Από τον ΑΥΓΟΥΣΤΗ, εστιατόριο – μεζεδοπωλείο από το 1924 στο Κάτω Διμηνιό, μας έδωσαν την συνταγή γι’αυτά τα ξεχωριστά, μυρωδάτα μπιφτέκια. Το φαγητό στον ΑΥΓΟΥΣΤΗ είναι εξαίσιο, προσεγμένο, με φρέσκα υλικά και δημιουργικά πιάτα ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας που σας σερβίρουν στον πανέμορφο κήπο σε ένα λιτό και ιδιαίτερο περιβάλλον γεμάτο λουλούδια και δέντρα.
Δοκιμάστε τα και θα μας θυμηθείτε!
Τα υλικά για τα μπιφτέκια:
- 500 γρ. κιμά (δυο μέρη κιμά μοσχαριού και ένα μέρος από χοιρινό)
- 3/4 κούπας φρυγανιά τριμμένη
- 1/2 νερό για τη φρυγανιά
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοτριμμένες
- 1 αυγό
- 3-4 κουταλιές βούτυρο
- 6 κουταλιές ούζο
- 1 κουταλάκι ρίγανη
- 1 κουταλιά λάδι
- αλάτι και πιπέρι
- 400 ml νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μπολάκι βάζουμε τη τριμμένη φρυγανιά και το νερό και ανακατεύουμε να γίνει χυλός.
Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε το χυλό της φρυγανιάς και όλα τα υλικά με τον κιμά, εκτός το βούτυρο και το ούζο. Ζυμώνουμε καλά τον κιμά, τον σκεπάζουμε και τον βάζουμε στο ψυγείο το λιγότερο 15 λεπτά. Αυτό το κάνουμε για να σφίξει ο κιμάς, αλλά και τα υλικά έχουν το χρόνο να σμύξουν τα αρώματα τους.
Όταν τα βγάζουμε από το ψυγείο τα πλάθουμε σε πλατιά μπιφτέκια.
Βάζουμε στη φωτιά ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με 400 ml αλατισμένο νερό και όταν βράσει, αραδιάζουμε μέσα τα μπιφτέκια. Τα γυρίζουμε πολύ προσεκτικά 2-3 φορές με ξύλινη σπάτουλα μέχρι να στεγνώσουν τα υγρά. Αμέσως προσθέτουμε στο τηγάνι το βούτυρο και περιλούζουμε τα μπιφτέκια με το ούζο. Τα γυρίζουμε προσεκτικά με τη σπάτουλα να ροδίσουν καλά και από τις δυο πλευρές.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΓΑΣΤΡΙΜΑΡΓΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΔΩ: