Ιδιαίτερα εντυπωσιακά και φίνα σε γεύση γλυκάκια που μπορούν να διακοσμήσουν ωραία έναν καλοκαιρινό μπουφέ
3 ώρ.
Εύκολο
ΥΛΙΚΑ
Για 8 άτομα ()
Για τη συνταγή
- 4 λάιμ
- 1 φακελάκι ζελέ κεράσι
- 1 φλιτζάνι καυτό νερό
- 1 φλιτζάνι κρύο νερό
- 1 κουτ. σουπ. ηλιόσπορο
Δείτε επίσης:
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Πλένετε τα λάιμ και τα κόβετε στη μέση. Με προσοχή αφαιρείτε την ψίχα τους έτσι ώστε να μείνει μόνο η φλούδα.
2. Σε ένα μπολ ρίχνετε τη σκόνη για το ζελέ και το καυτό νερό. Ανακατεύετε καλά να λιώσει το ζελέ και προσθέτετε το κρύο νερό. Ανακατεύετε και αφήνετε το ζελέ να κρυώσει.
3. Γεμίζετε με προσοχή τις φλούδες από το λάιμ με το ζελέ κεράσι και τις τοποθετείτε στο ψυγείο για 3 ώρες να παγώσει καλά το ζελέ.
4. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε κάθε μισό λάιμ στη μέση και «κολλάτε» στην επιφάνειά του τους ηλιόσπορους έτσι ώστε να φαίνονται σαν κουκούτσια από καρπούζι. Σερβίρετε τα γλυκάκια κρύα.
ΧΡΗΣΙΜΟ
Μπορείτε αν θέλετε να το φτιάξετε και με μεγάλα λεμόνια ή με ζελέ φράουλα.
mirsini.gr/