Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Εχετε Ακατάστατο Σύντροφο; Δείτε τι Μπορείτε να Κάνετε για να Ζήσετε Αρμονικά Μαζί του!

Εχετε Ακατάστατο Σύντροφο; Δείτε τι Μπορείτε να Κάνετε για να Ζήσετε Αρμονικά Μαζί του!

  • Αν δεν το έχετε ζήσει, σίγουρα το έχετε συναντήσει κάποια στιγμή στη ζωή σας: ένας άνθρωπος ιδιαίτερα «καθαρός» ζει με κάποιον που είναι «ακατάστατος».
  • Αν το έχετε ζήσει, γνωρίζετε πολύ καλά πόσες επιπτώσεις μπορεί να έχει μια τέτοια κατάσταση στη καθημερινότητά σας.
  • Αν δεν το έχετε ζήσει, σίγουρα το έχετε συναντήσει κάποια στιγμή στη ζωή σας: ένας άνθρωπος ιδιαίτερα «καθαρός» (δηλαδή κάποιος που τακτοποιεί, δεν πετάει τα ρούχα του δεξιά-αριστερά και γενικά… του αρέσει η τάξη) ζει με κάποιον που είναι «ακατάστατος» (δηλαδή εκεί που έβγαλε τα παπούτσια πριν δυο μέρες, εκεί είναι ακόμα).

     

    Αν από την άλλη το έχετε ζήσει ή το ζείτε αυτή τη στιγμή, γνωρίζετε πολύ καλά για τι πράγμα μιλάμε και πόσες επιπτώσεις μπορεί να έχει μια τέτοια κατάσταση στη καθημερινότητά σας. Για να γλιτώσετε, λοιπόν, από το καθημερινό στρες και τις διαμάχες ίσως που προκαλεί, δείτε μερικά tips που θα σας βοηθήσουν να βελτιώσετε το πρόβλημα!

    Αν δεν το έχετε ζήσει, σίγουρα το έχετε συναντήσει κάποια στιγμή στη ζωή σας!

    Να είστε υπομονετικοί Αναγνωρίστε πως κάθε άνθρωπος έχει κάποιες «τάσεις» και ότι αυτές είναι αποτέλεσμα του τρόπου που έχει μεγαλώσει, της ιστορίας και των συνηθειών του. Αυτές οι τάσεις είναι δύσκολο να αλλάξουν από τη μια μέρα στην άλλη. Επίσης, είναι καλό να έχετε υπόψη σας πως είναι θέμα προτεραιοτήτων και όχι χαρακτήρα. Ο κάθε άνθρωπος προσεγγίζει την οργάνωση και την καθαριότητα με διαφορετικό τρόπο.

    Κάντε μια συζήτηση Η συζήτηση είναι το κλειδί για να μπορέσετε να συντονιστείτε. Μιλήστε με τον σύντροφο ή τον συγκάτοικό σας που δεν καθαρίζει, δεν πλένει τα πιάτα κλπ και εξηγήστε του τι ακριβώς ορίζετε εσείς ως καθαρό και τακτοποιημένο. Εξηγήστε επίσης τους λόγους που είναι σημαντικό για εσάς να είναι το σπίτι καθαρό. Θα βοηθήσει στο να είστε σίγουροι ότι μιλάτε για το ίδιο πράγμα.

    Να είστε υπομονετικοί!

    Περάστε στη δράση Φτιάξτε μια λίστα με τα πράγματα που πρέπει να γίνονται κάθε μέρα, κάθε εβδομάδα ή κάθε μήνα. Και έπειτα μοιράστε τις ευθύνες. Είναι σημαντικό να γνωρίζει ο καθένας τι πρέπει να κάνει – έτσι θα αποφύγετε και πιθανές διαφωνίες ή καυγάδες σχετικά με το ποιος θα κάνει τι.

    Συμβιβαστείτε Ένα καλό παράδειγμα συμβιβασμού είναι να διαχωρίσετε ποιοι χώροι είναι κοινοί και ποιοι είναι προσωπικοί. Συμφωνήστε, π.χ., πως δωμάτια όπως η κουζίνα και το καθιστικό θα καθαρίζονται και θα τακτοποιούνται σε συνεργασία. Δεχτείτε πως το δωμάτιο του συγκατοίκου σας μπορεί να είναι ακατάστατο κάποιες φορές. Ένα άλλο παράδειγμα είναι να συμφωνήσετε σε κάποια υπηρεσία καθαρισμού μία φορά την εβδομάδα, εφόσον τα οικονομικά σας το επιτρέπουν.

    Μοιραστείτε τις ευθύνες!

    Βρείτε κίνητρα Αν εσείς οι ίδιοι δυσκολεύεστε να καθαρίσετε, ψάξτε να βρείτε κίνητρα. Πείτε για παράδειγμα σε κάποιους καλούς φίλους να έρθουν να καθαρίσετε μαζί. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβαίνει συνέχεια, αλλά κάποιες φορές βοηθάει. Επίσης, συμφωνήστε να διαθέσετε και οι δύο κάποιες ώρες το μήνα που θα καθαρίζετε μαζί. Θα δείτε πως αν καταφέρετε και συντονιστείτε στα θέματα καθαριότητας και οργάνωσης του σπιτιού, θα βελτιωθεί αισθητά και η σχέση σας με τον σύντροφο ή τον συγκάτοικό σας!

house-2595677_960_720

Σπίτι

  • spirossoulis.com

About Μαρία Νικολοπούλου