Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Πεντανόστιμα κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά και σάλτσα αβγολέμονο

webkorinthos. 1

Κολοκυθάκια έχει το πρόγραμμα σήμερα. Τα κολοκυθάκια στην εποχή τους, γλυκά και νόστιμα και τόσες υπέροχες συνταγές για να τα απολαύσουμε. Μία από τις καλύτερες όμως είναι τα γεμιστά, με αυγολέμονο. Ένα φαγάκι που μέσα από την απλότητά του καταλήγει σ΄ένα γευστικό θαύμα που σε αναγκάζει εκτός από τα δάχτυλα να γλείφεις και το πιάτο σου!

Υλικά

  • 12 μέτρια κολοκυθάκια
  • 600γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζάνι άνηθο ή μάραθο ψιλοκομμένο
  • ¾ φλιτζανιού ρύζι τύπου Καρολίνα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 πρέζα σποράκια κόλιανδρου, φρεσκοτριμμένα
  • 1 ώριμη ντομάτα, χαραγμένη στα τέσσερα
  • 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 2 αβγά
  • χυμός 1-2 λεμονιών
  •                                                              H συνέχεια εδώ

-3-4086950940

Διαδικασία

Πλένετε και αδειάζετε προσεκτικά την ψίχα από τα κολοκυθάκια με ειδικό εργαλείο ή με μικρό κουταλάκι. Ψιλοκόβετε περίπου ½ φλιτζάνι από την ψίχα και τη φυλάτε.

Βάζετε τον κιμά και το κρεμμύδι σε μέτρια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά και ανακατεύετε για να μην σβολιάσει ο κιμάς. Προσθέτετε το μισό λάδι και σοτάρετε το μίγμα ελαφρά. Προσθέτετε το μαϊντανό, τον άνηθο, την ψιλοκομμένη ψίχα των κολοκυθιών, το ρύζι, αλάτι, πιπέρι και κόλιανδρο. Σοτάρετε το μίγμα για 2-3΄, προσθέτετε ½ φλιτζάνι νερό και σιγοβράζετε μέχρι να πιει τα υγρά του.

Γεμίζετε τα κολοκυθάκια με το μίγμα του κιμά αφήνοντας περιθώριο 2 εκ. περίπου από το άνοιγμά τους και τα τοποθετείτε το ένα δίπλα στο άλλο σε φαρδιά κατσαρόλα, όπως κάνετε με τα ντολμαδάκια. Τοποθετείτε από πάνω στο κέντρο την χαραγμένη ντομάτα, προσθέτετε 3 φλιτζάνια νερό ή ζωμό κρέατος και το υπόλοιπο λάδι. Σιγοβράζετε τα κολοκυθάκια για 30 – 40 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν και να βράσει το ρύζι. Αν χρειαστεί προσθέτετε αρκετό νερό για να μείνει 1½ φλιτζάνι ζωμός στο τέλος.

Ετοιμάζετε το αβγολέμονο: Χτυπάτε τα αβγά στο μπλέντερ και προσθέτετε το λεμόνι. Ρίχνετε λίγο-λίγο το ζωμό από την κατσαρόλα και χτυπάτε καλά. Περιχύνετε τα κολοκυθάκια και κουνάτε την κατσαρόλα ώστε να πάει παντού η σάλτσα. Αφήνετε σε σιγανή φωτιά και πριν αρχίσει να βράσει, κατεβάζετε την κατσαρόλα.

Σερβίρετε το φαγητό ζεστό σε πιάτα και αν θέλετε, πασπαλίζετε με λίγο επιπλέον άνηθο.

About Μαρία Νικολοπούλου