Σήμερα σας προτείνουμε μια εύκολη και συνάμα άκρως γευστική συνταγή με υλικά που όλοι έχουμε στο σπίτι.
Υλικά:
1,5 κιλό πατάτες καθαρισμένες
600 γρ. κιμά
400 γρ. τριμμένη γραβιέρα
1 κρεμμύδι
2 κ.σ. βούτυρο
4 κ.σ. κέτσαπ
1 σπιτικό ζωμό μυρωδικών
λίγο μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Σοτάρουμε τον κιμά μαζί με το κρεμμύδι και το μισό σχεδόν βούτυρο μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το σπιτικό ζωμό και το κέτσαπ.
Αλείφουμε ένα πυρίμαχο σκεύος για τον φούρνο με λίγο βούτυρο και απλώνουμε τις μισές πατάτες. Πασπαλίζουμε με το αλατοπίπερο και το μισό μοσχοκάρυδο και απλώνουμε λίγο τυρί.
Βάζουμε από πάνω τον κιμά και συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες πατάτες, το αλατοπίπερο και το υπόλοιπο μοσχοκάρυδο.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το υπόλοιπο τυρί, βάζουμε στο φαγητό 1 φλιτζάνι νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα για 40 περίπου λεπτά.