Αγκιναροκούκια χλωρά σήμερα… Ένα φαγάκι ανοιξιάτικο, και πολύ νόστιμο 😋
Υλικά
1 κιλό χλωρά κουκιά
4-5 φρέσκες αγκινάρες
2 ρίζες σκόρδο χλωρό
1-2 καρότα
Μισό ματσάκι άνηθο
1 κούπα ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι
2 κουταλιές ξύδι
1 κουταλιά αλεύρι ή κορν φλάουρ
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κουκιά.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο τα κουκιά και τα καρότα.
Τα σοτάρουμε για λίγο και στη συνέχεια προσθέτουμε μία κούπα νερό και αφήνουμε να σιγοβράσουν.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις αγκινάρες καθαρισμένες και κομμένες αλάτι πιπέρι άνηθο και συνεχίζουμε το ψήσιμο έως ότου μαλακώσουν και ψηθεί το φαγητό μας.
Διαλύουμε στο ξύδι το κορν φλάουρ το ρίχνουμε και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σαλτσούλα. Είναι ένα πολύ ωραίο φαγητό νόστιμο υγιεινό και εποχιακό.
Γιατί κανονικά πρέπει να ψήνουμε λαχανικά εποχής.
Εάν έχουμε δικά μας καταψύξει είναι ακόμα καλύτερα…✓
Είδη τροφίμων Οπωροπωλεία , με ένα τηλέφωνο στο σπίτι σας
Συνταγή από Marina Xatzidaki -Οι χρυσοχερες-ηδες