Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

3 εύκολα-γρήγορα και πεντανόστιμα γλυκά για το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης

webkorinthos.ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗjp2g

Δεν έχετε πολύ χρόνο;  Δείτε εδώ πανεύκολα γλυκά που θα τα κάνετε γρήγορα και είναι πεντανόστιμα. Σίγουρα θα τους εντυπωσιάσουν όλους στο τραπέζι της Τσικνοπέμπτης…

ΛΕΜΟΝΟΓΛΥΚΟ

Εύκολο και δροσερό γλυκάκι που γίνεται γρήγορα κι ενθουσιάζει οικογένεια και φίλους.

  • 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
  • 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • Ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
  • 3 κουταλιές σούπας χυμός λεμόνι

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το ζαχαρούχο γάλα, με το γιαούρτι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού.

Βάζουμε τα μπισκότα στο multi και τα αλέθουμε καλά. Αν πάλι τα προτιμάτε χοντροτριμμένα, κανένα πρόβλημα.

Βάζουμε σε ποτήρια μία στρώση μπισκότου, μια στρώση κρέμας και ξανά το ίδιο. Αν θέλουμε διακοσμούμε με λίγο ξύσμα λεμονιού. Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες να σφίξει η κρέμα.

***************

Καρυδόπιτα τσακ-μπαμ με ξερά σύκα

Αποτέλεσμα εικόνας για καρυδοπιτα

Για το άθερμο κέικ θα χρειαστούμε:
150 γρ ξερά σύκα
200 ml νερό
150 γρ καθαρισμένα καρύδια
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο (προσοχή: όχι 1/2 που φαίνεται στη φωτό)
1 κουταλιά πίτουρο βρώμης

Για το γλάσο θα χρειαστούμε:
1 κουταλιά μέλι
2 κουταλιές ταχίνι ολικής
3 κουταλιές νερό
2 κουταλάκια του γλυκού κακάο (καλής ποιότητας)
2 κουταλάκια του γλυκού χαρουπόσκονη

Τσέρκι 14 x 14 εκ, προκύπτουν περίπου 5 μερίδες.

Ψιλοκόβουμε τα σύκα και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ μαζί με το νερό. Μισή ώρα αργότερα τα αλέθουμε στο μούλτι (ή στον επεξεργαστή τροφών). Το νερό που δεν απορροφήθηκε το προσθέτουμε και αυτό, λίγο πιο μετά αφού πρώτα πολτοποιηθούν καλά τα σύκα. Ρίχνουμε και τα αρωματικά, το πίτουρο βρώμης και τα μισά καρύδια. Αλέθουμε ξανά μέχρι να σχηματιστεί μια ενιαία πάστα. Τα υπόλοιπα καρύδια τα θρυμματίζουμε ελαφρά με την παλάμη μας και τα ενσωματώνουμε στη ζύμη, με απλό ανακάτεμα ώστε να παραμείνουν αισθητά στην γεύση και στην υφή 😉 Εφαρμόζουμε το μείγμα στο τσέρκι μας και προχωράμε με το γλάσο.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά με ένα πιρούνι! Αδειάζουμε πάνω από το γλυκό μας, τοποθετούμε για λίγες ώρες (ιδανικά ένα βράδυ) στο ψυγείο και είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε το μοναδικό γλυκάκι μας! Όσο μένει στο ψυγείο τόσο νοστιμίζει και τόσο δένει ως προς την υφή!

www.asproylas.gr

*******

Γαλατόπιτα με σοκολάτα

Μια ζεστή γαλατόπιτα με σοκολάτα είναι η καλύτερη πρόταση για το επιδόρπιο του  τραπεζιού της Τσικνοπέμπτης.

Υλικά

12 φύλλα κρούστας
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
1 φλιτζάνι βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη

Για την κρέμα

1 κιλό φρέσκο γάλα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα τριμμένη
4 αυγά
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

Εκτέλεση:

Αλείφουμε προσεκτικά τα φύλλα κρούστας με το λιωμένο βούτυρο και τα πασπαλίζουμε με την κανέλα και τη ζάχαρη άχνη. Στρώνουμε τα μισά φύλλα σε ένα βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 12 λεπτά.Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τα υπόλοιπα φύλλα. Στη συνέχεια φτιάχνουμε την κρέμα, βράζοντας σε μια κατσαρόλα το γάλα με τη ζάχαρη. Κατεβάζουμε από τη φωτιά λιώνουμε μέσα το βούτυρο, την τριμμένη σοκολάτα και τα ψημένα φύλλα σπασμένα σε μικρά κομματάκια. Στο τέλος προσθέτουμε και τα αυγά που τα έχουμε χτυπήσει ελαφρώς. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί πάνω από τα φύλλα και σκεπάζουμε τη γέμιση με τα φύλλα που έχουν μείνει. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει, γύρω στα 45 λεπτά. Σερβίρουμε με σιρόπι σοκολάτας και ζάχαρη άχνη

www.infokids.gr

Αν πάλι δεν προλαβαίνετε να φτιάξετε τίποτα μην ανησυχείτε… πεταχτείτε στη Σοκολατερί LE CACAOYER και δεν θα ξέρετε τι να πρωτοδιαλέξετε!  Δείτε εδώ περισσότερα:

LE CACAOYER Chocolaterie – Glacerie

 

About Μαρία Νικολοπούλου