Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Ποιες χώρες του κόσμου στέλνουν τους λιγότερους τουρίστες στην Ελλάδα

Ποιες χώρες του κόσμου στέλνουν τους λιγότερους τουρίστες στην Ελλάδα

“Πολύχρωμο” το παζλ των εθνοτήτων της τουριστικής Ελλάδας. Οι χώρες που στέλνουν στους λιγότερους τουρίστες και τους περισσότερους. Η ανερχόμενη δύναμη των αραβικών χωρών.

Η χώρα μας δέχεται τουρίστες από τουλάχιστον 60 χώρες από όλο τον κόσμο, οι οποίες είναι καταγεγραμμένες επίσημα και δηλώνονται σύμφωνα με τις προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις, στις διάφορες πτήσεις που προσγειώνονται στα διεθνή ελληνικά αεροδρόμια.

Υπολογίζεται βέβαια, ότι είναι πολλές περισσότερες, καθώς ταξιδιώτες από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, έρχονται αεροπορικώς για να περάσουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα και εφόσον δεν υπάρχουν πτήσεις από τη χώρα τους, μεταβαίνουν σε άλλες, που συνδέονται απευθείας με τη δική μας.

Χώρες από τα βάθη της Ασίας, της Ωκεανίας, της Νότιας Αμερικής και αλλού, «στέλνουν» τουρίστες στα ελληνικά νησιά, αλλά και στην ηπειρωτική χώρα, ακόμα και σε μικρούς αριθμούς, που όμως συμπληρώνουν το πολύχρωμο παζλ των εθνοτήτων της τουριστικής Ελλάδας.

Οι χώρες που στέλνουν τους λιγότερους τουρίστες

Η χώρα που βρίσκεται στην τελευταία θέση όσον αφορά τον αριθμό των τουριστών που «στέλνει» στη χώρα μας, είναι το Ουζμπεκιστάν της κεντρικής Ασίας. Σύμφωνα με το Airdara tracker του ΙΝΣΕΤΕ, οι προγραμματισμένες θέσεις από τη χώρα είναι 476 και οι τουρίστες της, θα επισκεφτούν όχι κάποιο νησί αλλά την Καλαμάτα. Στην προτελευταία θέση από πλευράς αριθμών επισκεπτών είναι το Αζερμπαϊτζάν, η μικρή αυτή χώρα, από την οποία έχουν προγραμματισθεί να φτάσουν στην Αθήνα 1.572 ταξιδιώτες. Ακολουθεί η Μολδαβία με σχεδόν 5.000 τουρίστες και η Βόρεια Μακεδονία με 6.400.

Από 8.000 έως και 20.000 τουρίστες αναμένεται να έρθουν στη χώρα μας φέτος για διακοπές από τις χώρες του Μαυροβουνίου, του Μαρόκο, της Σλοβενίας, της Λιβύης, του Καζακστάν, της Τυνησίας, της Ουκρανίας, του Κουβέϊτ, της Ισλανδίας και της Αιθιοπίας. Λίγες είναι και οι προγραμματισμένες θέσεις από Κίνα φέτος, με πτήσεις για Αθήνα, οι οποίες φτάνουν μόλις τις 20.000.

Μεγάλη αύξηση από τις Αραβικές χώρες

Οι Αραβικές χώρες καταγράφουν μεγάλη άνοδο σε σχέση με πέρυσι στις προγραμματισμένες αεροπορικές θέσεις για Ελλάδα και οι ταξιδιώτες τους είναι πλέον μια υπολογίσιμη δύναμη. Τα Αραβικά Εμιράτα με αύξηση 19,2% αναμένουμε να μας στείλουν πάνω από 210.000 τουρίστες, η Αίγυπτος στο +45,3% και 168.500 θέσεις, το Κατάρ στο +31,9% και 121.000 θέσεις, ο Λίβανος στο +21,6% και 74.000 αεροπορικές θέσεις, η Σαουδική Αραβία στο +44,7% και 63.700 θέσεις και η Ιορδανία στο +22,1% και 33.400 θέσεις.

Μικρή μείωση σε σχέση με τη σεζόν πέρυσι καταγράφει το Μπαχρέιν, με προγραμματισμένες περίπου 40.000 αεροπορικές θέσεις.

Ποιες χώρες στέλνουν τους περισσότερους τουρίστες

Για τη χώρα μας έχουν προγραμματισθεί για τη φετινή τουριστική σεζόν, από Μάρτιο μέχρι και Οκτώβριο, περίπου 25 εκατομμύρια αεροπορικές θέσεις, από τις οποίες καλύπτεται το μεγαλύτερο ποσοστό από τους ταξιδιώτες. Για να καταλάβουμε τα μεγέθη των χωρών που ουσιαστικά αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του ελληνικού τουρισμού, πρέπει να πούμε ότι από το Ηνωμένο Βασίλειο που είναι η χώρα με τους περισσότερους εισερχόμενους τουρίστες, έχουν προγραμματισθεί για φέτος 5,23 εκατ. θέσεις.

Από Γερμανία ο προγραμματισμός είναι 4,3 εκατ. θέσεις και από Ιταλία που είναι η 3 στη σειρά, 2,2 εκατ. θέσεις. Στην πρώτη δεκάδα βρίσκεται η χώρα του Ισραήλ, που καταγράφει και τη μεγαλύτερη άνοδο σε σχέση με πέρυσι, κατά 55,9% και από την οποία έχουν προγραμματισθεί σχεδόν 1 εκατ. θέσεις για τα αεροδρόμια της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Ρόδου, του Ηρακλείου, κ.α.

news247.gr

About Μαρία Νικολοπούλου