Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Λαβράκι γεμιστό με ντομάτα και θυμάρι στο φούρνο

webkorinthos.λαβρακι

Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο γευστικότατο και ελαφρύ αλλά χορταστικό και υγιεινό φαγητό. Λαβράκι με πατάτες και ντομάτα στο φούρνο για να γλείφεις τα δάκτυλά σου.

Υλικά συνταγής

2 μέτρια λαβράκια φρέσκα

πατάτες μικρές στρογγυλές όσες θέλετε ή κομμένες μικρές φέτες

2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες ή τριμμένες

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

2-3 πρέζες θυμάρι

αλάτι – πιπέρι

ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε καλά τα λαβράκια μας τα αλατίζουμε ελαφρώς με χονδρό αλάτι και μέσα στη κοιλιά τους και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψάκι ή πυρέξ.

Σε ένα μπολάκι βάζουμε το μισό σκόρδο, τη 1 κ.σ. μαϊντανό, το 1/4 της τριμμένης ντομάτας, λίγο θυμάρι, λίγες σταγόνες λάδι τα ανακατεύουμε και τα βάζουμε στην αλατισμένη κοιλιά των ψαριών.

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε λεπτές φέτες 1-1 ½ εκ. τις αλατοπιπερώνουμε και τις βάζουμε στο ταψί γύρω από τα ψάρια. Τις πασπαλίζουμε με λίγο θυμάρι, τον υπόλοιπο μαϊντανό και τοποθετούμε, ανάμεσα στις πατάτες, και το υπόλοιπο σκόρδο.

Ρίχνουμε πάνω από τα ψάρια και τις πατάτες τις υπόλοιπες ντομάτες, ελαιόλαδο και 1/2 φλ. τσαγιού ζεστό νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40-45 λ περίπου μέχρι να γίνουν οι πατάτες και να μείνουν με το λαδάκι τους. Προσθέτουμε λίγο ακόμα ζεστό νερό, αν απαιτηθεί.

www.sintayes.gr

Για φρέσκα καλοδιαλεγμένα ψάρια που μυρίζουν θάλασσα, επισκεφθείτε το ιχθυοπωλείο ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ που από το 1980 μέχρι σήμερα προμηθεύει τους πελάτες του με τα καλύτερα ψάρια της αγοράς. Περισσότερα εδώ:

ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Ι. – ΜΥΡΤΙΔΙΩΤΙΣΣΑ

About Μαρία Νικολοπούλου