- Πεντανόστιμο λεμονοκέικ για να κοσμήσει το τραπέζι σας και να γλυκάνει την οικογένεια!
ΥΛΙΚΑ:
- 500 γρ.φαρίν Απ
- 250 γρ.βούτυρο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου
- 400 γρ.ζάχαρη
- –ξύσμα ενός λεμονιού
- 4μεγάλα αυγά
- 1βανίλια σε σκόνη
- 60 mlχυμό λεμονιού
- 200 mlγάλα
Υλικά για το γλάσο
- 125 γρ.ζάχαρη άχνη
- 3 κ.σ.νερό ή χυμό λεμονιού
- –λίγο ξύσμα λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
-
Χτυπάμε το βούτυρο με μίξερ ή μίξερ χειρός, σε μπολ, για 1-2 λεπτά μέχρι να γίνει αφράτο και μαλακό. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε για άλλο 1 λεπτό
-
Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, χτυπώντας με το μίξερ μετά από το καθένα. Συνεχίζουμε με τη βανίλια, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Χτυπάμε για 30’’ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα
-
Με το μίξερ να λειτουργεί στη χαμηλότερη ταχύτητα, προσθέτουμε το Φαρίν απ και το γάλα εναλλάξ, ξεκινώντας και τελειώνοντας με το αλεύρι
-
Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ
-
Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 °C, για 1 ώρα. Το αφήνουμε εκτός φούρνου για 10-15 λεπτά, ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου
-
Ετοιμάζουμε το γλάσο. Σε μπολ βάζουμε τη ζάχαρη άχνη (περασμένη απο σίτα) και την ανακατεύουμε με το νερό ή το χυμό λεμονιού. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε 1-2 κ.σ. νερό ή χυμό επιπλέον
-
Με ένα κουτάλι, περιχύνουμε το γλάσο πάνω στο κέικ και πασπαλίζουμε με το ξύσμα. Αφήνουμε να στεγνώσει το γλάσο για 20 λεπτά και σερβίρουμε