Είναι μιά πιό ελαφριά εκδοχή του φρικασέ, δεδομένου ότι είναι με κοτόπουλο,αλλά εξ’ ίσου νόστιμη.
- Λίγα μυστικά ακόμαΜε το υπόλοιπο ζουμάκι μπορείτε να φτιάξετε κοτόσουπα κι έτσι να έχετε πρώτο και δεύτερο πιάτο
-
Υλικά Συνταγής
- 1 (γύρω στο 1
- 5 κιλό) κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
- 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια (με τα φύλλα τους)
- 1 κιλό αντίδια
- 2 κ.σ. άνηθος
- 2 αυγά
- 1 ζουμερό λεμόνι (χυμός)
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε καλά το κοτόπουλο. Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι και το αφήνουμε να σοταριστεί για 2-3 λεπτά. Συμπληρώνουμε με νερό ίσα που να σκεπάζει τα υλικά και σιγοβράζουμε το κοτόπουλο για 50΄, έως ότου μαλακώσει καλά.
Χοντροκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα ρίχνουμε στο φαγητό. Στη συνέχεια χοντροκόβουμε τα αντίδια και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο φρικασε και βράζουμε για 10 λεπτά (να μη λιώσουν τα λαχανικά).
Προς το τέλος του βρασμού πασπαλίζουμε με άνηθο το κοτόπουλο φρικασέ και σβήνουμε τη φωτιά.
Χτυπάμε τα αυγά και το λεμόνι, παίρνουμε λίγο ζωμό από το φαγητό και τα αραιώνουμε. Περιχύνουμε το φρικασέ με το αυγολέμονο.