριστερά ανάλογα την πολιτική σας κατεύθυνση.  Σοβαρό πλεονέκτημα θεωρείται και η ύπαρξη κοινής φωτογραφίας με γνωστό πολιτικό πρόσωπο ή φωτογραφίας με ανοιχτά χέρια (άνοιγμα σε πλατιά εκλογική βάση), ή φωτογραφίας στην οποία κοιτάζετε ψηλά (αισιοδοξία, μέλλον, προοπτική). Αναφορικά με τα φίλτρα, τερματίστε το blur ώστε να καλύψετε τυχόν ρυτίδες ή ζάρες. Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι και φωτογραφίες από το χώρο εργασίας (κατά προτίμηση κατασκευαστικό κλάδο, οικοδομές, εμπόριο, ελαιοχρωματισμοί) έχουν θετικό αντίκτυπο στο μέσο ψηφοφόρο. Θετικό αντίκτυπο έχουν και φωτογραφίες στο ΤΕΙ (δείχνουμε ενδιαφέρον για την εκπαίδευση), στο Νοσοκομείο, σε Γηροκομεία ή κοντά στην εργατιά (κάμπους).

7278884-3x2-940x627

  1. Το σωστό το ορθόδοξο το επαναστατικό κείμενο κάνει τη διαφορά. Δείτε το παρακάτω κείμενο και προσαρμόστε το στις δικές σας ανάγκες:

[Όνομα]

[πού κατεβαίνεις υποψήφιος]

[Μια φράση-γροθιά για ορεκτικό: Ο τόπος μας πρώτα, για ένα νέο (Ληξούρι/Αργοστόλι)]

Οπωσδήποτε τη λέξη «νέο» που δηλώνει ΑΛΛΑΓΗ. Μην το ξεχάσετε!

Κυρίως Κείμενο

Στηρίζω την υποψήφια δημοτική παράταξη <Όνομα Παράταξης> με υποψήφιο δήμαρχο το <όνομα δημάρχου>

Ξεκινήστε γλυκανάλατα και εγκάρδια (αγαπητοί μου συμπολίτες ή φίλες και φίλοι) αναφέροντας το λόγο συμμετοχής σας στα «κοινά του τόπου». Αν δεν υπάρχει προφανής λόγος, μιλήστε για το βιογραφικό σας, την πείρα σας ή στην τελική ότι μένετε εκεί. Στην αρχή κάθε φράσης μην ξεχάσετε το βασικό «με αίσθημα ευθύνης«. Εναλλακτικά πείτε το μετριοπαθές «με αίσθημα ταπεινότητας» που είναι πιο submissive.

Συνεχίστε με το να αναφέρετε τι κάνατε (αν είστε σε αυτούς που βρίσκονταν ή πρόσκεινται στον Παρίση) για τον τόπο. Προσθέστε οπωσδήποτε τις λέξεις «αλλάξαμε, δημιουργήσαμε, χτίσαμε, αναβαθμίσαμε, λύσαμε«. Αποφύγετε το «προτείναμε» ενώ επιλέξτε προσεκτικά το «συγκρουστήκαμε» (γιατί παίζουν και αλλαξοκωλιές). Αν δεν ανήκετε στην προηγούμενη δημοτική αρχή γράψτε το παραπάνω προσθέτοντας πριν απο τις λέξεις το «δεν» και μην ξεχάσετε να αλλάξετε πρόσωπο: «δεν έλυσαν, δεν έχτισαν, δεν αναβάθμισαν». Αν θέλετε να κάνετε ένα βήμα παραπέρα μιλήστε για «χαμένη πενταετία» βυθίζοντας τους ψηφοφόρους σε σκεπτικισμό και μεταμέλεια.

Μιλήστε επίσης για τυχόν θυσίες που κάνετε για να ασχοληθείτε με τα κοινά. Μη δείξετε σε καμια περίπτωση οτι δεν έχετε κάτι καλύτερο να κάνετε. Αν έχετε οικογένεια και παιδιά είναι υπέρ σας. Αλλιώς, τεκνοποιήστε.

Κλείστε με πατερναλισμό και ανωτερότητα / domination «πιστεύω απόλυτα»,  κτλ, ενώ θυμίστε στο τέλος του κειμένου με ποιόν κατεβαίνετε με το πρόθεμα «συμπορεύομαι με τον < όνομα >».  Αν δεν το έχετε με το σαδισμό χρησιμοποιήστε το ταπεινό «σας ζητώ να με ψηφίσετε» ελπίζοντας σε ψηφοθηρική ελεημοσύνη.

Writer at work

  1. Αξιοποιήστε τις νέες τεχνολογίες των κοινωνικών δικτύων

Κοινοποιήστε τις αναρτήσεις (ή τη μια ανάρτησή) σας στο Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter, Pornhub, Youporn (banners) και φυσικά προτείνουμε τη δημιουργία προεκλογικού σποτ στο Youtube. Μην είστε επιλεκτικοί με το πού θα στείλετε μήνυμα στο messenger. Στείλτε το ΣΕ ΟΛΟΥΣ. Μην ξεχάσετε τις τοπικές ιστοσελίδες και μην υποτιμήσετε σε καμία περίπτωση τον σημαντικό ρόλο τους και την βοήθεια που μπορούν να σας προσφέρουν  . Προσπαθήστε να παρακολουθήσετε τη γράφουν για εσάς. Σχολιάστε σε όλες τις αναρτήσεις. Είστε προσιτός. Ασχολείστε. Μπορεί οποιοσδήποτε να αγγίξει την Αγιότητά σας.

Έξτρα Συμβουλή: Μην ξεχάσετε να αλλάξετε την ιδιότητά σας στο FB σε «πολιτικός».

 

  1. Θυμηθείτε φίλους από τα παλιά

Ειδικά αν ψηφίζουν στην περιοχή σας. Αφήστε στην άκρη παλιές διαμάχες και παρεξηγήσεις. Οι εκλογές είναι μέρες αγάπης. Πείστε τους οτι σας ενδιαφέρει το καλό και η ευημερία τους. Σε περίπτωση που τους έχετε μπλοκάρει αναιρέστε την ενέργειά σας και μιλήστε τους. Κάθε ψήφος μετράει ! Επίσης στο δρόμο, χαιρετάτε κόσμο, μπείτε σε καφετέριες, εν ανάγκη κεράστε ένα καφέ, δείξτε προσιτοί και όσο πρέπει, αριστεροί. Μην ξεχάσετε να αναφέρετε όπου μιλάτε τη φράση-κλειδί «ο πολίτης στην εξουσία». Μη ντρέπεστε, το κάνουν όλοι. Γιατί οχι και εσείς; Δώστε την ψευδαίσθηση του ελέγχου. Υποσχεθείτε οτι θα γίνετε η φωνή του πολίτη. Μπορείτε να επανέλθετε στην προ-εκλογών φάση σας όποτε το επιθυμήσετε.

  1. ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΝΑ ΓΡΑΨΕΤΕ ότι «αποφεύγετε τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες».

Δεν ανήκετε σε ένα δήμαρχο, σε ενα κόμμα. Ανήκετε στο νησί, στον αγρότη, τον ψαρά, τον βιοτέχνη, τον φοιτητή, τον μαγαζάτορα. Ανήκετε στην Κορινθία, την Ελλάδα, τον πλανήτη, τον Γαλαξία. Είστε υποψήφιος….

About Μαρία Νικολοπούλου